miraDry: veilige en permanente behandeling tegen okselzweet

Maak vrijblijvend én gratis een afspraak voor een intake voor de miraDry behandeling.

Last van (te) veel transpireren?

Transpireren is een normale en nuttige functie van uw lichaam. Door te zweten wordt de temperatuur van uw lichaam geregeld want door de verdamping van het zweet koelt uw lichaam namelijk af. Het wordt vervelend als u ook zonder reden zo veel zweet dat u hiervan hinder ondervindt in uw dagelijks leven.

Uw zelfvertrouwen en welbevinden kan door het zweten negatief beïnvloed worden. Gelukkig is er iets te doen aan hinderlijk veel transpireren of een vervelende okselgeur.

Bij de Mauritskliniek kunt u uw laten behandelen tegen (te) veel zweten door middel van de miraDry technologie, met blijvend resultaat.

Deze effectieve behandeling pakt de bron van het probleem aan: de overactieve zweetklieren. Hoewel uw lichaam zweetklieren nodig heeft om zichzelf te koelen, bevat uw lichaam 2-4 miljoen zweetklieren – slechts ongeveer 2% bevinden zich in de oksels. Het elimineren van deze 2% zweetklieren heeft geen invloed op het vermogen van uw lichaam om zichzelf te koelen.

Omdat miraDry zowel effect heeft op de zweetklieren als de geurklieren, heeft u ook geen last meer van een onprettige zweetgeur.

Onze miraDry behandelingen worden uitgevoerd in de vestigingen in Den Haag, Nijmegen en Utrecht.

Voordelen van de miraDry behandeling

 • Gemiddeld 80% is tevreden met de zweetreductie na één behandeling
 • Blijvend resultaat; zweetklieren worden permanent uitgeschakeld
 • Ook de oplossing voor onaangename zweetgeur 
 • Veilige behandeling door gespecialiseerde behandelaars
 • 98% van de behandelde mensen is na 5 jaar nog steeds tevreden
 • Aanbevolen door de International Hyperhidrosis Society

Heeft u ook last van overmatig zweten? Doe de check!

 • U heeft hinderlijk veel transpiratievocht onder uw oksels, soms zelfs in uw slaap;
 • U heeft al een half jaar of langer last van zichtbaar en hevig zweten, zonder duidelijke oorzaak;
 • Uw zweten belemmert in redelijke tot hevige mate uw dagelijks leven;
 • Hyperhidrosis komt in uw familie voor. Uw ouders hebben bijvoorbeeld ook last van overmatig zweten;
 • U neemt vaak een extra shirt of blouse mee naar uw werk, om te wisselen gedurende de dag.

Herkent u zichzelf in één of meer van bovenstaande punten?

Hoe werkt een miraDry behandeling?

Persoonlijke intake op locatie

Tijdens een intakegesprek geven wij u uitgebreide informatie over de miraDry-behandeling en bespreken we uw klachten en wensen. Er zal een anamnese gedaan worden en de arts zal een jodium-zetmeeltest uitvoeren om de mate van transpiratie en het te behandelen gebied te bepalen.

Dit persoonlijke intake gesprek duurt 30 minuten en is kosteloos. Onze vestigingenDen Haag, Nijmegen en Utrecht zijn gespecialiseerd in de miraDry behandeling.

 

 

Tijdens de miraDry behandeling

De miraDry behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek, door de behandelaar en een assistent(e). Ter voorbereiding wordt het te behandelen gebied in de oksel afgetekend plaatselijk verdoofd. Dit is nagenoeg pijnloos doordat er gebruik wordt gemaakt zeer dunne naaldjes die in 1 keer een groter oppervlakte verdoven. Vervolgens wordt het handstuk van het miraDry apparaat op de oksel gezet. Het apparaat zuigt de huid een beetje aan, waarna een warmte voelbaar is en een zacht geluid hoorbaar. Dit herhaalt zich een aantal keer tot de volledige oksel is behandeld.

De totale behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Na de behandeling

Nadat de behandeling is voltooid, wordt de oksel schoongemaakt en wordt er een ontstekingsremmende zalf aangebracht. Om de zwelling in en rondom de oksel te beperken krijgt u direct na de behandeling icepacks om de huid te koelen. De meeste mensen ervaren weinig last, waardoor de dagelijkse bezigheden over het algemeen weer snel (1-2 dagen) hervat kunnen worden. Wij adviseren om na de behandeling niet zelf naar huis te rijden.

De zweetreductie is direct merkbaar en na ongeveer drie maanden is het definitieve effect van de behandeling te beoordelen. Als het resultaat onvoldoende is kan een tweede behandeling plaatsvinden.

 

Bekijk alvast een volledig intakegesprek om een goed beeld te krijgen van de miraDry behandeling.

Kosten behandeling

Een eerste behandelsessie kost € 1.650.
De ervaring leert dat 80% van de mensen na deze behandeling blijvend verlost is van hinderlijke transpiratie onder de oksels.

20% van de mensen ondergaat een tweede behandeling.
Deze tweede behandeling kost € 1.200.

MiraDry behandeling wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens de intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan.

 

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een miraDry-behandeling een annuleringstermijn van 48 uur. Als u te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige een bedrag in rekening te brengen.

Wist u dat...

 • … ongeveer 3% van de Nederlandse bevolking last heeft van overmatig zweten? Dat zijn ongeveer 500.000 mensen.
 • … de aandoening even vaak voorkomt bij mannen als bij vrouwen?
 • … de oorzaak van overmatig zweten niet bekend is?  Ongeveer een derde tot de helft van de mensen met hyperhidrosis heeft een familielid met hetzelfde probleem. Dat zou kunnen wijzen op een mogelijke erfelijke factor.

