Acne littekens - verminderen of verwijderen

Acne littekens zijn littekens in de huid die zijn ontstaan na acne. De littekens ontstaan vaak na pukkeltjes die ontstoken zijn geweest.  Zo zijn er littekens in de vorm van rood/bruine vlekken en putjes in de huid.

Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Verschijnselen

Acne littekens zijn littekens in de huid die zijn ontstaan na acne. Deze littekens kunnen bij ernstige vormen van acne ontstaan. Er zijn verschillende soorten littekens. Zo zijn er littekens in de vorm van rood/bruine vlekken en putjes in de huid. Deze kunnen als zeer storend ervaren worden.

Diagnose en onderzoek

Tijdens het intake gesprek wordt door de huidtherapeut gekeken naar de specifieke huidklachten en naar de littekens, de conditie van de huid en uiteraard uw persoonlijke wensen. Ter evaluatie van de behandeling worden er regelmatig foto’s gemaakt van het behandelend gebied.

De behandeling

Er zijn verschillende technieken ontwikkeld om acne littekens te behandelen. De keuze van de behandeling is afhankelijk van het soort litteken en van uw huidtype.

Littekens kunnen in de loop van jaren wel iets verbeteren, maar sommigen verdwijnen nooit helemaal. De huidtherapeuten van de Mauritskliniek werken met verschillende technieken en methodes om deze littekens te behandelen. De behandeling is er op gericht om de littekens minder zichtbaar te maken.

Wat kunt u zelf doen?

Acne littekens kunnen voorkomen worden door acne op de juiste manier te behandelen. Bij ernstige vormen van acne kan er uitgebreide littekenvorming ontstaan die grotendeels onherstelbaar is. Acne verergert door peuteren of krabben, dus laat uw huid met rust.

Prijzen en vergoedingen

Behandelingen bij de huidtherapeut vallen onder uw eventuele aanvullende verzekering. Raadpleeg voor de mogelijke vergoedingen uw zorgverzekeraar. Hieronder vindt u de prijzen van de verschillende behandelingen. Hieronder vindt u de prijzen van de verschillende behandelingen.

Camouflagetherapie€44,-
Camouflagetherapie uitgebreid€88,-
Peeling gelaat€83,-
Peeling lichaam€83,-
Peeling acne/littekens/pigment (pakket)€303,-
Intensieve peeling gelaat€137,-
Intensieve peeling acne/littekens/pigment (pakket)€248,-
Glycolzuur peeling gelaat€66,-
Glycolzuur peeling lichaam€66,-
Glycolzuur peeling (pakket)€240,-
Skin tech TCA€166,-
Skin tech TCA pain control€194,-
Skin tech Easy Phytic€83,-
Skin tech Droxy peeling indicatie acne en/ of littekens €93,-
Dermapen behandeling klein gebied€95,-
Dermapen behandeling lichaam€189,-
Dermapen behandeling acne/littekens gelaat€137,-
Dermapen camouflagetherapie gelaat€137,-
Dermapen pakket behandeling gelaat acne/littekens/camouflagetherapie€247,-
Dermapen algemene behandeling€137,-

Behandelmethoden

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?