Wratten - wat te doen bij wratten?

Wratten zijn harde, eeltige vergroeiingen van de opperhuid. Wratten hebben vaak de vorm van een knobbeltje en komen veel voor. Er zijn verschillende soorten wratten en deze zijn volledig goedaardig. Wratten komen over het algemeen voor op de handen en de voeten.

De behandeling valt binnen de basisverzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

Verschijnselen bij wratten

De meest voorkomende symptomen van wratten zijn huidgezwelletjes die op een kleine bloemkool lijken en ruw aanvoelen. De meeste wratten hebben een harde rand en een zacht midden, maar sommige zijn plat en glad. Wratten zijn meestal rond of ovaal, met een diameter van 1 tot 10 mm. Wratten zijn vaak lichter of donkerder dan de omringende huid. De kleur kan van wit tot bruingrijs variëren.


Diagnose en onderzoek bij wratten

De afwijkingen zijn meestal zo kenmerkend, dat de arts de diagnose direct zonder verder onderzoek kan stellen. Zelden zal het nodig zijn om een klein stukje huid weg te nemen voor aanvullend onderzoek.


Behandeling van wratten

Er zijn verschillende behandelingen voor wratten. Bij veel mensen verdwijnen de wratten binnen een jaar vanzelf. Indien u uw wratten wil laten behandelen zijn er verschillende mogelijkheden die vaak gecombineerd zullen worden. Deze behandelingen zijn: behandeling met vloeibare stikstof, curettage (wegschrapen van de wrat), aanstippen met tri-of monochloorazijnzuur (een etsende vloeistof) of diverse crèmes. Wratten kunnen behandeld worden met vloeibare stikstof. Een dermatoloog kan de wrat ook curetteren, hierbij wordt de wrat weggesneden.


Wat kunt u zelf doen om wratten te voorkomen?

Loop niet op blote voeten in gemeenschappelijke ruimten zoals gymnastiek- of sportzalen. Dit vermindert de kans op infectie en voetwratten.


Prijzen en vergoedingen van behandeling wratten

De kosten van de behandeling van wratten worden door uw zorgverzekering vergoed.

Behandelmethoden

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?