miraDry: veilige en permanente behandeling tegen okselzweet

Maak direct vrijblijvend én gratis een afspraak voor een intake voor de miraDry behandeling.

Last van (te) veel transpireren?

Transpireren is een normale en nuttige functie van je lichaam. Door vocht af te geven wordt de temperatuur van je lijf geregeld. Door de verdamping van zweet koelt je huid bovendien af. Vervelend wordt het als je in zodanige mate zweet, dat je hiervan hinder ondervindt in je dagelijks leven en je zelfvertrouwen en welbevinden in gevaar komen. Gelukkig is daar iets aan te doen.

Hinderlijk veel transpireren en een vervelende okselgeur: je kunt er voor eens en voor altijd vanaf komen. Bij de Mauritskliniek kun je je laten behandelen tegen (te) veel zweten door middel van de miraDry technologie, met blijvend resultaat.

 

 

Deze effectieve behandeling pakt de bron van het probleem aan: de overactieve zweetklieren. Hoewel je lichaam zweetklieren nodig heeft om zichzelf te koelen, bevat je lichaam 2-4 miljoen zweetklieren – slechts ongeveer 2% bevinden zich in de oksels. Het elimineren van deze 2% zweetklieren heeft geen invloed op het vermogen van je lichaam om zichzelf te koelen.

Omdat miraDry zowel effect heeft op de zweetklieren als de geurklieren, heb je ook geen last meer van een onprettige zweetgeur.

Voordelen van de miraDry behandeling

 • Gemiddeld 80% is tevreden met de zweetreductie na één behandeling
 • Blijvend resultaat; zweetklieren worden permanent uitgeschakeld
 • Ook de oplossing voor onaangename zweetgeur 
 • Veilige behandeling door gespecialiseerde behandelaars
 • 98% van de behandelde mensen is na 5 jaar nog steeds tevreden
 • Aanbevolen door de International Hyperhidrosis Society

Heb jij ook last van overmatig zweten? Doe de check!

 • Je hebt hinderlijk veel transpiratievocht onder je oksels; soms zelfs in je slaap
 • Je hebt al een half jaar of langer last van zichtbaar en hevig zweten, zonder duidelijke oorzaak
 • Je zweten belemmert in redelijke tot hevige mate je dagelijks leven
 • Hyperhidrosis komt in je familie voor; je ouders hebben bijvoorbeeld ook last van overmatig zweten
 • Je neemt vaak een extra shirt of blouse mee naar je werk, om te wisselen gedurende de dag

Herken jij je in één of meer van bovenstaande punten?

Hoe werkt een miraDry behandeling?

Bekijk alvast een volledig intakegesprek om een goed beeld te krijgen van de miraDry behandeling.

Wat zijn de kosten?

Vrijblijvend eerste consult

Overweeg je een miraDry-behandeling? Het eerste consult, waarbij je klachten in kaart worden gebracht en je wensen besproken, is kosteloos.

Kosten behandeling

Een eerste behandelsessie kost € 1.500.
De ervaring leert dat 80% van de mensen na deze behandeling blijvend verlost is van hinderlijke transpiratie onder de oksels.

20% van de mensen ondergaat een tweede behandeling.
Deze tweede behandeling kost € 1.000.

MiraDry behandeling wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens de intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

 

Kun je niet komen? Of vind je het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een miraDry-behandeling een annuleringstermijn van 7 dagen. Als je te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige een bedrag in rekening te brengen.

Wist je dat...

 • … ongeveer 3% van de Nederlandse bevolking last heeft van overmatig zweten? Dat zijn ongeveer 500.000 mensen.
 • … de aandoening even vaak voorkomt bij mannen als bij vrouwen?
 • … de oorzaak van overmatig zweten niet bekend is?  Ongeveer een derde tot de helft van de mensen met hyperhidrosis heeft een familielid met hetzelfde probleem. Dat zou kunnen wijzen op een mogelijke erfelijke factor.

Veelgestelde vragen

Ga ik door de miraDry behandeling meer zweten op andere lichaamsdelen?

Nee. Als de zweetkliertjes onder de oksels zijn verwijderd stopt het lichaam met het transpireren op die plek. Het lichaam zal niet ergens anders extra gaan zweten om het gemis te compenseren.

Heb ik een verwijzing nodig voor de miraDry behandeling?

Omdat de miraDry behandeling niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar, is een verwijzing van de huisarts niet nodig.

Hoe lang duurt een miraDry behandeling?

Normaal gesproken duurt een miraDry behandeling ongeveer een uur.

Hoe werkt miraDry precies?

miraDry maakt gebruik van microgolven die plaatselijk de zweet- en geurklieren kapot maken. De straling van microgolven creëert warmte, die de zweet- en geurkliertjes in de oksel veilig en definitief elimineert.

Is de miraDry behandeling pijnlijk?

Omdat plaatselijke verdoving voor de behandeling wordt toegediend, is de miraDry behandeling meestal pijnloos. Gedurende de behandeling voelt men wat druk en trek op de huid, alsmede wat warmtestraling. Er kan een enkele keer een gevoelige plek worden ervaren, die snel verdwijnt en meestal prima te verdragen is.

Over het algemeen omschrijven de patiënten de pijn als een 2 op een schaal van 1 tot 10 – waar 10 voor de meeste pijn staat.

Is de miraDry behandeling veilig?

