Dermapen

Dermapen is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van microneedling. De dermapen maakt gebruik van kleine naaldjes, die trillend kanaaltjes in de huid maakt. Er vinden circa 1000 perforaties per seconde plaats. Dit zorgt ervoor dat de huid op een natuurlijke manier gaat herstellen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen en elastine versneld, waardoor de huid sterker, soepeler en egaler van kleur wordt.

 

Een Dermapen behandeling wordt niet bij Mauritskliniek uitgevoerd.

Deze behandeling valt mogelijk binnen de aanvullende verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De dermapen behandeling is bedoeld ter behandeling van pigmentproblemen en acnelittekens. Ook is deze behandeling geschikt voor cosmetische doeleinden, zoals het verbeteren van de stuctuur van de huid. Tijdens de intake wordt goed naar uw huid gekeken en op basis van uw vraag wordt de best mogelijk behandeling voorgesteld.

Let op: deze behandeling wordt niet meer door Mauritskliniek aangeboden.

 

De dermapen behandeling

De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid, welke goed te verdragen is zonder verdoving.


Na de dermapen behandeling

Direct na de behandeling ziet de huid er rood en soms gezwollen uit. Na een milde behandeling kan de huid droger worden en licht gaan schilferen gedurende 3-5 dagen. Na een intensieve behandeling zal 2-3 dagen na de behandeling de huid rood en strak aanvoelen. De huid kan gaan schilferen en in sommige gevallen wordt de huid wat vlekkerig.

Aandachtspunten na de behandeling waarbij wij u adviseren:

 • 48 uur na de behandeling niet te sporten of gebruik te maken van de sauna (warme bronnen).
 • De huid de dag van de behandeling droog te laten.
 • De zon te vermijden.
 • De dag van behandeling geen make-up, maskers, scrubcrèmes te gebruiken of andere cosmetische behandelingen te ondergaan.
 • Huidreacties te melden bij uw huidtherapeut.

Over het algemeen wordt er na de behandelperiode een andere huidstructuur waargenomen. De huid voelt zachter aan, oneffenheden zijn verminderd, pigmentatie is vervaagd, beschadigingen van bijvoorbeeld puistjes genezen sneller, de huid is beter in staat om zijn vocht vast te houden, is soepeler en krijgt een gezondere uitstraling. Let op: er zijn meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Er kunnen geen garanties gegeven worden voor het te behalen resultaat.


Prijzen en vergoedingen van de dermapen behandeling

Hieronder vindt u de prijzen voor de behandeling met de dermapen. Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

In overleg met uw arts of behandelaar bespreekt u de behandeling. Onderstaande prijzen gelden voor wanneer uw behandeling niet binnen uw zorgverzekering valt.

Tijdens de intake bij de huidtherapuet zal u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, het behandelproces, de kosten hiervan, en of er een vergoeding mogelijk is. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer er een vervolgbehandeling wordt gedaan.

Klik op onderstaande link voor de prijslijst.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te laten weten. Dit kan telefonisch via 088 628 74 00 op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Let op: aangepaste regels: vanaf 1 augustus 2021 dient u minimaal 48 uur van te voren te laten weten wanneer u uw afspraak wilt wijzigen of annuleren.


Verdere informatie over de dermapen behandeling

Wanneer kan ik de behandeling niet ondergaan?

 • Bij bepaalde auto-immuunziekten, huidziekten, infecties of wanneer u niet in goede gezondheid verkeert. Vraag ons in dit geval vooraf altijd om advies.
 • Bij actieve acne.
 • Bij problemen in de wondgenezing waarbij overmatig littekenweefsel optreedt.
 • Als u radiotherapie ondergaat (of in het verleden heeft gehad in te behandelen gebied).
 • Bij gebruik van bepaalde medicatie (vraag ons vooraf om advies).
 • Bij zwangerschap of borstvoeding.
 • Als u een andere medische of cosmetische behandeling ondergaat in het gelaat (niet toepassen binnen 2 weken na botuline toxine of fillers).

Verder is belangrijk:

 • Zonblootstelling (ook de zonnebank) dient vermeden te worden.
 • Tot een/twee maand(en) na de laatste behandeling(en) dient een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor gebruikt te worden.
 • Krab niet aan de eventueel ontstane korstjes en velletjes.
Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?