Voor en na een onderooglidcorrectie

Wallen onder de ogen zijn uitstekend te verhelpen met een onderooglidcorrectie. Waar moet u aan denken vóór en ná de operatie?

Onderooglidcorrectie

Met het ouder worden verslapt de huid onder uw ogen. Als de huid gaat hangen, ontstaan wallen. Dit leidt tot een vermoeide blik, het is dan net of u niet uitgeslapen bent. U ziet er ouder uit dan eigenlijk nodig is. Voordat u een onderooglidcorrectie laat uitvoeren, is het verstandig u goed op de hoogte te stellen van wat komen gaat. Als u weet wat u te wachten staat, kunt u zich goed voorbereiden. Dat is belangrijk, u weet dan wat u zelf kunt doen om uiteindelijk een mooi resultaat te bereiken.
Het herstel van een onderooglidcorrectie en een bovenooglidcorrectie verschilt nauwelijks van elkaar. Voor beide ingrepen gelden ongeveer dezelfde adviezen.

Benieuwd naar het resultaat?

Hieronder ziet u een foto van een patiënt voor en na de behandeling.

onderooglidcorrectie - wallen onder de ogen

 

Wat kan ik zelf doen vóór de operatie?

Om het beste resultaat te bereiken, is het belangrijk rekening te houden met de volgende zaken:

 • Stop met bloedverdunnende middelen. Bespreek dit met uw arts. Die overlegt met u wanneer u met deze medicijnen moet stoppen en wanneer u ze weer mag innemen.
 • Drink enkele dagen voor de operatie geen alcoholhoudende dranken. Alcohol verdunt het bloed, dit verhoogt de kans op bloedingen tijdens en vlak na de operatie.
 • Stop minstens twee weken voor de operatie met roken. Dit helpt om de wondjes na de operatie goed te laten genezen.
 • Het is belangrijk dat u tijdens de ingreep fit en gezond bent. Bent u ziek op de dag van de operatie of enkele dagen ervoor? Het is dan beter de behandeling uit te stellen tot u zich weer beter voelt. Bel dan de Mauritskliniek.
 • U mag na de operatie niet autorijden. Ook raden we u af met openbaar vervoer te reizen. Zorg daarom dat iemand u na de operatie ophaalt bij de Mauritskliniek en u naar huis brengt.

Enkele opmerkingen over de herstelperiode

Meteen na de operatie is al te zien dat de ‘zakken’ onder de ogen verdwenen zijn. Maar de eerste week zitten pleisters nog op de hechtingen en kunnen bloeduitstortingen zichtbaar zijn. Het eindresultaat ziet u pas na enkele maanden. Dan ziet u écht hoe mooi het is geworden.

Eerste week na de operatie

In de eerste week is het vooral belangrijk de wondjes onder het oog goed te verzorgen. Let daarbij op het volgende:

 • Het belangrijkste advies: neem rust! Neem vrij van uw werk, vermijd bukken, til geen zware dingen, doe geen zwaar werk. Ontspan, hou – als het even kan – stress buiten de deur. 
 • Na de operatie krijgt u een koelbril mee om de zwelling tegen te gaan. Koelen met een cool pack of een zakje met bevroren doperwten kan ook. Zorg dan wel dat het niet té koud wordt, leg er een gaasje tussen.
 • Doe dit koelen de eerste twee dagen heel regelmatig, bijvoorbeeld in het begin elk uur een aantal minuten, later met wat grotere tussenpozen (niet in de nacht natuurlijk).
 • Pleisters, hechtingen en wondjes mogen niet nat worden. Pas dus op met douchen. Douche kort, hou uw hoofd niet onder de waterstraal.
 • Draag de eerste week na de operatie geen contactlenzen. Door aan de oogleden te trekken, kunt u de wondjes kapot maken. Normaliter mag u weer contactlenzen dragen als de hechtingen verwijderd zijn.
 • Make-up op het operatiegebied vertraagt het herstel. Doe de eerste 2 weken dus geen oogmake-up op.
 • Bloedverdunners, zoals ibuprofen en alcohol, raden we af. Dit kan bloedingen veroorzaken. Paracetamol tegen de pijn mag wel, dit middel verdunt het bloed niet.
 • Vermijd direct zonlicht. Door de Uv-stralen in zonlicht genezen de wondjes minder mooi. Ga de eerste zes weken ook niet onder de zonnebank.

Na ongeveer een week heeft u weer een afspraak met uw chirurg. Die haalt de hechtingen eruit en doet de nacontrole.

Tweede en derde week na de ingreep

De zwelling zal in de tweede week steeds minder worden, tot deze helemaal verdwenen is. Overleg met uw arts of u weer contactlenzen mag dragen. Waarschijnlijk mag u ook weer aan het werk, tenzij uw werk fysiek erg zwaar is, dan is het verstandig nog even te wachten.
Vanaf de derde week mag u weer make-up rond het oog aanbrengen. Waarschijnlijk geeft uw arts u ook toestemming weer bloedverdunners in te nemen. Wilt u uw littekens helpen om goed te herstellen? Gebruik dan littekencrème.

Hoe ziet uw onderooglidcorrectie er uiteindelijk uit?

Het duurt enkele maanden voor uw littekens helemaal zijn vervaagd. Ze zijn niet of nauwelijks meer zichtbaar, omdat ze ‘weggewerkt’ zijn in een huidplooi. De huid is weer glad, overtollig vet is verwijderd, u heeft geen wallen meer onder de ogen. U ziet er jonger en frisser uit. En dat overtollige vet onder de ogen komt niet meer terug, dus u zult hier nog jarenlang plezier van hebben.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Hieronder vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Onderooglidcorrectie€ 1650
Ooglidcorrectie boven en onder€ 2.325

Prijswijzigingen voorbehouden.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een ooglidcorrectie een annuleringstermijn van 7 dagen. Als u te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

 • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
 • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
 • U wordt behandeld door ervaren specialisten
 • De Mauritskliniek heeft vier vestigingen; bekijk de vestiging bij u in de buurt
 • Meld u aan voor ons gratis webinar en krijg antwoord op al uw vragen
 • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend

Gratis eerste consult

Overweegt u een correctie van uw bovenoogleden? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. We brengen dan uw klachten in kaart en bespreken samen met u de beste oplossing. Dit eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Webinar ooglidcorrectie

Wij organiseren regelmatig het Webinar “Ooglidcorrectie – relatief kleine ingreep met een groot effect”. Onze plastisch chirurg dr. Sander Beekmans geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ooglidcorrectie. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan!

Afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kan dat hier of bel 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).