Acne behandeling

Acnetherapie is per patiënt en per acne-vorm verschillend. Het accent van de behandeling ligt in alle gevallen op het reinigen van de huid. Het doel is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

De behandeling valt mogelijk binnen uw verzekering
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

De acne behandeling

Het doel van de behandeling is om de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. De behandeling is niet pijnloos. Uw huidtherapeut legt u vooraf precies uit wat er gaat gebeuren en wanneer een handeling mogelijk pijn doet.

De huidtherapeut begint met het reinigen van de huid om talg, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd en is de huid klaar om behandeld te worden. Het uitdrukken van opgehoopt talg gebeurt handmatig. Soms kan het echter nodig zijn met een dun, steriel naaldje een opening te maken in een mee-eter of puistje. Zo kan het talg gemakkelijker verwijderd worden en zal er minder schade optreden aan de omliggende huid. Na het verwijderen van de onzuiverheden zal de huidtherapeut de acne-behandeling afsluiten met een lotion en/of crème die op uw huidtype afgestemd is.

 


Na de acne behandeling

Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen. Deze reactie trekt meestal binnen enkele uren weg. Geleidelijk aan zal de huid rustiger worden en het aantal onzuiverheden afnemen. Wanneer er minder nieuwe onzuiverheden ontstaan, krijgt de huid de kans te herstellen en zullen ook rode vlekjes gaan vervagen. De behandeling van acne omvat meestal wel meer dan het enkel verwijderen van onzuiverheden. Het resultaat is per persoon verschillend en hangt af van o.a. de soort behandeling en het productgebruik thuis.


Prijzen en vergoedingen van de acne behandeling

Hieronder vindt u de prijs van onze acne behandeling.

Acnetherapie huidreiniging€ 49,50

Verdere informatie over de acne behandeling

Het aantal behandelingen is van tevoren moeilijk in te schatten. Hoe snel de behandeling aanslaat is namelijk afhankelijk van o.a. de ernst van de acne, medicijngebruik, de huidreactie op de behandeling, levensstijl en beïnvloedende factoren als hormoonschommelingen. Bij actieve acne kan het wenselijk zijn eens per 3 tot 6 weken te komen. Als de actieve fase voorbij is, is het vaak zinvol om enkele keren per jaar voor een onderhoudsbehandeling te komen.

Wat kunt u zelf doen?

  • Reinig de huid ’s ochtends en ’s avonds met een milde reinigingsgel.
  • Exfolieer in ieder geval 2 keer per week om de bovenste laag dode huidcellen mooi dun te houden en het ontstaan van mee-eters te voorkomen. Dit kan door middel van een scrub of producten met bijvoorbeeld salicylzuur die dode huidcellen verwijderen, talg oplossen en ontstekingen remmen.
  • Wanneer er veel ontstekingen aanwezig zijn kan het zinvol zijn om een product met benzoylperoxide te gebruiken. Dit bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken.
  • Wanneer er al sprake is van huidschade door de acne (rode en bruine vlekjes, littekentjes en grove huidstructuur) kan het zinvol zijn producten te gebruiken met hoge concentraties vitamine C en vitamine A (retinol). Deze ingrediënten stimuleren de aanmaak van collageen, verstevigen en egaliseren de huid en verminderen verstopte poriën.
  • Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Veel zonblootstelling verdikt op lange termijn de opperhuid waardoor zelfs meer puistjes en mee-eters kunnen ontstaan. Daarnaast is zonbescherming erg belangrijk als u peelings ondergaat of thuis producten gebruikt die uw huid gevoeliger maken voor zonlicht (bijvoorbeeld salicylzuur, glycolzuur, benzoylperoxide, vitamine A/retinol).
Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?