Acne littekens - verminderen of verwijderen

Acne littekens zijn littekens in de huid die zijn ontstaan na acne. De littekens ontstaan vaak na pukkeltjes die ontstoken zijn geweest. Zo zijn er littekens in de vorm van rood/bruine vlekken en putjes in de huid.

Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

Verschijnselen bij acne littekens

Acne littekens zijn littekens in de huid die zijn ontstaan na acne. Deze littekens kunnen bij ernstige vormen van acne ontstaan. Er zijn verschillende soorten littekens. Zo zijn er littekens in de vorm van rood/bruine vlekken en putjes in de huid. Deze kunnen als zeer storend ervaren worden.


Diagnose en onderzoek bij acne littekens

Tijdens het intake gesprek wordt door de huidtherapeut gekeken naar de specifieke huidklachten en naar de littekens, de conditie van de huid en uiteraard uw persoonlijke wensen. Ter evaluatie van de behandeling worden er regelmatig foto’s gemaakt van het behandelend gebied.


De behandeling van acne littekens

Er zijn verschillende technieken ontwikkeld om acne littekens te behandelen. De keuze van de behandeling is afhankelijk van het soort litteken en van uw huidtype.

Littekens kunnen in de loop van jaren wel iets verbeteren, maar sommigen verdwijnen nooit helemaal. De huidtherapeuten van de Mauritskliniek werken met verschillende technieken en methodes om deze littekens te behandelen. De behandeling is er op gericht om de littekens minder zichtbaar te maken.


Wat kunt u zelf doen om acne littekens te voorkomen?

Acne littekens kunnen voorkomen worden door acne op de juiste manier te behandelen. Bij ernstige vormen van acne kan er uitgebreide littekenvorming ontstaan die grotendeels onherstelbaar is. Acne verergert door peuteren of krabben, dus laat uw huid met rust.


Prijzen en vergoedingen van de acne litteken behandeling

Behandelingen bij de huidtherapeut vallen onder uw eventuele aanvullende verzekering. Raadpleeg voor de mogelijke vergoedingen uw zorgverzekeraar. Wanneer deze niet binnen uw zorgverzekering valt, ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Klik op onderstaande link om de prijslijst te bekijken.

Behandelmethoden

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?