Bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden kunnen een oorzaak zijn van een vermoeid of verouderd uiterlijk. Dit komt veelvuldig voor en beïnvloedt uw voorkomen enorm. Een bovenooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jonge en frisse blik te geven.

Hangende oogleden

Hangende oogleden kunnen een oorzaak zijn van een vermoeid of verouderd uiterlijk. Dit komt veelvuldig voor en beïnvloedt uw voorkomen enorm. Mogelijk hebt u het gevoel moeite te moeten doen uw ogen open te houden. Gaandeweg de dag raakt u dan vermoeid. U kunt ook hoofdpijn krijgen of tranende ogen. Soms kunnen hangende oogleden het zicht zelfs belemmeren. Een bovenooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jonge en frisse blik te geven. Geen vermoeide of sombere uitstraling meer, maar een open en jonge uitstraling.

Waarom gaan oogleden hangen?

De meest voorkomende oorzaak van hangende oogleden is veroudering, erfelijke aanleg of door uw levensstijl. De spieren en huid boven het oog worden slapper, het bovenste ooglid gaat hangen. Soms kan dit zo erg zijn dat de huid echt voor het oog hangt, waardoor u minder ziet. Door het steeds optrekken van de wenkbrauwen kan hoofdpijn ontstaan

Rond het oog zit een kapsel dat het vet rondom de oogbol op zijn plaats houdt. Als dit kapsel minder elastisch wordt, kan de overtollige huid en het vet op de wimpers gaan drukken. Dit geeft een zwaar gevoel. Sommige mensen hebben hier meer last van dan andere. Ook de klachten kunnen verschillen. Hangende oogleden komen in het algemeen vaker voor bij de bovenste oogleden.

Andere oorzaken voor hangende oogleden

Meestal is het ouder worden van de huid de oorzaak van hangende oogleden. Er zijn ook andere oorzaken zoals:

  • Ontsteking (cellulitis) of bindweefselontsteking van het oog
  • Vochtophoping
  • Spierziekte, met als gevolg verzwakte oogspieren
  • Aandoeningen aan ogen of oogkassen

Wat als ook de wenkbrauw zakt?

Ook de wenkbrauw kan naar beneden zakken en de huid van het bovenste ooglid in een plooi duwen. Dan kan het raadzaam zijn tegelijkertijd met het corrigeren van het ooglid ook de wenkbrauw weer op de goede plaats te zetten. Uw specialist in de Mauritskliniek overlegt met u wat in uw geval de beste oplossing is. Hier staat meer informatie over het corrigeren van de wenkbrauwen.

Wat gebeurt er als we hangende oogleden corrigeren?

Een bovenooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Na ontvangst in onze kliniek, wordt u in de behandelkamer verdoofd op de plek waar de ingreep zal plaatsvinden. Om de hangende oogleden te corrigeren, voeren we een bovenooglidcorrectie uit en neemt de chirurg van de Mauritskliniek de overtollige huid boven het oog weg en maakt het kapsel strakker. Ook haalt de chirurg soms vet en iets spierweefsel weg. Het sneetje (of de incisie) van de operatie komt precies in een natuurlijke huidplooi van het ooglid te liggen, waardoor na verloop van tijd geen litteken meer te zien is. U kunt dezelfde dag weer naar huis.

Nadat u genezen bent, heeft u weer een jongere uitstraling en een minder vermoeide blik. Had u last van vermoeidheid, hoofdpijn of tranende ogen? Ook die klachten verdwijnen.

Lees hier onze volledige Q&A over correctie hangende oogleden tijdens en na de behandeling.

bovenooglidcorrectie in 6 stappen

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Hieronder vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Bovenooglidcorrectie€ 890
Bovenooglidcorrectie plus wenkbrauwcorrectie€ 1.750
Ooglidcorrectie boven en onder€ 2.325

Prijswijzigingen voorbehouden.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een ooglidcorrectie een annuleringstermijn van 7 dagen. Als u te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

  • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
  • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
  • U wordt behandeld door ervaren specialisten
  • De Mauritskliniek heeft vier vestigingen; bekijk de vestiging bij u in de buurt
  • Meld u aan voor ons gratis webinar ‘ooglidcorrectie’ en krijg antwoord op al uw vragen
  • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend

Gratis eerste consult

Overweegt u een correctie van uw hangende oogleden? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. We brengen dan uw klachten in kaart en bespreken samen met u de beste oplossing. Dit eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kan dat hier of bel 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).