Cosmetisch arts KNMG Mauritskliniek - Magali Van Der Made

Wanneer is Botox (botuline toxine) geschikt voor rimpelbehandeling?

Injectables


Met het ouder worden verliest de huid zijn structuur en elasticiteit en ontstaan ​​er rimpels . Dit komt door de continue afbraak van collageen en elastische vezels. Stress, nicotine- en alcoholgebruik of blootstelling aan de zon bevorderen de vorming van rimpels in het gezicht. Rimpelbehandeling met Botox (botulinum toxine) is een goede manier om huidveroudering tegen te gaan. Rimpels in het gezicht kunnen worden behandeld met Botox (botulinum toxine) voor zowel mannen als vrouwen. Injecties met dit preparaat zijn vooral effectief bij mimische rimpels, om verdieping van de rimpels te voorkomen of glad te strijken.

 

Voorbeelden van mimische rimpels zijn:

  • De lijn van de denker op het voorhoofd
  • Kraaienpootjes langs de ogen
  • Fronslijnen (glabellaire lijnen) tussen de wenkbrauwen
  • Konijntjeslijnen (bunnylines) in het neusgebied

Hoe werkt een rimpelbehandeling met botuline toxine?

Onze cosmetisch artsen (KNMG gecertificeerd) geven u uitgebreid advies en informatie over de behandeling met Botox (botuline toxine). Het medicijn wordt met een naald in zeer kleine hoeveelheden in (het getroffen gebied) de spier geïnjecteerd. Het botuline toxine remt specifiek het zenuwsignaal dat verantwoordelijk is voor spierspanning en dus voor de vorming van rimpels. Hierdoor ontspannen de spieren en worden rimpels (gladgestreken) verminderd.

De behandeling van rimpels met Botox (botulinumtoxine) is ongevaarlijk, pijnloos en uiterst risicoarm, mits uitgevoerd door (getrainde) specialisten. Door de aard van het preparaat wordt het binnen enkele maanden geleidelijk door het lichaam afgebroken. De procedure is daarom omkeerbaar en kan zo vaak worden herhaald als u wilt. De duur van het effect kan van persoon tot persoon verschillen maar is gemiddeld 4 tot 6 maanden.

Hoeveel kost een rimpelbehandeling met Botox (botuline toxine)?

De kosten van een rimpelbehandeling met Botox (botuline toxine) zijn afhankelijk van verschillende individuele factoren. Zo spelen de benodigde eenheden van de werkzame stof een cruciale rol in de prijsstelling. In het voorgesprek voor de behandeling legt ons team u graag de kosten van uw (individuele interventie) behandeling uit.

Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws