Cosmetisch arts KNMG - Mauritskliniek - Magali Van Der Made

Waar moet ik op letten bij de keuze voor een cosmetisch arts?

Injectables


De cosmetisch arts bij Mauritskliniek draagt de beschermde titel ‘cosmetisch arts KNMG’. Als de toevoeging ‘KNMG’ niet achter de titel staat, is de arts niet officieel erkend als cosmetisch arts. Een officieel erkend cosmetisch arts onderscheidt zich ten opzichte van onvoldoende opgeleide cosmetisch artsen, door o.a. de officiële tweejarige opleiding tot cosmetisch arts, aantoonbare werkervaring én bekwaamheid.

Is een cosmetisch arts aangesloten bij de NVCG goed?

Een cosmetisch arts KNMG voldoet aan de door de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en het ministerie van Volksgezondheid opgestelde eisen. De arts wordt iedere 5 jaar gecontroleerd op kwaliteit, veiligheid en werkt volgens vaste protocollen. Er wordt standaard gewerkt met veilige producten en bewezen technieken. Daarnaast is een cosmetisch arts KNMG verplicht om nascholing te volgen om de kwaliteitsregistratie te behouden.

Waarom de beschermde titel ‘cosmetisch arts KNMG’?

Helaas zijn er veel behandelaars die niet de tweejarige opleiding tot cosmetisch arts hebben gevolgd, die hierdoor injectable behandelingen mogelijk onverantwoordelijk en wellicht zelfs onveilig uitvoeren. Tevens is de cosmetische geneeskunde verder geprofessionaliseerd, waardoor men geen kwaliteit kan leveren als het vak ‘erbij’ wordt gedaan. Daarentegen mogen deze artsen zich wel cosmetisch arts noemen daar het geen beschermde titel heeft, waardoor er per 1 juli 2019 de KNMG profiel erkenning is.

Waarvoor kan je bij een cosmetisch arts KNMG terecht?

De kerntaak van de cosmetisch arts KNMG is dan ook injectable behandelingen. De arts weet alles van de huid, het onderhuids weefsel, het verouderingsproces en is optimaal onderlegd om tot een goed advies te komen. Zorg goed voor uw gezicht, kies voor een cosmetisch arts KNMG.

Cosmetisch arts KNMG

Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws