12 Tips voor na een ooglidcorrectie

Heeft u in de Mauritskliniek een ooglidcorrectie ondergaan? Dan hebben we voor u de volgende twaalf nuttige tips

Tip 1: Ogen koelen

De eerste dagen na de behandeling is het mogelijk dat u last heeft van zwellingen en blauwe plekken, het is daarom raadzaam de eerste dagen na de ingreep uw ogen te koelen. Hierdoor zult u minder napijn ervaren. Dit kunt u doen met een cool pack, ijsklontjes, of – heel eenvoudig – met een bevroren zak doperwten. Belangrijk is wel dat uw huid niet té koud wordt, leg er daarom een gaasje, zachte handdoek of theedoek tussen. Het koelen van uw ogen gaat de zwelling tegen. Het is wel belangrijkom niet langer dan vijf minuten per keer te koelen.

Tip 2: Voldoende rust

Neem na uw ooglidoperatie voldoende rust. Vermijd stress. Of u daarna weer aan het werk kunt, hangt sterk af van uw baan. De meeste patiënten nemen de eerste week vrij van werk. Heeft u een baan waarbij u moet tillen, bukken of sjouwen, dan moet u rekening houden met een herstelperiode van twee weken. Dit om druk op uw ogen te vermijden. Rust bevordert de genezing van de wondjes.

Tip 3: Voorkom druk op oogleden

Voorkom zeker de eerste week druk op uw oogleden. Dit vertraagt de genezing en kan pijn en gevoeligheid veroorzaken in het operatiegebied. Daarom: buk niet voorover, til geen zware voorwerpen. Zorg dat u niet gaat persen. Ook intensief sporten wordt afgeraden de eerste twee weken. Een andere tip is: leg ’s nachts een extra kussen onder uw hoofd, zodat niet te veel bloed naar uw oogleden stroomt.

Tip 4: Bij pijn paracetamol

Gebruik bij pijn paracetamol. Dit mag, want paracetamol verdunt het bloed niet. Als het bloed dunner is, stolt het minder snel en kunnen bloedingen ontstaan. Gebruik daarom rond de operatie geen alcohol en medicijnen die uw bloed verdunnen. Overleg dit eventueel met uw arts in de Mauritskliniek of huisarts.

Tip 5: Niet roken

oken vermindert de doorbloeding wat het herstel van de ingreep vertraagt. De nicotine in de sigaret vernauwt de bloedvaten. Er stroomt minder bloed naar de oogleden. Roken staat daarom uw herstel in de weg. Het meest gezond is om de ooglidcorrectie aan te grijpen om helemaal te stoppen met roken. Wacht in ieder geval met de eerste sigaret tot enkele weken na de operatie. Ook versnelt roken het verouderingsproces, waardoor het effect van de ooglidcorrectie sneller dan gewenst weer wordt afgebroken.

Tip 6: Houd de wondjes droog

Zorg dat de ogen de eerste week na de operatie droog blijven. Pas dus op met douchen en in bad gaan. Bedenk dat door warm water stoom vrijkomt die de pleisters nat kan maken. Door het vocht kan de spanning op uw ogen groter worden. Als uw arts in de Mauritskliniek uw hechtingen heeft verwijderd, mogen uw ogen weer nat worden.

Tip 7: Niet sporten en niet naar de sauna

Sporten en sauna gaan gepaard met zweten. Hierdoor kunnen pleisters en wondjes vochtig worden. Dat staat het mooi genezen van de wondjes in de weg. Ook kan door sport druk op de oogleden ontstaan, ook dat vertraagt de genezing.

Tip 8: Beperk lezen en kijken naar een beeldscherm

De eerste week is het belangrijkste advies voor uw ogen: rust. Lezen en langdurig naar een beeldscherm kijken is vermoeiend voor uw ogen. Daarom zeggen wij: beperk het tot een minimum.

Tip 9: Niet autorijden direct na de operatie

Zolang de hechtingen nog niet verwijderd zijn, raden we u aan niet te autorijden. U kunt bij een ongeluk bijvoorbeeld in de problemen komen, omdat de verzekering dan niet uitbetaalt. Het kan ook zijn dat u wazig ziet door de zalf die is voorgeschreven. Ook dat is gevaarlijk in het verkeer.

Tip 10: Vermijd zonlicht en zonnebank

Littekens genezen minder mooi als ze in de eerste periode na de operatie blootgesteld worden aan zonlicht of licht van de zonnebank. De littekens kunnen dan zichtbaar blijven als donkere streepjes. Dat zou zonde zijn. Draag de eerste zes weken na de operatie buiten bij zonlicht een zonnebril en ga niet naar de zonnebank. Wij raden u aan het eerst jaar het litteken goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, dan zal deze altijd goed zichtbaar blijven.

Tip 11: Geen make-up rond de ogen

Draag twee weken na de operatie geen make-up rond de ogen. De make-up kan in de wondjes komen, dat is niet goed voor de genezing. Dus de eerste twee weken geen eyeliner, mascara, oogschaduw, foundation, BB-cream en dagcrème rond de ogen. U kunt uw lenzen weer dragen, wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn.

Tip 12: Gebruik littekencrème

Om uw littekens mooi te laten genezen, raden we u aan om na het verwijderen van de hechtingen littekencrème te gebruiken. Smeer elke dag een beetje crème op de wondjes, eenmaal per dag is voldoende.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Hieronder vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Ooglidcorrectie boven€ 890,-
Ooglidcorrectie onder€ 1.650,-
Ooglidcorrectie boven plus wenkbrauwcorrectie€ 1.750,-
Ooglidcorrectie boven en onder€ 2.325,-
Voorhoofdslift/wenkbrauwlift onder lokale verdoving€ 1.975,-

Prijswijzigingen voorbehouden.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een ooglidcorrectie een annuleringstermijn van 7 dagen. Als u te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

 

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

  • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
  • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
  • U wordt behandeld door ervaren specialisten
  • Meld u aan voor ons gratis webinar en krijg antwoord op al uw vragen
  • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend

Gratis eerste consult

Overweegt u een ooglidcorrectie? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. We brengen dan uw klachten in kaart en bespreken samen met u de beste oplossing. Dit eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Webinar ooglidcorrectie

Wij organiseren regelmatig het Webinar “Ooglidcorrectie – relatief kleine ingreep met een groot effect”. Onze plastisch chirurg dr. Sander Beekmans geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ooglidcorrectie. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan!

Afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kan dat hier of bel 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).