Ja, de miraDry procedure is toegestaan door de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) en draagt ook het Europese CE keurmerk. Er zijn wereldwijd al meer dan 150.000 miraDry behandelingen uitgevoerd. Het is gebleken is dat de behandeling veilig en blijvend effectief is.

Is miraDry wel iets voor mij?

Wie last heeft van transpiratie, zweetplekken en hinderlijke geur onder de oksels, is een kandidaat voor een miraDry behandeling. miraDry is alleen geschikt voor de behandeling van oksels. De minimale leeftijd is 18 jaar.

Kan ik met de miraDry behandeling ook zweetklieren in ander delen van mijn lichaam laten verwijderen?

De miraDry procedure is niet geschikt om transpiratie op andere delen van het lichaam, zoals handen, voeten, voorhoofd of knieholtes te verminderen.

Komen de zweetklieren weer terug na een miraDry behandeling?

Nee. De zweetklieren onder de oksels groeien niet opnieuw en worden niet opnieuw door het lichaam gemaakt nadat ze zijn verwijderd. Patiënten ervaren een duidelijke en blijvende vermindering van transpiratie onder de oksels.

Zijn er bijwerkingen van een miraDry behandeling?

Er kunnen plaatselijk enkele gevoelige plekken en zwellingen zijn na de behandeling. Sommige patiënten hebben een licht tintelend gevoel in de huid van de oksels. Dit kan tot enkele weken na de behandeling duren. Al deze ‘bijwerkingen’ zijn sowieso tijdelijk.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

U heeft een verwijsbrief nodig van uw huisarts als u een afspraak wilt maken voor een eerste consult voor huidaandoeningen (dermatologie), spataderen of proctologie. Met een verwijsbrief van uw huisarts valt het eerste bezoek bij de Mauritskliniek onder de verzekerde zorg (hou wel rekening met uw eigen risico). Mochten daarna behandelingen door u gewenst worden die niet zijn verzekerd, zal de arts dit altijd met u bespreken.

De huisarts stuurt de verwijsbrief digitaal naar de Mauritskliniek. U kunt ons vervolgens bellen om een afspraak te maken. Hou het ZorgDomein nummer van de verwijzing bij de hand als u belt, zodat wij u meteen kunnen helpen bij het maken van de afspraak.

Voor behandelingen bij de huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief nodig. U betaalt de intake/behandeling zelf en kunt dit nadien declareren bij uw verzekeraar. Om in aanmerking te komen voor (gedeeltelijke) vergoeding van behandelingen bij de huidtherapeut moet u aanvullend verzekerd zijn voor huidtherapie. Dit kunt u nakijken in uw verzekeringspakket of navragen bij uw verzekeraar.

Ook heeft u geen verwijsbrief nodig voor een miraDry behandeling of ooglidcorrectie. Hiervan is de intake vrijblijvend.

Hoe kom ik er achter dat ik overmatig transpireer?

Voor wie de volgende vragen met ‘ja’ kan beantwoorden zou de miraDry behandeling wel eens dé goede oplossing kunnen zijn:

 • Belemmert de transpiratie u bij uw dagelijkse bezigheden?
 • Moet u regelmatig nieuwe deodorant aanbrengen?
 • Maakt u zich zorgen over de zichtbaarheid van uw transpiratieplekken?
 • Moet u zich vanwege de zweetplekken dagelijkse meerdere keren verschonen?
 • Draagt u overwegend kleding in materialen en kleuren die de zweetplekken niet zo snel tonen?
 • Dient u uw kledingstukken regelmatig te vernieuwen?

Enthousiaste ervaringen van mensen die je voorgingen

“Graag wil ik jullie nog even op de hoogte brengen van de perfecte afloop van de behandeling. Ik heb deze als uiterst positief ervaren. Ik hoef nu niet eens meer deo te gebruiken.

Een vriendin van ons heeft zich ook al aangemeld voor de behandeling en zo zal ik nog wel meer mensen in mijn netwerk enthousiast krijgen. ”

Koen C.

“Ik ben heel tevreden met het resultaat; ik zweet duidelijk minder. Ik ben niet kurkdroog, maar dat zou ik ook helemaal niet fijn vinden. De zorg bij de Mauritskliniek vond ik heel prettig. Er waren geen verrassingen, want alles was me goed uitgelegd.”

(Man, 41)

miraDry bij Mauritskliniek

Bij Mauritskliniek voeren we de miraDry behandeling al sinds de introductie in Nederland in 2014 uit. Tot grote tevredenheid van inmiddels heel wat patiënten. De behandeling wordt uitgevoerd door een team van dermatoloog en doktersassistente – allen specifiek getraind en gecertificeerd om de behandeling veilig en effectief uit te voeren.

Mauritskliniek staat voor hoge kwaliteit zorg op een prettige manier: persoonlijk, duidelijk en goed geregeld. Dat mag je ook van ons verwachten bij de miraDry behandeling.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Met miraDry worden door middel van elektromagnetische energie de zweetkliertjes in het te behandelen gebied definitief uitgeschakeld. De behandeling is niet-operatief, duurt ongeveer 1,5 uur en is niet pijnlijk, want je wordt eerst plaatselijk verdoofd. Er zijn één of twee behandelsessies nodig voor het optimale resultaat. Na een behandeling zullen je zweetklieren niet opnieuw aangroeien, waardoor het resultaat blijvend is. Zoals bij elke medische procedure, kunnen de resultaten variëren van patiënt tot patiënt.