Anti-transpiratie botuline injecties (botox)

Botuline-toxine (botox) kan een effectief middel zijn om over-actieve zweetklieren stil te leggen.

Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Zweten kan worden verminderd met botulinetoxine (Botox® of Dysport®). Dit medicijn wordt met kleine injecties in de huid gespoten op die plaatsen waar te veel zweet wordt gemaakt, bijvoorbeeld in de oksels of handpalmen.  De toxine blokkeert de zenuw die zweetklieren aanstuurt, waardoor de klieren geen zweet meer kunnen produceren.

De injecties met botuline-toxine zijn pijnlijk, vooral aan de handen. Hiervoor gebruiken we dan ook een speciale verdovende crème.

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Het effect van deze behandeling is vaak zeer goed, maar de blokkade heeft helaas maar een tijdelijke werking. Na 4 tot 7 maanden komen de klachten van te veel zweten meestal weer terug. De behandeling zal dus geregeld moeten worden herhaald.

Mogelijke complicaties

Aan de handen bestaat het risico dat de spieren van de hand enkele weken tot maanden verlamd raken. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Botox heeft een tijdelijk effect op de zweetklieren. De resultaten zijn merkbaar vanaf ongeveer twee dagen na de behandeling. Na twee weken is het effect maximaal en houdt ongeveer 4 tot 7 maanden aan. Hoe vaker u wordt behandeld, des te langer blijven de resultaten merkbaar. Het effect van een vervolgbehandeling is zo’n 6 tot 12 maanden.

Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering.

De prijzen indien het niet-verzekerde zorg betreft:

Hyperhidrosis botox oksels€ 755
Hyperhidrosis botox 1 hand€ 755
Hyperhidrosis botox 2 handen€ 1400

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen

Wie zijn uw behandelaars?