Neuscorrectie

De neus is zeer bepalend voor iemands aangezicht. Daarnaast heeft de neus een aantal belangrijke functies, zoals het verwarmen en zuiveren van de ingeademde lucht, evenals het reukvermogen. Zeker bij een neuscorrectie geldt dat vorm en functie samengaan.

Deze behandeling valt niet binnen de verzekerde zorg
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Een chirurgische correctie van de neus kan worden uitgevoerd wanneer u niet tevreden bent over het uiterlijk, de vorm of de proportie van de neus. De ingreep kan ook worden uitgevoerd om ademhalingsproblemen of hoofdpijnklachten op te lossen.

Consult neuscorrectie

De beslissing om u te laten opereren aan uw neus is wellicht niet makkelijk. Tijdens het intakegesprek neemt de chirurg daarom alle tijd voor u. De chirurg luistert naar uw wensen en bespreekt uitgebreid met u de mogelijkheden en eventuele beperkingen aan de hand van een computersimulatie. Een reëel verwachtingspatroon is per slot van rekening bepalend voor de acceptatie van het eindresultaat. Ook zal de chirurg vragen stellen over uw algemene gezondheid en uitleg geven over de ingreep, de kosten en de nazorg.


Behandeling neuscorrectie

Bij Mauritskliniek voeren we alleen beperkte neuscorrecties met lokale verdoving uit. Als voor u een uitgebreidere operatie met narcose nodig blijkt, zult u door onze aangezichtschirurg worden uitgenodigd naar het Radboudumc te Nijmegen, of een ander ziekenhuis met volledige operatiekamer te komen.

De littekens komen binnen in de neus of in de huid aan de onderzijde van het neustussenschot.

In de verkoeverruimte kunt u rustig bijkomen en zodra de chirurg of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag u weer naar huis. Om de nieuwe vorm en stand van de neus te garanderen krijgt u een inwendig verband –een neustampon-  aangelegd en uitwendig een pleister en spalkje.


Na de neuscorrectiebehandeling

Na 3 tot 4 dagen wordt de neustampon verwijderd en het spalkje vervangen door een nieuwe spalk die nog een week blijft zitten. De hechtingen onderaan de neus en in de neusgaten, lossen vanzelf op.

Probeer de eerste week rust te houden en vermijd sport gedurende de eerste maand.  Na 6 weken mag u alles weer doen, wat u gewend was.

Complicaties

Door het gebruik van neustampons is de kans op nabloeding bij een neuscorrectie klein. Uw neus kan nog enige tijd gezwollen en gevoelig blijven bij aanraking.


Prijzen en vergoedingen voor een neuscorrectie

Een neuscorrectie bij de Mauritskliniek wordt niet vergoed door verzekeraars. Hieronder vindt u onze prijzen. Uw arts bespreekt met u welke behandeling voor u van toepassing is.

Beperkte neuscorrectie onder lokale verdoving€ 2.060 - 2.600

Prijs met ingang van 1 april 2019.
Prijswijzigingen voorbehouden. 


De ervaringen met een neuscorrectie

Lees hier de ervaringen van mensen die bij de Mauritskliniek een neuscorrectie hebben laten uitvoeren.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?