Hartelijk dank voor jouw reactie

Veel mensen zullen het herkennen; het is warm, je moet een belangrijke presentatie geven of hebt een belangrijke afspraak, en je maakt je van tevoren al druk over de zichtbare zweetplekken onder je armen. 

Hoewel zweten een volstrekt normale en nuttige functie van het lichaam is, kan overmatig zweten een grote impact op je leven hebben. In Nederland hebben ruim 500.000 mensen last van overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd. Nog veel meer mensen hebben last van hinderlijk zweten. Het overmatig zweten kan over het gehele lichaam optreden, maar meest voorkomend zijn de oksels, het gezicht, de handen en de voeten.

Bij Mauritskliniek worden er verschillende behandelingen voor overmatig zweten aangeboden zoals injecties voor een tijdelijk resultaat of een miraDry behandeling voor een permanente oplossing. De arts bepaalt samen met u welke behandeling passend is.

Kies je voor injecties of miraDry?  

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat dit een persoonlijke keuze is. Veel mensen kiezen bij overmatig transpireren voor een behandeling met injecties, omdat ze dit al jaren gewend zijn en weten wat ze hiervan kunnen verwachten.

Injectie tegen zweten oksel

 

 

 

De miraDry behandeling is, ondanks dat Mauritskliniek deze sinds 2014 uitvoert, toch nog relatief nieuw. De ervaring leert ons dat mensen toch eerder kiezen voor het vertrouwde, alhoewel wij wel een stijging zien in de keuze voor een behandeling met miraDry. Temeer omdat dit een permanente oplossing biedt en ook een oplossing biedt tegen de zweetgeur.

Injecties of miraDry bij overmatig transpireren? Waar kies je voor?

Als je een oplossing wil en je de volgende vragen met ‘ja’ kan beantwoorden dan zou een injecties of miraDry behandeling wel eens dé goede oplossing voor jou kunnen zijn:

  • Geneer jij je voor je okselzweet en die natte plekken in je kleding?
  • Heb jij last van een onaangename okselgeur, waar geen deodorant tegen bestand is?
  • Vermijd je sociale activiteiten omdat jij je zorgen maakt over het zweten?
  • Ben je op zoek naar een echte oplossing voor veel transpireren?
  • Ben je het gewoon zat om überhaupt over okselzweet na te denken?