Wallen laten verwijderen

Krijgt u regelmatig de vraag ‘’bent u moe?’’of heeft u aanhoudend wallen onder de ogen? Dan ziet u er vermoeider en ouder uit dan eigenlijk nodig is. Zou het niet fijn zijn om hier vanaf te zijn?

Ontstaan van wallen onder de ogen

Wallen worden veelal veroorzaakt door vetophoping onder de ogen. Vaak speelt erfelijkheid een rol. Ze kunnen wat donkerder van kleur zijn dan de rest van de huid van het gezicht. Bij vermoeidheid is de vochtophoping onder de ogen sneller zichtbaar.

Wallen kunnen tijdelijk zijn

Wallen kunnen tijdelijk zijn. Als u huilt worden uw wallen bijvoorbeeld dikker. Dat tret weer weg. Ook een ongezonde leefstijl kan wallen veroorzaken. Soms kunnen samentrekkende crèmes helpen. Als uw wallen niet weggaan met voldoende slaap, gezonde voeding, een gezonde leefstijl of met crèmes, dan is een onderooglidcorrectie een goede oplossing.

De operatie

Wallen of ‘zakken’ onder de ogen zijn namelijk goed te verhelpen met een onderooglidcorrectie. In de Mauritskliniek werken ervaren chirurgen die u met deze operatie weer een jonger en frisser uiterlijk kunnen geven.
Tijdens de operatie trekt de chirurg in de Mauritskliniek de huid onder de ogen weer strak door het teveel aan huid en vet weg te halen. De chirurg zet het sneetje precies in een huidplooi, zodat na verloop van tijd niets meer te zien is van de ingreep. Na de ingreep plakt de chirurg de hechtingen onder uw ogen af met pleisters.

Direct na de operatie

Direct na de operatie is al resultaat te zien: de losse huid onder uw ogen is weg, de huid staat weer strak. De ‘zakken’ onder uw ogen zijn verdwenen. U ziet er meteen frisser en jonger uit.
De eerste week na de operatie zijn natuurlijk nog wel de pleisters te zien. Na vier tot zes dagen verwijdert de chirurg de hechtingen en de pleisters.

Eindresultaat onderooglidcorrectie

In het begin is rond uw ogen nog zwelling en verkleuring te zien. Na een of twee weken trekt dit weg. Uw ogen gaan er steeds mooier uitzien. Na enkele maanden beoordeelt uw chirurg het eindresultaat. De zwelling en de bloeduitstortingen zijn weggetrokken, de littekens zijn vervaagd en zijn alleen bij heel goed zoeken misschien nog te vinden in een huidplooi. Omstanders zullen u complimenteren dat u er jong en fris uitziet, zonder wallen en hangende oogleden.

onderooglidcorrectie - wallen onder de ogen

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op mijn onderooglidcorrectie?

 • We voeren de operatie uit onder plaatselijke verdoving. We raden u aan drie weken voor tot drie weken na de operatie niet te roken. Dat bevordert de genezing. 
 • Gebruikt u bloed verdunnende medicijnen? Die moet u tijdens de operatie staken, dat zou bloedingen kunnen veroorzaken. De chirurg bespreekt met u wanneer u het beste met de medicatie kunt stoppen.
 • Gebruik voor de ingreep geen cosmetica, zoals dagcrème, eyeliner en mascara. Ook ringen, horloges en andere sieraden kunt u beter thuislaten.
 • Neem één uur voor de ingreep twee tabletten paracetamol (500 mg) in. Wilt u Arnica-zalf of Arnica-druppels gebruiken? We verbieden het niet, maar zeggen wel dat de werking ervan niet bewezen is.

Wat kan ik zelf doen om mijn genezing goed te laten verlopen?

Na de operatie leggen we gekoelde gaasjes en een ‘ijsbril’ op uw ogen. Dit koelen moet het nabloeden tegengaan. Zo worden de ogen niet dik en blauw. Het is verstandig dit koelen thuis nog enkele uren voort te zetten. We raden u aan dit elk uur een aantal minuten te doen. Dit kunt u doen door de ijsbril te gebruiken, of door stukjes ijs of diepvriesdoperwten in een plastic zakje op uw ogen te leggen. Doe er dan wel een gaasje of theedoek tussen.

Wanneer moet ik contact opnemen?

 • Neem contact op met de Mauritskliniek als er ‘vuil’ uit het oog komt of als de oogleden abnormaal korsterig zijn.
 • Neemt de zwelling toe? Voelt u het oog kloppen? Treedt heftige pijn op? Kleurt het oogwit geheel rood? Twijfelt u? Neem ook dan contact op met de Mauritskliniek. Buiten kantooruren hoort u een bandje met een spoednummer.

Wat mag ik níet doen na verwijderen van mijn wallen?

 • De hechtdraden worden na een week verwijderd. Het beste is de pleistertjes op de oogleden zo lang mogelijk te laten zitten, het liefst de hele week.
 • Maak de hechtingen niet nat.
 • Douche niet te warm.
 • Ga de eerste week na de operatie niet bukken of zwaar tillen, omdat dit spanning op de oogleden kan veroorzaken.

Wat mag ik wél doen na het verwijderen van mijn wallen?

 • Het is in de eerste week na de operatie goed mogelijk te lezen, televisie te kijken en achter een computerscherm bezig te zijn. Doe dit wel met mate.
 • Het is raadzaam om met een kussen extra te slapen, zodat het hoofd niet te laag ligt. Hiermee voorkomt u extra zwelling de volgende ochtend.
 • Na twee weken mag u weer voorzichtig gaan sporten.
 • Heeft u pijn? Dan mag u per dag maximaal vier keer twee tabletten paracetamol (500 mg) innemen.

 

 

Wat kost een onderooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Hieronder vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Onderooglidcorrectie€ 1.650
Ooglidcorrectie boven en onder€ 2.325

Prijzen met ingang van 1 maart 2020.
Prijswijzigingen voorbehouden.

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

 • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
 • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
 • U wordt behandeld door ervaren specialisten
 • De Mauritskliniek heeft vier vestigingen; bekijk de vestiging bij u in de buurt
 • Meld u aan voor ons gratis webinar en krijg antwoord op al uw vragen
 • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend

Gratis eerste consult

Overweegt u een correctie van uw bovenoogleden? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. We brengen dan uw klachten in kaart en bespreken samen met u de beste oplossing. Dit eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Webinar ooglidcorrectie

Wij organiseren regelmatig het Webinar “Ooglidcorrectie – relatief kleine ingreep met een groot effect”. Onze plastisch chirurg dr. Sander Beekmans geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ooglidcorrectie. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan!

Afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kan dat hier of bel 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).