Anti-transpiratie injecties

Anti-transpiratie injecties kan een effectief middel zijn om over-actieve zweetklieren stil te leggen.

Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De behandeling van overmatige transpiratie in de oksels

Het overmatig zweten in de oksels kan tijdelijk worden verminderd door injecties. Dit wordt met kleine hoeveelheden in de huid geïnjecteerd in het deel van de oksel waar te veel zweet wordt aangemaakt, meestal is dat het behaarde deel van de oksel. De werkzame stof beschadigt de zenuwtakjes die het signaal doorgeven naar de zweetklieren. Als de zweetkliertjes geen signaal krijgen van de zenuw dan produceren ze geen zweet en blijft de oksel droog.

De injecties kunnen pijnlijk zijn. De gevoeligheid tijdens en na het prikken houdt kort aan, minder dan 5 minuten. Er zijn 20-30 prikjes per oksel nodig om de vloeistof gelijkmatig te verdelen. Mocht u hier tegenop zien dan kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème gebruikt worden maar het hoeft niet. Voor een optimaal effect wordt deze crème 1,5 uur voor de behandeling (thuis) aangebracht. De behandeling duurt in totaal ongeveer 20 minuten, het prikken zelf gaat snel en duurt ongeveer 3-5 minuten per oksel.


Voor de behandeling

U heeft een afspraak gemaakt voor behandeling van overmatig okselzweten door middel van injecties. Om de behandeling en het herstel goed te laten verlopen, vragen wij uw aandacht voor onderstaande zaken.

U mag NIET met injecties behandeld worden indien u:

 • Jonger bent dan 18 jaar (tenzij expliciet anders afgesproken)
 • Nog niet een behandeling met aluminium-hydroxychloride-créme of-depvloeistof hebt geprobeerd (dit kan door de huisarts worden voorgeschreven)
 • Allergisch bent voor clostridium b-tox A of één van de andere stoffen in dit middel
 • In het verleden problemen heeft gehad na behandeling met b-tox A
 • Een infectie heeft op de voorgestelde injectieplaats
 • Een aandoening van zenuwen en/of spieren heeft
 • Zwanger bent, overweegt om zwanger te worden, of als u borstvoeding geeft
 • Ten tijde van de behandeling ziek of koortsig bent
 • Lijdt aan een spierziekte
 • Geneesmiddelen gebruikt bij gelijktijdig gebruik de werking van b-tox A versterken zoals:
  • Antibiotica
  • Spierontspannende geneesmiddelen
  • Lithiumzouten
  • Bloedverdunners (behandeling uitstellen of alleen na vooraf overleg met de arts)
  • NSAID pijnstillers (zoals diclofenac, ibuprofen, naproxen) niet innemen op de dag van behandeling.

Voorafgaand aan de behandeling:

u wordt verzocht 2 dagen van tevoren uw okselharen voorzichtig af te scheren. Indien u nog aluminium-hydroxychloride oplossing en/of antitranspirant deodorant gebruikt, stopt u deze tenminste 4 dagen voor de behandeling. Wij adviseren voor de behandeling een oud t-shirt aan te trekken zodat eventuele vlekken door de behandeling uw nette kleding niet beschadigen.


Na de behandeling

U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. Om een optimaal effect te behalen maar ook om irritatie van de oksels te voorkomen adviseren we u de eerste 24 uur geen activiteiten te plannen waarbij u gaat (na)zweten.

Kort gezegd : Niet douchen, geen zware inspanning, niet sporten en geen deodorant gebruiken tot 24 uur na de behandeling.

De afname van zweetproductie is merkbaar vanaf ongeveer 3 tot 5 dagen na de behandeling. Na twee weken is het effect maximaal en dit houdt ongeveer 4 tot 7 maanden aan, daarna komt de zweetproductie weer terug. De behandeling kan als het nodig is na 4 maanden herhaald worden, eerder is niet mogelijk.

Bij het herhalen van de behandeling kan het zijn dat het effect langer aanhoudt. Helaas komt het ook voor dat mensen op den duur minder goede resultaten ervaren en de duur van het effect steeds korter wordt.

Let op : Een dergelijke injectie mag maar 1 x per 4 maanden toegediend worden.
Als u korter dan 4 maanden voor deze behandeling nog elders een injectie heeft gehad dan mogen we de oksels niet behandelen. Houdt u daarom rekening met uw planning.


Prijzen en vergoedingen van de injecties bij overmatig zweten

Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering. Wanneer deze niet binnen uw zorgverzekering valt, kunt u een offerte ontvangen.

Klik op onderstaande link voor de prijzen.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 48 uur van tevoren te laten weten. Dit kan telefonisch via 088 628 74 00 op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?