Elektrocoagulatie
Elektrocoagulatie is een techniek waarbij door middel van stroom huidproblemen kunnen worden behandeld.
De elektrocoagulatie behandeling
Elektrocoagulatie is een techniek waarbij door middel van stroom goedaardige huidafwijkingen worden weggebrand.
De volgende aandoeningen kunnen met elektrocoagulatie worden behandeld: couperose ( chronisch verwijde vaatjes), spider naevi (rood vaatbultje waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren als poten bij een spin), dermatosis papulosa nigra (kleine donkere bultjes, vaak in het gelaat en hals), fibromen (steelwratjes) en verruca seborrhoïca (ouderdomswratjes).
Hoe werkt het?
Er zijn een aantal methodes binnen de Mauritskliniek. Afhankelijk van de zorgvraag zal de huidtherapeut met u bespreken welke methode voor uw klacht het beste is.
- Er wordt gebruik gemaakt van stroom en een dunne naald. U krijgt een staafje in de hand, waardoor er een kleine stroomkring ontstaat en de warmte ontstaat. Deze warmte zorgt ervoor dat bijvoorbeeld verwijde bloedvaatjes dicht gebrand worden. Deze methode wordt vaak toegepast bij kleine afwijkingen.
- Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van warmte, waardoor het vocht tussen de cellen verdampt en de huid als het ware eraf geveegd kan worden. Hierdoor ontstaat er een heel klein schaafwondje. Bij de behandeling van vaatjes worden deze door de warmte dicht gebrand, waardoor ze niet meer gebruikt kunnen worden en het lichaam ze vanzelf opruimt.
- Deze methode is vooral bedoeld voor het verwijderen van verruca seborrhoïca en fibromen. Door middel van een scherp mesjes wordt de huidafwijking van de huid verwijderd. Dit kan een kleine schaafwond geven die soms nog wat kan na bloeden. Meestal is dit na een paar minuten al weer afgenomen. Zo nodig wordt er een pleister op de huid geplakt om de schaafwond af te dekken.
De behandeling is niet pijnloos en de warmtesensatie verschilt per gebied
Na de elektrocoagulatie behandeling
- U kunt direct na de behandeling uw normale dagelijkse bezigheden hervatten.
- Wij adviseren om de plekken rustig te laten genezen en niet te krabben aan de huid.
- We adviseren de eerste 24 uur geen intensieve sport te beoefenen.
- Na 24 uur mag u douchen en de huid voorzichtig droog deppen. U mag vooral niet wrijven.
- De eerste 48 uur na de behandeling sauna en zwembad vermijden.
- U mag als de huid volledig genezen is een crème gebruiken zoals Alhydran.
- Wij adviseren voor de beste genezing om 6 weken niet in direct zonlicht of zonnebank te komen.
- Er kunnen geen garanties gegeven worden voor het te behalen resultaat.
Prijzen en vergoedingen van de elektrocoagulatie behandeling
In overleg met uw arts of behandelaar bespreekt u de behandeling. De behandeling valt niet binnen uw aanvullende verzekering.
Tijdens de intake bij de huidtherapuet zal u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, het behandelproces, de kosten hiervan, en of er een vergoeding mogelijk is. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer er een vervolgbehandeling wordt gedaan.
Hieronder vindt u een link naar de prijslijst.
Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?
Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen
Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.
Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 48 uur van tevoren te laten weten. Dit kan telefonisch via 088 628 74 00 op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.