Dhr. drs. Rudolf Tutein Nolthenius

Vaatchirurg

'Er bestaat niet maar één uniforme behandeling van spataderen. Iedere spataderpatiënt moet een voor hem of haar op maat gemaakte behandeling krijgen. Onze kracht zit ook in deze individuele behandeling.'

Dhr. drs. Rudolf Tutein Nolthenius

Drs. Rudolf Tutein Nolthenius is sinds januari 2009 als vaatchirurg verbonden aan het Spatadercentrum in Den Haag en heeft van 1990 tot en met 1996 zijn opleiding tot algemeen chirurg gevolgd in Rotterdam aan het Erasmus MC. Daarna volgde hij de twee jaar durende vervolgopleiding tot vaatchirurg in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein onder leiding van professor Moll. In deze periode heeft hij ruime ervaring opgedaan in alle vormen van endovasculaire procedures.

Na het Nederlandse certificaat voor vaatchirurg heeft hij vervolgens het Europese examen tot vaatchirurg met succes afgelegd resulterend in een europese UEMS erkenning. Sinds 1999 werkt hij in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht. Daar werkt hij als maatschapslid met als hoofdaandachtsgebied vaatchirurgie, zowel de slagaderproblemen als de aderproblemen.

Samen met de andere collega’s van het Spatadercentrum past hij alle nieuwe technieken toe.

“Er bestaat niet maar één uniforme behandeling van spataderen. Iedere spataderpatiënt moet een voor hem of haar op maat gemaakte behandeling krijgen. Onze kracht zit ook in deze individuele behandeling. Het is heel inspirerend om met een bevlogen team te kunnen werken. Het zou daarom leuk zijn als wij hét spatadercentrum van de regio kunnen zijn.”

 

BIG nummer: 79024367301

Mijn collega's