Rosacea - chronische huidaandoening verschijnselen

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gelaat gekenmerkt door felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus.  De aandoening kan lijken op acne.

De behandeling valt mogelijk binnen uw verzekering
Verzekerde en onverzekerde zorg
Korte wachttijden
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

Verschijnselen bij rosacea

Rosacea kent twee vormen, de teleangiëctatische vorm (couperose) en de papulopustulaire vorm. Ook een combinatie van beide vormen komt regelmatig voor. Bij de eerste vorm zien we voornamelijk roodheid en verwijde adertjes terwijl bij de laatste vorm vooral zwellingen, rode bultjes en puskoppen te zien zijn.


Diagnose en onderzoek bij rosacea

De diagnose rosacea is vaak niet moeilijk te stellen. Als de arts toch twijfelt tussen rosacea en een andere huidafwijking, wordt er soms een biopt afgenomen.


De behandeling van rosacea

Rosacea is goed te behandelen, maar niet te genezen. Binnen 6 maanden na het stoppen van de therapie treedt bij de helft van de mensen weer een verergering op. Bij een milde rosacea wordt eerst gekozen voor een crème of gel. Wanneer dit onvoldoende helpt wordt een behandeling met tabletten toegevoegd. Ernstige rosacea wordt direct met zowel tabletten als met crème/gel behandeld.

Voor de teleangiectatische vorm (couperose) kan behandeling met de vaatlaser een goede optie zijn. In sommige gevallen kan vaatlaser of elektrocoagulatie een goede behandelmethode zijn. Bespreek dit met uw specialist.


Wat kunt u zelf doen tegen rosacea?

U kunt zelf nagaan of er factoren zijn die de klachten van rosacea bij u verergeren en deze zoveel mogelijk vermijden. Deze factoren kunnen per persoon verschillend zijn. Tot deze factoren behoren: – Warmte – Hete dranken – Inspanning – Gekruid eten – Alcohol – Emoties – Huidreinigingsmiddelen – Medicijnen die de huid irriteren en medicijnen die blozen veroorzaken of verergeren. Vermijd zoveel mogelijk blootstelling aan zonlicht en gebruik zo nodig een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.


Prijzen en vergoedingen van de rosacea behandeling

In overleg met uw arts of behandelaar bespreekt u de behandeling. Wanneer deze niet binnen uw zorgverzekering valt, ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Hieronder vindt u de prijzen per behandeling die mogelijk zijn.

 

Acnetherapie huidreiniging gelaat€ 49,50
Camouflagetherapie€ 49,50
Vaatlaser gelaat€ 52,50 tot € 195 per behandeling
Elektrocoagulatie klein€ 52,50
Elektrocoagulatie groot€ 87,50

Behandelmethoden

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?