Endoveneuze Laserbehandeling

Bij een endoveneuze lasertherapie (EVLT) of laserbehandeling (EVLB) wordt de spatader in het bovenbeen of in de kuit dichtgeschroeid met behulp van een laser.

Deze behandeling valt mogelijk binnen uw verzekering
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

De endoveneuze laserbehandeling

Bij een endoveneuze lasertherapie (EVLT) of laserbehandeling (EVLB) wordt de spatader dichtgeschroeid met behulp van een laser. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Deze behandeling wordt meestal toegepast in het bovenbeen of de kuit. Met behulp van echografie wordt de spatader met een naald aangeprikt ter hoogte van de knie of onderaan de kuit. Via deze naald wordt de laserdraad naar boven geschoven. Aan deze behandeling houdt u geen of een klein litteken over en u herstelt over het algemeen snel.


Na de endoveneuze laserbehandeling

Na de behandeling krijgt u een elastische steunkous. De steunkous draagt u 48 uur en zo nodig langer. Na enkele dagen kunnen er pijnklachten in het been of de kuit ontstaan. Om deze reden krijgt u tijdens het eerste consult een recept mee voor pijnstilling. Of u daadwerkelijk deze pijnstillers bij de apotheek moet gaan halen, hoort u op de dag van de behandeling.

U kunt uw normale dagelijkse bezigheden direct hervatten, maar vermijd de eerste week intensief sporten en zware lichamelijke arbeid. Soms is een bloeduitstorting zichtbaar als u de kous na de eerste week uittrekt.

Mogelijke complicaties 

Een endoveneuze laserbehandeling van spataderen kent weinig risico’s. Na elke operatieve behandeling zijn er risico’s van een ontsteking, trombosebeen, longembolie en zenuwstelsel. Gelukkig komt dit weinig voor. Na de ingreep kan een bloeduitstorting ontstaan. Deze verdwijnt vanzelf na een paar weken.

 


Prijzen en vergoedingen van de endoveneuze laserbehandeling

Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering.

De prijzen indien het niet-verzekerde zorg betreft:

Endoveneuze laserbehandeling 1 traject€ 1.600
Endoveneuze laserbehandeling 2 trajecten€ 2.300

Samen met uw arts bekijkt u welk behandeltraject voor u van toepassing is.


Verdere informatie over de endoveneuze laserbehandeling

Als u deze behandeling zal ondergaan, ontvangt u van ons uitgebreide informatie over voorbereiding en nazorg.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?