MiraDry tegen overmatig zweten Mauritskliniek

Patiëntervaring MiraDry – Janneke

Overmatig transpireren


We vroegen enkele willekeurige patiënten die een miraDry® behandeling hebben gehad of ze hun ervaring met ons wilden delen. Janneke reageerde direct en haar verhaal bleek inspirerend te zijn.

Het verminderen van transpiratie en vooral haar zweetgeur was belangrijk voor Janneke, voor haar levensstijl, het gemak en haar zelfvertrouwen. Janneke had alleen wel twijfels over miraDry® en heeft er daarom lang over nagedacht. Uiteindelijk heeft ze toch een intakegesprek aangevraagd bij Mauritskliniek Utrecht. Tijdens het intakegesprek werden haar laatste twijfels weg genomen en ze besloot ervoor te gaan!

Het uiteindelijke resultaat: Janneke merkte dat ze na de behandeling af was van haar zweetgeur en geen deo meer hoeft te gebruiken.  Een succesvol resultaat!

De miraDry® ervaring van Janneke is niets nieuws voor ons. We voeren deze zweetbehandeling sinds 2014 uit. Sterker nog, we waren een van de eerste in Nederland die deze behandeling aanboden. En in die tijd hebben we veel patiënten kunnen helpen.

Desalniettemin wilden we Janneke’s miraDry® verhaal met jullie allemaal delen. We vroegen haar om eerlijk te zijn en alles te vertellen! Als je benieuwd bent hoe het is om een miraDry® behandeling te krijgen, lees dan verder om er van een echte patiënt over te horen!

 

Waarom wilde u de miraDry®-behandeling?

Ik heb altijd al veel gezweet, maar vooral de okselgeur vond ik echt vervelend. Ik had altijd deo bij me, droeg laagjes (ook in de zomer) en wanneer ik bijvoorbeeld een presentatie moest houden voor mijn werk merkte ik dat er echt flinke zweetplekken zichtbaar waren. Hierdoor kwam ik zenuwachtiger over dan ik daadwerkelijk was.

Ik had eerder ook naar andere behandelingen met injecties gekeken, maar met mijn angst voor naalden heb ik dit nooit gedurfd, met name omdat ik het dan elke 4-6 maanden weer moest doen.  Ik had eerder de voordelen van miraDry® onderzocht en vond het interessant.

Waar was u bang voor voordat u uw behandeling kreeg?

Ik maakte me vooral zorgen over de verdoving en de hersteltijd die ik zou hebben na de behandeling. Maar het team van Mauritskliniek was zo behulpzaam en geduldig bij het beantwoorden van mijn vragen. Ze hebben mijn zorgen echt weggenomen. Vooral toen ze mij de kop van de spuit lieten zien waren al mijn zorgen weg. Het was niet 1 lange naald, maar een soort kop met meerdere heel kleine naaldjes die ook maar heel oppervlakkig in de huid in gaan.

Wat was uw eerste reactie toen u voor het eerst van miraDry® hoorde?

 Toen ik voor het eerst van miraDry® hoorde, was ik sceptisch over de kosten en of het echt zou werken. Ik vroeg me af hoeveel sessies ik nodig zou hebben voordat ik resultaten zag. En ook of het wel goed is om zweetklieren kapot te maken. Zou ik niet op andere plekken meer gaan zweten?

Hoe lang duurde het herstel bij u?

Mijn herstel duurde ongeveer een week. Na de eerste week was het nog wel gevoelig, maar ik kon eigenlijk alles weer. De pijn om de eerste dag viel mij overigens reuze mee, maar ik heb mij dan ook wel strikt gehouden aan het advies om elke 10 minuten te koelen.

Zou u zeggen dat de behandeling de moeite waard was? Zo ja, waarom?

Ik geloof zeker dat de behandeling de investering in mijzelf waard was! Iets waar ik vooraf nooit aan had gedacht was dat ik nu ’s ochtend veel frisser wakker word én ik hoef mijn kleren niet meer na 1 keer dragen te wassen! Afgelopen zomer heb ik zelfs lichtblauwe en grijze shirtjes gedragen. Dit kon eerder niet vanwege de zichtbare zweetplekken. Wat ik ook erg prettig vind is, dat het zweten niet helemaal weg is. Als ik sport, dan zweet ik ‘gewoon’, maar niet meer zo overdreven.

 

 

 

Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws