Laser ontharen

Deze snelle manier van ontharen bij overbeharing en ongewenste haargroei gaat via laser. Met behulp van laserlicht kunnen haarzakjes van donker gekleurde haren worden vernietigd.

De behandeling valt mogelijk binnen de aanvullende verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De behandeling laser ontharen

Met behulp van laserlicht kunnen haarzakjes van donker gekleurde haren worden vernietigd. Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de haarzakjes, waarna dit licht wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje zal verhitten en verdwijnen. Laserepilatie kent veel voordelen ten opzichte van elektrische epilatie. Het is sneller, minder pijnlijk, en mogelijk effectiever. Een ander voordeel is dat door één laserbundel tegelijkertijd, meerdere haarzakjes kunnen worden behandeld.

U ligt tijdens de behandeling op een behandelbank. Iedereen die in de behandelruimte is, krijgt een speciale bril die de ogen tegen het laserlicht beschermt. De kop wordt telkens een klein stukje verplaatst totdat het gehele gebied is behandeld. Wanneer de energiestraal de huid treft, voelt men een klein prikje alsof een elastiekje tegen de huid geschoten wordt.


Na de behandeling laser ontharen

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied rood worden en zwellingen vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal binnen 1 tot 2 dagen verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er een verkoelende gel aangebracht. Wel waarschuwen wij u om liever niet direct na de behandeling iets belangrijks te plannen, omdat je van tevoren niet weet hoe sterk de huid reageert. Eén tot twee weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit storend vind kunt u deze haren afscheren. U mag ze ook laten zitten; ze vallen er vanzelf uit.


Prijzen en vergoedingen van de behandeling laser ontharen

Tijdens de intake bij de huidtherapuet zal u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, het behandelproces, de kosten hiervan, en of er een vergoeding mogelijk is. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer er een vervolgbehandeling wordt gedaan.

Hieronder vindt u de prijslijst.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 48 uur van tevoren te laten weten. Dit kan telefonisch via 088 628 74 00 op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.


Verdere informatie over de behandeling laser ontharen

De behandeling is het meest effectief bij lichtere huidtypen met donkere haren. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de dichtheid, de kleur, de diameter en de plaats van de beharing.

Omdat het belangrijk is dat de haren in de groeifase worden vernietigd en niet alle haren tegelijk in deze fase zitten, is het nodig de behandeling met tussenpozen van een paar weken te herhalen. De duur van de tussenpauze is afhankelijk van het lichaamsdeel. Zo dient het gezicht om de 6 weken te worden behandeld, terwijl de romp om de 10 tot 12 weken dienen worden behandeld. 

Gebruik geen producten op het behandelde gebied behalve de door u aangeraden cooling gel of een zonnebrandcrème met een zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als u in de zon loopt. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.

U mag met het behandelde gebied niet in de zon, niet onder de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 6 weken voor en na de behandeling.

  • 1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien; u mag scheren.
  • Tussen de behandelingen door niet harsen of met de pincet uittrekken; alleen scheren is toegestaan.
  • Laat de huid na de behandeling met rust; ga nooit pulken of korstjes verwijderen.
  • Zo nodig kunt u thuis gedurende 20 minuten een coolpack aanbrengen om de huid te koelen.
  • Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de dichtheid, de kleur, de diameter en de plaats van de beharing.
Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?