Verzekerde of niet verzekerde zorg

Veel mensen hebben vragen over de vergoeding van spataderbehandelingen. Wat valt er onder verzekerde zorg en wat niet?

Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Verzekerde zorg of niet-verzekerde zorg

Veel mensen hebben vragen over de vergoeding van spataderbehandelingen. Wat valt er onder verzekerde zorg en wat niet?

Verwijzing door de huisarts

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar, heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Houdt u hierbij wel altijd rekening met uw eigen risico.

Zonder verwijzing van de huisarts kunt u ook een afspraak maken. In dat geval is alles voor uw eigen rekening. U kunt dan onderzoek en behandeling niet declareren bij uw verzekeraar.

Onderzoek, diagnose en behandelplan

De ernst van uw aandoening bepaalt of u voor vergoeding in aanmerking komt. Om de juiste diagnose te stellen wordt altijd eerst een onderzoek gedaan. Dit begint met een intake, waarna een uitgebreid vaatonderzoek (duplexonderzoek) plaatsvindt. Vervolgens hoort u direct wat de diagnose is, of uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt en hoe uw behandelplan eruit ziet.

Kosten van spataderbehandeling

Bij de informatie over de diverse behandelmethoden, vindt u de kosten indien het niet-verzekerde zorg betreft.

Wie zijn uw behandelaars?

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijsbrief nodig voor mijn spataderen?

Om in aanmerking te komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar, heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken met een van onze flebologen (vaatspecialisten) of dermatologen; in dat geval betaalt u het consult zelf. Onder Spataderen | Diagnose & Onderzoek staat dit nog eens uitgebreid uitgelegd.

Wordt de spataderbehandeling vergoed?

Met een verwijzing van uw huisarts wordt het eerste consult altijd door de ziektekostenverzekeraar vergoed vanuit het basispakket. Houdt hierbij wel rekening met uw eigen risico. Op basis van het eerste consult wordt er door de arts vastgesteld of de behandeling van uw spataderen binnen de criteria van de basiszorg valt. Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering.