Endoveneuze Laserbehandeling

Bij een endoveneuze lasertherapie (EVLT) of laserbehandeling (EVLB) wordt de spatader in het bovenbeen of in de kuit dichtgeschroeid met behulp van een laser.

Deze behandeling valt mogelijk binnen uw verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De endoveneuze laserbehandeling

Bij een endoveneuze lasertherapie (EVLT) of laserbehandeling (EVLB) wordt de spatader dichtgeschroeid met behulp van een laser. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Deze behandeling wordt meestal toegepast in het bovenbeen of de kuit. Met behulp van echografie wordt de spatader met een naald aangeprikt ter hoogte van de knie of onderaan de kuit. Via deze naald wordt de laserdraad naar boven geschoven. Aan deze behandeling houdt u geen of een klein litteken over en u herstelt over het algemeen snel.


Na de endoveneuze laserbehandeling

Na de behandeling krijgt u een elastische steunkous. De steunkous draagt u 48 uur en zo nodig langer. Na enkele dagen kunnen er pijnklachten in het been of de kuit ontstaan.

U kunt uw normale dagelijkse bezigheden direct hervatten, maar vermijd de eerste week intensief sporten en zware lichamelijke arbeid. Soms is een bloeduitstorting zichtbaar als u de kous na de eerste week uittrekt.

Mogelijke complicaties 

Een endoveneuze laserbehandeling van spataderen kent weinig risico’s. Na elke operatieve behandeling zijn er risico’s van een ontsteking, trombosebeen, longembolie en zenuwstelsel. Gelukkig komt dit weinig voor. Na de ingreep kan een bloeduitstorting ontstaan. Deze verdwijnt vanzelf na een paar weken.


Prijzen en vergoedingen van de endoveneuze laserbehandeling

Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering.

Niet alle prijzen worden door de zorgverzekeraar vergoed. Er is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Klik op onderstaande link voor de prijslijst.

Samen met uw arts bekijkt u welk behandeltraject voor u van toepassing is.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 48 uur van tevoren te laten weten.


Verdere informatie over de endoveneuze laserbehandeling

Als u deze behandeling zal ondergaan, ontvangt u van ons uitgebreide informatie over voorbereiding en nazorg.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?