Mevr. drs. Karin Houtman

Dermatoloog

Na 5 jaar ga ik de Mauritskliniek verlaten. Ik heb hier met veel plezier en passie gewerkt de afgelopen jaren. Ik ben heel dankbaar voor alle patiënten die ik heb mogen begeleiden en het vertrouwen wat u mij heeft gegeven.

“Het leuke van de dermatologie is dat het zo veelzijdig is met uiteenlopende problemen bij jong en oud. Sommige aandoeningen kunnen een grote psychische impact hebben. Ik vind het leuk om mensen ook daarin te begeleiden.”

Drs. Karin Houtman volgde haar studie geneeskunde aan de universiteit van Nijmegen, waar zij daarvoor ook biomedische wetenschappen studeerde. Vervolgens heeft ze haar specialisatie tot dermato-venereoloog gevolgd in het universitair medisch centrum in Leiden. Tijdens haar specialisatie heeft zij zich vakkundig gemaakt in de algemene dermatologie.

Een speciaal aandachtsgebied van dokter Houtman is de tropen/import dermatologie en infectieziekten. De eerste ervaringen deed zij hiermee op tijdens haar co-schap dermatologie in Suriname. Daarnaast werkte zij tijdens haar specialisatie 6 maanden in Moshi Tanzania. De algemene dermatologie op de donkere huid herkennen en behandelen is mede hierdoor een van haar aandachtsgebieden.

Andere aandachtsgebieden van dokter Houtman zijn allergologie, oncologie en chirurgie.

 

BIG nummer: 39908895101

Mijn collega's