MiraDry bij Mauritskliniek

Oksel fris - zelfverzekerd zonder zweetplekken

Overmatig transpireren


Veel mensen zullen het herkennen; je moet een belangrijke presentatie geven of hebt een belangrijke afspraak, en je maakt je van tevoren al druk over de zichtbare zweetplekken onder je armen. Niet zozeer omdat je zenuwachtig bent, maar vooral omdat je last hebt van hinderlijk veel zweten.

Hoewel zweten een volstrekt normale en nuttige functie van het lichaam is, kan overmatig zweten een grote impact op je leven hebben. In Nederland hebben ruim 500.000 mensen last van overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd. Nog veel meer mensen hebben last van hinderlijk zweten. Het overmatig zweten kan over het gehele lichaam optreden, maar meest voorkomend zijn de oksels, het gezicht, de handen en de voeten.

 

Permanent minder okselzweet én geur

Er is nu een oplossing voor hinderlijk veel zweten in de oksels. Zo biedt Mauritskliniekde innovatieve miraDry-behandeling aan. De miraDry technologie is ontwikkeld in de Verenigde Staten en richt zich specifiek op het behandelen van transpiratie in de oksels.Bij deze behandeling wordt de bron van het overmatig zweet aangepakt: overmatige zweetklieren. Bij de behandeling wordt thermische energie ingezet, die zich richt op de zweetklieren in je oksels en deze vervolgens elimineert. Nadat de klieren zijn uitgeschakeld, groeien ze niet terug. De behandeling duurt een tot anderhalf uur, is niet pijnlijk en biedt direct resultaat. In 80% van alle gevallen is één behandelsessie al voldoende om levenslang verlost te zijn van hinderlijk veel okselzweet. Omdat miraDry zowel effect heeft op de zweetklieren als de geurklieren, heb je ook geen last meer van een onprettige zweetgeur. No sweat, no stress!

Is deze behandeling echt zo effectief? We zijn benieuwd naar de visie van een expert en spreken met Josine Kanis, dermatoloog bij Mauritskliniek. Ze is al twaalf jaar werkzaam binnen de dermatologie en werkt sinds 2015 bij Mauritskliniek. “In de dagelijkse praktijk behandel ik patiënten van jong tot oud met een verscheidenheid aan huidziekten.” Josine is vanaf het begin betrokken geweest bij de introductie van de miraDry-behandeling. “Dit was destijds een nieuwe en veelbelovende behandeling tegen zweten onder de oksels,” legt Josine uit. “Ondertussen heeft de behandeling laten zien deze belofte ook daadwerkelijk waar te kunnen maken. Het is klinisch bewezen dat miraDry het transpiratievocht met 82% reduceert. Een resultaat dat je direct merkt.”

 

Dagelijks leven

Volgens Josine is miraDry echt een uitkomst voor mensen die zich in het dagelijks leven continu gehinderd voelen door overmatig zweten. “Zij schamen zich voor zichtbare natte plekken, dan wel voor de zweetgeur die dit met zich mee kan brengen,” legt Josine uit. “Vaak verwisselen zij meermaals per dag van bovenkleding of mijden zij kledingstukken, bijvoorbeeld lichtgekleurde of strakke kleding of bepaalde materialen die niet warm genoeg gewassen kunnen worden om de zweetgeur eruit te kunnen krijgen. Sommige mensen proberen het overmatig zweten op te vangen door het plaatsen van absorberende (maand)verbanden onder de oksels. Anderen vermijden bepaalde situaties of besluiten soms zelfs van baan te wisselen of juist een promotie aan zich voorbij te laten gaan. Overmatig zweten onder de oksels kan dus een sterke invloed hebben op het gevoel van eigenwaarde, maar ook op carrièremogelijkheden.”

Naast de groep mensen die lijdt aan hyperhidrosis is miraDry dus ook geschikt voor de ‘cosmetische zweter’. Josine: “Dit zijn de mensen die niet abnormaal veel zweten, maar het zweten toch als hinderlijk ervaren. Iedereen die zweet kan dus behandeld worden met de miraDry. Het overgrote deel van de behandelde mensen is erg tevreden na 1 behandelsessie. 20% van de mensen besluit tot een tweede behandeling. ”

 

Een stuk zelfverzekerder

Louise (34) onderging een miraDry-behandeling bij Mauritskliniek. Al tijdens haar puberteit kreeg ze last van natte zweetplekken en een vervelende zweetgeur, iets waar ze erg van baalde. Toen ze haar eerste baan kreeg, werd die frustratie alleen maar erger. “Ik vond het doodeng om presentaties te geven. Niet omdat ik bang was dat mijn verhaal niet klopte, maar omdat ik niet wilde dat iedereen de zweetplekken onder mijn oksels zou zien. Als ik dan toch wat moest presenteren, dan praatte ik snel en gehaast, in de hoop dat dit ongemakkelijke moment snel voorbij zou zijn. Hoewel ik de laatste jaren probeerde om mij hier minder zorgen over te maken, merkte ik echt dat dit niet langer zo door kon gaan. Het beïnvloedde zelfs mijn kledingkeuze.”

Mauritskliniek behandeling hyperhidrosis

Voor Louise was één miraDry-behandeling al genoeg om het overmatige zweten in te perken. Ze gaat nu met een gerust hart naar werk – zelfs als ze een presentatie moet geven of een belangrijke afspraak heeft – en voelt zich een stuk zelfverzekerder. “Ik ben Josine erg dankbaar voor de persoonlijke aandacht en duidelijke uitleg. Ik vond het zeker wel spannend, maar de behandeling viel reuze mee. En het resultaat, wauw! Wat ben ik daar blij mee.” Josine voegt hieraan toe: “Het mooie aan de miraDry-behandeling vind ik dat het een permanente oplossing biedt voor (overmatig) zweten onder de oksels. Dit geeft mensen hun vrijheid en zelfvertrouwen terug. Het geluk dat mensen uitstralen na een geslaagde behandeling en de positieve wendingen die dit vaak aan hun leven geeft geven mij een gevoel van voldoening.”

 

 

 

  • Verschenen in het “Ibiza magazine” in juni 2019.
Delen

Gerelateerd nieuws