Voornemen tot aansluiten bij Bergman Clinics


Mauritskliniek (inclusief Kliniek Veldhoven) is voornemens zich aan te sluiten bij Bergman Clinics. Mauritskliniek wil samen met Bergman Clinics haar kwalitatieve, patiëntgerichte en efficiënte zorg verder uitbouwen.

 

Zorgaanbod en visie Mauritskliniek sluiten uitstekend aan bij Bergman Clinics.

Met de overname van Mauritskliniek breidt Bergman Clinics de dekking van haar zorgaanbod verder uit in nieuwe regio’s vanuit een gedeelde visie op medisch planbare zorg, waarbij kwaliteit, patiëntgerichtheid en efficiëntie centraal staan.

Hans van der Heijden, CEO Bergman Clinics : “Bergman Clinics is verheugd met de aansluiting van de Mauritskliniek. Mauritskliniek staat bekend om de hoge kwaliteit van zorg en patiëntgerichtheid. Mede daarom is het een uitstekende partij om de zorgdiensten van Bergman Clinics mee uit te breiden.

Margot Engels, Algemeen directeur a.i. Mauritskliniek: “We zijn blij dat onze klinieken onderdeel zullen worden van Bergman Clinics. Met de combinatie van beide organisaties verwachten we in staat te zijn ons aanbod van zorg verder te ontwikkelen en te kunnen bouwen op het platform van Bergman Clinics.

De aansluiting van Mauritskliniek bij Bergman Clinics is beoogd in het tweede kwartaal van 2021 en vindt plaats na goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

 

Wat betekent dit voor u?

Voor u als patiënt van Mauritskliniek heeft dit voornemen geen gevolgen. U kunt terecht bij uw vertrouwde arts en kliniek, maar vanaf medio 2021 onder de vlag van Bergman Clinics . Daarnaast kunt u bij Bergman Clinics terecht voor hoogwaardige planbare zorg op het gebied van  Bewegen, Ogen, Vrouw, Maag & Darm, KNO & Uiterlijk.

 

Over Bergman Clinics

Bergman Clinics is al meer dan dertig jaar een vooraanstaande, inmiddels Europese, keten van zelfstandige klinieken. Bergman Clinics heeft meer dan zeventig klinieken verspreid over Nederland (onder de merknamen Bergman Clinics, Bey Clinics en Memira) en meer dan zestig klinieken in Zweden, Noorwegen en Denemarken onder de merknaam Memira. Ook heeft Bergman Clinics zes klinieken in Duitsland. De klinieken richten zich op het aanbieden van hoogwaardige planbare medische zorg, waarbij de patiënt en de aandoening centraal staan. Door de focus op veelvoorkomende behandelingen is veel kennis en expertise opgebouwd. Bergman Clinics behoort inmiddels tot de meest ervaren instellingen in Nederland op het gebied van Bewegen, Ogen, Huid&Vaten, Vrouw, Maag&Darm, KNO en Uiterlijk. Bergman Clinics heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Veruit de meeste behandelingen vallen onder verzekerde zorg, welke vergoed wordt vanuit het basispakket. Jaarlijks ziet Bergman Clinics meer dan 300.000 patiënten. De klantwaardering van Bergman Clinics op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 8,7. Zie ook www.bergmanclinics.nl.

Over Mauritskliniek

Mauritskliniek is een keten van focusklinieken voor diagnostiek en behandeling op het gebied van dermatologie, spataderen, proctologie en huidtherapie. Met de overname van Kliniek Veldhoven is het zorgaanbod cosmetische chirurgie verder uitgebreid. De klinieken in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Veldhoven staan voor hoge kwaliteit zorg op een prettige manier. Persoonlijk, duidelijk en goed geregeld. Patiënten kunnen bij Mauritskliniek terecht voor zowel verzekerde als onverzekerde zorg. De klantwaardering van Mauritskliniek op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 8,5. Kliniek Veldhoven wordt gewaardeerd met een 9.3. Zie ook www.mauritskliniek.nl

 

Contact

Mocht u vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit voornemen, kunt u contact met ons opnemen via info@mauritskliniek.nl

Delen

Gerelateerd nieuws