Dhr. dr. Jaap Buth

Vaatchirurg

'De behandeling van veneuze aandoeningen komt uitstekend tot zijn recht in een zelfstandig behandelcentrum zoals de Mauritskliniek.'

Dr Jaap Buth is sinds november 2013 als vaatchirurg verbonden aan de Mauritskliniek in Nijmegen. Hij deed zijn chirurgische opleiding te Rotterdam en deels in Boston, VS. Hij promoveerde daarna aan de Universiteit van Amsterdam op non-invasieve metingen van de functie van beenslagaderen. Als hoofd van de opleiding vaatchirurgie werkte hij gedurende 30 jaar in het Catharina ziekenhuis te Eindhoven. Zijn expertise gebied was de operatieve en endovasculaire behandeling van aandoeningen van de aorta en overige slagaderen.

“ De behandeling van veneuze aandoeningen komt uitstekend tot zijn recht in een zelfstandig behandelcentrum zoals de Mauritskliniek. Specifieke aandacht voor spatader-aandoeningen en nauwe samenwerking tussen vaatlaboranten, operatie-assistenten, arts-flebologen, dermatologen en vaatchirurgen is hier beter te realiseren dan in grotere instellingen. Niet alleen is hier meer oog voor de patient, maar ook voor de toepassing van de moderne behandelingstechnieken, zoals de verschillende varianten van Endoveneuze laser.”