Peeling

Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd ter verbetering of verjonging van de huid. Kleine beschadigingen in de huid, zoals pigmentvlekken, acne, kleine littekens en rimpels verdwijnen.

De behandeling valt mogelijk binnen de aanvullende verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

Peeling

Bij een chemische peeling wordt er een vloeistof op de huid aangebracht die bestaat uit 1 of meerdere zuren. De meest gebruikte zuren in deze peelings zijn de melkzuur, salicylzuur, glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA). Elk zuur heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen, maar alle zuren werken exfoliërend. Dit betekent dat het natuurlijke afschilferingsproces van de huid tijdelijk versneld wordt. Dit zorgt ervoor dat de huid gestimuleerd wordt om alle processen in de huid te gaan vernieuwen waardoor er een gladdere, egalere en beter gehydrateerde huid tevoorschijn komt. Peelings worden vooral ingezet bij (rest)acne en om oneffenheden, zoals pigmentvlekken en oppervlakkige littekens te verminderen en om de huidtextuur te verbeteren.

Belangrijk:

  • De therapeut zal een voorbereidend product(en) adviseren om het behandelresultaat zo optimaal mogelijk te maken en de kans op complicaties te minimaliseren.
  • Pas zeer goed op met de zon tot zeker een maand na de laatste peeling; de huid is kwetsbaarder en kan sneller verbranden en/of pigmentvlekken ontwikkelen.
  • Gebruik alleen verzorgingsproducten waar de therapeut goedkeuring voor heeft gegeven. Andere producten kunnen een negatieve reactie geven op de huid.

De huidtherapeutische peeling behandeling

Na het reinigen van uw huid brengt de huidtherapeut de peeling voor korte of langere duur op uw huid aan. Dit kan tijdelijk een tintelend, (licht) brandend gevoel geven.

Wij kunnen behandelen middels de onderstaande peelings. In overleg met uw behandelaar wordt bepaald welke peeling het meest geschikt is voor uw huidtype en het doel van de behandeling.

Glycolzuurpeeling

Glycolzuur is een exfoliërende behandeling. Het zuur versnelt afschilferen van de huidlagen, stoot huidcellen af en werkt ontstekingsremmend. Hierdoor wordt de huid gladder, gezonder en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. Geschikt om onder andere acne en littekens te behandelen, maar kan ook worden ingezet om de conditie van de huid te verbeteren.

TCA peeling (trichloorazijnzuur)

TCA peeling is een intensieve, exfoliërende peeling en heeft het vermogen diep in de huid te dringen. Deze peeling resulteert in een gladdere en zachtere uitstraling en verbetert de gehele huidstructuur. Geschikt om onder andere acne, littekens en pigmentvlekken te behandelen en ook voor anti-aging.

Pixel peeling

Dit is een combinatie van een TCA peeling met een microneedling behandeling d.m.v. een dermaroller. Bepaalde huidproblemen zoals rimpels, littekentjes, texturen en pigment kunnen door deze combinatie met een minder aantal behandelingen dan de TCA peeling worden verbeterd. Door de huid van te voren te behandelen middels een dermaroller worden er kleine gaatjes gemaakt, waarna vervolgens de TCA peeling wordt aangebracht in meerdere lagen. Hierdoor kan de peeling wat dieper in de huid doordringen. Geschikt voor acne littekens, anti-aging en pigmentvlekken.

Easy Droxy Peel

De Easy Droxy Peel valt in de categorie oppervlakkige peelings. Deze peeling bestaat uit fruitzuren en salicylzuur en is zeer geschikt voor behandeling van een fletse en droge huid en van een acne(gevoelige) huid. Easy Droxy Peel laat na de behandeling onmiddellijk een zichtbare huidverstrakking en verfrist uiterlijk zien, zonder dat het gezicht gaat vervellen. Daarom kan deze peeling ook heel goed gebruikt worden als eenmalige “partypeel” – perfect voor bijzondere gelegenheden en geschikt voor alle leeftijden. Ook voor jongeren met acne problemen is deze peeling goed geschikt. De Easy Droxy Peel kan ook worden ingezet binnen een behandelprotocol gericht op huidverbetering.


Na de huidtherapeutische peeling behandeling

Direct na de behandeling kan de huid er rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Dit trekt meestal binnen een aantal uur weer weg. Twee tot zeven dagen na de behandeling kan er een (lichte) afschilfering van de huid zichtbaar zijn. Belangrijk is het om de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème (minimaal factor 30). Op sommige plaatsen kunnen kleine korstjes te zien zijn. Deze genezen vaak binnen een week.

Uw huidtherapeut zal u na de behandeling uitleggen hoe u de dagen na de behandeling uw huid het beste kunt verzorgen en waar u rekening mee dient te houden om het beste resultaat te bereiken.


Prijzen en vergoedingen van de huidtherapeutische peeling behandeling

Tijdens de intake bij de huidtherapuet zal u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, het behandelproces, de kosten hiervan, en of er een vergoeding mogelijk is. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer er een vervolgbehandeling wordt gedaan.

Hieronder vindt u de prijzen van de huidtherapeutische peelings. In overleg met uw behandelaar wordt bepaald welke peeling het meest geschikt is voor uw huidtype. Bij de balie van Mauritskliniek is een pinautomaat aanwezig.

Klik op onderstaande link voor de prijslijst.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 48 uur van tevoren te laten weten.


Verdere informatie van de huidtherapeutische peeling behandeling

Wanneer kan ik de peeling niet ondergaan?

  • Bij gebruik van bepaalde medicatie (raadpleeg altijd de huidtherapeut).
  • Bij immuunziekten, eczeem in het te behandelen gebied (raadpleeg altijd de huidtherapeut).
  • Bij problemen in de wondgenezing waarbij overmatig littekenweefsel optreedt.
  • Als u HIV positief bent of andere immuunziektes heeft.
  • Als u radiotherapie ondergaat (of in het verleden heeft gehad in behandeld gebied).
  • Bij zwangerschap of borstvoeding.
  • Als u andere medische of cosmetische behandeling ondergaat (raadpleeg altijd de huidtherapeut).
  • Bij een actieve infectie (bijvoorbeeld koortslip).
Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?