Acne behandeling

Acnetherapie is per patiënt en per vorm van acne verschillend. Het accent van de behandeling ligt in alle gevallen op het reinigen van de huid. Het doel is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

De behandeling valt mogelijk binnen de aanvullende verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De acne behandeling

Het doel van de behandeling is om de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Uw huidtherapeut legt u vooraf precies uit wat er gaat gebeuren en wanneer een handeling mogelijk gevoelig is.

De huidtherapeut begint met het reinigen van de huid om talg, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd en is de huid klaar om behandeld te worden. Het uitdrukken van opgehoopt talg gebeurt handmatig. Soms kan het echter nodig zijn met een dun, steriel naaldje een opening te maken in een mee-eter of puistje. Zo kan het talg gemakkelijker verwijderd worden en zal er minder schade optreden aan de omliggende huid. Na het verwijderen van de onzuiverheden zal de huidtherapeut de acne behandeling afsluiten met een lotion en/of crème die op uw huidtype afgestemd is.


Na de acne behandeling

Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen. Deze reactie trekt meestal binnen enkele uren weg. Geleidelijk aan zal de huid rustiger worden en het aantal onzuiverheden afnemen. Wanneer er minder nieuwe onzuiverheden ontstaan, krijgt de huid de kans te herstellen en zullen ook rode vlekjes gaan vervagen. De behandeling van acne omvat meestal wel meer dan het enkel verwijderen van onzuiverheden. Soms is ondersteuning van medicatie nodig. Dan zullen we een consult bij de huisarts of dermatoloog adviseren. Het resultaat is per persoon verschillend en hangt af van o.a. de soort behandeling en het productgebruik thuis.


Prijzen en vergoedingen van de acne behandeling

In overleg met uw arts of behandelaar bespreekt u de behandeling. De behandelingen bij de dermatoloog vallen onder uw basisverzekering. Houd hierbij rekening met uw eigen risico. Behandelingen bij de huidtherapeut vallen onder de aanvullende verzekering.

Tijdens de intake bij de huidtherapuet zal u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, het behandelproces, de kosten hiervan, en of er een vergoeding mogelijk is. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer er een vervolgbehandeling wordt gedaan.

Klik op onderstaande link om de prijslijst te bekijken.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 48 uur van tevoren te laten weten. Dit kan telefonisch via 088 628 74 00 op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

 


Verdere informatie over de acne behandeling

Het aantal behandelingen is van tevoren moeilijk in te schatten. Hoe snel de behandeling aanslaat is namelijk afhankelijk van o.a. de ernst van de acne, medicijngebruik, de huidreactie op de behandeling, levensstijl en beïnvloedende factoren als hormoonschommelingen. Bij actieve acne kan het wenselijk zijn eens per 3 tot 6 weken te komen. Als de actieve fase voorbij is, zal er een nieuw behandelplan worden opgesteld. Dit kan inhouden dat er bijvoorbeeld een onderhoudsbehandeling nodig is of dat we verder gaan met behandelingen om de huid weer op te knappen middels een peeling.

Wat kunt u zelf doen?

  • Reinig de huid ’s ochtends en ’s avonds met een milde reinigingsgel.

Er zijn enorm veel producten op de markt die de huidconditie kunnen beïnvloeden, maar pas hiermee op. In combinatie met voorgeschreven medicatie kan dit te heftig zijn voor de huid met zelfs wonden, huidverkleuringen en littekens tot gevolg. Als u medicatie gebruikt die u via de huisarts of dermatoloog voorgeschreven heeft gekregen, gebruik dan alleen een milde reiniging en eventueel een dagcrème en een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Mocht u toch andere producten willen gaan gebruiken, overleg dit dan eerst met de behandelaar.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?