Vitiligo - witte plekken - pigmentverlies huid en haar

Vitiligo is een aandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen en waarbij witte plekken van verschillende grootte en vorm ontstaan. De pigmentcellen die normaliter in de huid voorkomen ontbreken op deze witte plekken.

De behandeling valt binnen de basisverzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

Verschijnselen bij vitiligo

Bij vitiligo heeft u witte plekken op de huid. De kleur (het pigment) verdwijnt uit uw huid. Het verloop van de ziekte is niet goed te voorspellen. Vaak breiden de plekken zich langzaam uit. Vitiligo kan op elke leeftijd ontstaan. De meeste mensen krijgen vitiligo voor hun 30ste jaar. Ongeveer 1 op de honderd mensen heeft vitiligo.

De witte plekken kunnen over het gehele lichaam voorkomen. Het komt vaker voor rond de lichaamsopeningen zoals de mond, de ogen en de geslachtsdelen. De handen zijn regelmatig aangedaan. Het haar in de vitiligoplekken kan ook wit zijn. Vitiligoplekken jeuken soms.


Onderzoek en diagnose bij vitiligo

De diagnose kan worden gesteld met het blote oog.


Behandeling van vitiligo

Er zijn verschillende behandelmethoden voor vitiligo bestaande uit crèmes en zalven, lichttherapie, transplantatie en camouflage.

Wat kunt u zelf doen tegen vitiligo?

1. Camouflage van gedepigmenteerde plekken met een huidkleurige make-up heeft geen genezende werking, maar is wel een goede methode voor maskering van de ontsierende huidafwijkingen met name in het gelaat.
2. Bescherm u goed tegen de zon door kleding of door zonnebrandcrème.


Prijzen en vergoedingen bij de vitiligo behandeling

In principe wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Echter voor de camouflagetherapie dient u aanvullend verzekerd te zijn wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding.

Klik op onderstaande link om de prijslijst te bekijken.

Behandelmethoden

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?

Let op: beperkte bereikbaarheid vestiging Den Haag – Johan de Wittlaan 3

Vanwege herstelwerkzaamheden na de NAVO-top is Johan de Wittlaan in Den Haag tot begin augustus 2025 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Onze locatie aan Johan de Wittlaan 3 is bereikbaar, maar houd rekening met de volgende aanpassingen:

  • Auto’s worden omgeleid via Eisenhowerlaan, Scheveningseweg, Frankenslag en Statenlaan.

  • Fietsers en voetgangers kunnen de locatie wel bereiken via de tegenoverliggende zijde van de straat. Verkeersregelaars zijn aanwezig om dit in goede banen te leiden.

  • Openbaar vervoer rijdt zoals gebruikelijk. Trams 1, 10, 17 en bussen 21, 24 en 28 stoppen in de buurt. De tijdelijke halte “World Forum” op de Stadhouderslaan ligt op loopafstand.

De werkzaamheden zijn nodig om de straat en directe omgeving in de oorspronkelijke staat te herstellen.

Onze excuses voor het ongemak.

Mauritskliniek Den Haag is verhuisd naar een nieuwe locatie:

Johan de Wittlaan 3
2517 JR Den Haag
(2e verdieping)

Wij zijn bereikbaar – maar houd rekening met afsluiting Johan de Wittlaan vanaf 14 april
Vanwege de voorbereidingen voor de NAVO-top is de Johan de Wittlaan vanaf maandag 14 april tot begin augustus afgesloten voor doorgaand verkeer. Houd rekening met omleidingen en extra reistijd. U kunt het makkelijkst parkeren op de Verlengde Tolweg. Meer info: Bericht afsluiting Johan De Wittlaan – Mauritskliniek is wel gewoon bereikbaar