Veelgestelde vragen

Ga ik door de miraDry behandeling meer zweten op andere lichaamsdelen?

Nee. Als de zweetkliertjes onder de oksels zijn verwijderd stopt het lichaam met het transpireren op die plek. Het lichaam zal niet ergens anders extra gaan zweten om het gemis te compenseren.

Heb ik een verwijzing nodig voor de miraDry behandeling?

Omdat de miraDry behandeling niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar, is een verwijzing van de huisarts niet nodig.

Hoe lang duurt een miraDry behandeling?

Normaal gesproken duurt een miraDry behandeling ongeveer 1,5 uur.

Hoe werkt miraDry precies?

miraDry maakt gebruik van microgolven die plaatselijk de zweet- en geurklieren kapot maken. De straling van microgolven creëert warmte, die de zweet- en geurkliertjes in de oksel veilig en definitief elimineert.

Is de miraDry behandeling pijnlijk?

Omdat plaatselijke verdoving voor de behandeling wordt toegediend, is de miraDry behandeling meestal pijnloos. Gedurende de behandeling voelt men wat druk en trek op de huid, alsmede wat warmtestraling. Er kan een enkele keer een gevoelige plek worden ervaren, die snel verdwijnt en meestal prima te verdragen is.

Over het algemeen omschrijven de patiënten de pijn als een 2 op een schaal van 1 tot 10 – waar 10 voor de meeste pijn staat.

Is de miraDry behandeling veilig?

Ja, de miraDry procedure is toegestaan door de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) en draagt ook het Europese CE keurmerk. Er zijn wereldwijd al meer dan 150.000 miraDry behandelingen uitgevoerd. Het is gebleken is dat de behandeling veilig en blijvend effectief is.

Is miraDry wel iets voor mij?

Wie last heeft van transpiratie, zweetplekken en hinderlijke geur onder de oksels, is een kandidaat voor een miraDry behandeling. miraDry is alleen geschikt voor de behandeling van oksels. De minimale leeftijd is 18 jaar.

Kan ik met de miraDry behandeling ook zweetklieren in ander delen van mijn lichaam laten verwijderen?

De miraDry procedure is niet geschikt om transpiratie op andere delen van het lichaam, zoals handen, voeten, voorhoofd of knieholtes te verminderen.

Komen de zweetklieren weer terug na een miraDry behandeling?

Nee. De zweetklieren onder de oksels groeien niet opnieuw en worden niet opnieuw door het lichaam gemaakt nadat ze zijn verwijderd. Patiënten ervaren een duidelijke en blijvende vermindering van transpiratie onder de oksels.

Zijn er bijwerkingen van een miraDry behandeling?

Er kunnen plaatselijk enkele gevoelige plekken en zwellingen zijn na de behandeling. Sommige patiënten hebben een licht tintelend gevoel in de huid van de oksels. Dit kan tot enkele weken na de behandeling duren. Al deze ‘bijwerkingen’ zijn sowieso tijdelijk.

Hoe kom ik er achter dat ik overmatig transpireer?

Voor wie de volgende vragen met ‘ja’ kan beantwoorden zou de miraDry behandeling wel eens dé goede oplossing kunnen zijn:

 • Belemmert de transpiratie u bij uw dagelijkse bezigheden?
 • Moet u regelmatig nieuwe deodorant aanbrengen?
 • Maakt u zich zorgen over de zichtbaarheid van uw transpiratieplekken?
 • Moet u zich vanwege de zweetplekken dagelijkse meerdere keren verschonen?
 • Draagt u overwegend kleding in materialen en kleuren die de zweetplekken niet zo snel tonen?
 • Dient u uw kledingstukken regelmatig te vernieuwen?

Enthousiaste ervaringen van mensen die u voorgingen

“Graag wil ik jullie nog even op de hoogte brengen van de perfecte afloop van de behandeling. Ik heb deze als uiterst positief ervaren. Ik hoef nu niet eens meer deo te gebruiken.

Een vriendin van ons heeft zich ook al aangemeld voor de behandeling en zo zal ik nog wel meer mensen in mijn netwerk enthousiast krijgen. ”

Koen C.

“Ik ben heel tevreden met het resultaat; ik zweet duidelijk minder. Ik ben niet kurkdroog, maar dat zou ik ook helemaal niet fijn vinden. De zorg bij de Mauritskliniek vond ik heel prettig. Er waren geen verrassingen, want alles was me goed uitgelegd.”

(Man, 41)

miraDry bij Mauritskliniek

Bij Mauritskliniek voeren we de miraDry behandeling al sinds de introductie in Nederland in 2014 uit. Tot grote tevredenheid van inmiddels heel wat patiënten. De behandeling wordt uitgevoerd door een team van dermatoloog en doktersassistente – allen specifiek getraind en gecertificeerd om de behandeling veilig en effectief uit te voeren.

Mauritskliniek staat voor hoge kwaliteit zorg op een prettige manier: persoonlijk, duidelijk en goed geregeld. Dat mag u ook van ons verwachten bij de miraDry behandeling.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Met miraDry worden door middel van elektromagnetische energie de zweetkliertjes in het te behandelen gebied definitief uitgeschakeld. De behandeling is niet-operatief, duurt ongeveer 1,5 uur en is niet pijnlijk, want u wordt eerst plaatselijk verdoofd. Er zijn één of twee behandelsessies nodig voor het optimale resultaat. Na een behandeling zullen uw zweetklieren niet opnieuw aangroeien, waardoor het resultaat blijvend is. Zoals bij elke medische procedure, kunnen de resultaten variëren van patiënt tot patiënt.