Injectables bij Mauritskliniek

Naast gespecialiseerde dermatologische zorg biedt Mauritskliniek ook gespecialiseerde cosmetische zorg. Onze cosmetisch arts KNMG of cosmetisch dermatoloog kijkt samen met u hoe we de tekenen van huidveroudering tegen gaan met een natuurlijk resultaat. Wij gaan voor hoge kwaliteit zorg op een prettige en persoonlijke manier. Onze specialisten gaan graag met jou in gesprek op locatie in Nijmegen of in Veldhoven of tijdens een persoonlijk consult. Plan direct een consult in.

Uitgelichte behandelingen

De kracht van cosmetiek bij Mauritskliniek

  • Uitgevoerd door cosmetisch dermatoloog
  • Hoge kwaliteit zorg op een veilige, prettige en persoonlijke manier
  • Enkel gebruik van tijdelijke injectables
  • Geen verdunde, goedkopere en andere varianten van spierontspanners
  • Behandeling volgens richtlijnen van het NVCG
  • U ontvangt een paspoort voor injectable registratie
  • Onze cliënten beoordelen ons met een 8,8 op ZorgkaartNederland

Wie is uw cosmetisch dermatoloog?

Dhr. Dr. Rinke Borgonjen was jaren werkzaam als dermatoloog in het Gelderse Vallei Ziekenhuis en de Padbergkliniek in Ede. Sinds september 2022 als cosmetisch dermatoloog verbonden aan de Mauritskliniek in Nijmegen.

Als richtlijnontwikkelaar bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie heeft hij gewerkt aan zijn doctorstitel en proefschrift getiteld ‘The perfect guideline, an utopia? Quality of Dermatological guidelines’. Elk contact een eigen benadering en optimale zorg. Servicegericht en praktisch bezig zijn met heldere communicatie.

Dhr. Dr. Rinke Borgonjen
dr. Rinke Borgonjen - dermatoloog Mauritskliniek Nijmegen

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Tijdens het consult kunt u uw wensen bespreken en krijgt u uitleg over de behandelmogelijkheden.
De door u gewenste behandeling kan vervolgens direct uitgevoerd worden.
​Mocht u er nog wat langer over na willen denken of afzien van behandeling , dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Wij bieden deze behandelingen aan in onderstaande vestigingen

Veelgestelde vragen Injectables

Hoelang blijft een filler zitten en hoe snel zie je resultaat?

Een behandeling met een tijdelijk filler is vrijwel direct zichtbaar en kan afhankelijk van de gebruikte gel en de huidconditie tot een jaar aanhouden. De behandelingen dienen herhaald te worden om het resultaat te behouden.
De tijdelijke spierontspanner werkt binnen 4 tot 7 dagen. Het maximale effect zal binnen twee weken bereikt worden. Ongeveer 3 tot 6 maanden na een eerste behandeling is het effect uitgewerkt. Dit kan langer aanhouden na meerdere injectables behandelingen.

Kan ik sporten na het gebruik van fillers?

Om de werking van de fillers te optimaliseren, is het belangrijk om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, veel te bukken of te tillen. Dit geldt ook voor een behandeling met een spierontspanner. Het product heeft de tijd nodig om aan de spier te hechten of in te werken.

Waar moet ik na de behandeling met fillers en/of spierontspanners rekening houden?

Na de injectables behandeling wordt het behandelde gebied gekoeld met een coldpack om eventuele zwelling tegen te gaan. Er bestaat altijd een kleine kans op zwelling na het gebruik van een filler met name bij de lippen. Dit komt omdat hyaluronzuur de eigenschap heeft om vocht aan te trekken. Ook kunt u bij fillers last hebben van een blauwe plek. Het is tevens belangrijk om de eerste week niet onder de zonnebank te gaan of in direct zonlicht te komen. Verder dient u de eerste 24 uur niet intensief te sporten, te tillen of te bukken.

Wat zijn de nadelen van fillers in het gezicht?

Na een filler behandeling kan het zijn dat u last heeft van zwelling welke na 48 uur is afgenomen. Tevens kunt u last hebben van blauwe plekken, allergische reactie en mag u de eerste 24 uur niet intensief sporten, tillen, bukken of in direct zonlicht komen of onder de zonnebank gaan. Verder bestaat er een minimale kans op een bultje na een filler dit verdwijnt meestal na 2 weken. Mochten de complicaties in uitzonderlijke gevallen van dusdanige aard zijn dan kan de cosmetisch arts hyaluronzuur oplossen door hyaluronidase in te spuiten.

Wat zijn fillers?

Met fillers zijn tekenen van veroudering te corrigeren. Door volume aan te brengen, fijne lijntjes te vullen, de contouren in het gezicht te accentueren worden rimpels zachter en zorgt het volume voor een frisse, uitgeruste uitstraling. Indien u van geen volle lippen heeft, kan u ook door middel van een filler behandeling uw lippen laten opvullen.

Zijn er permanente fillers voor de lippen?

In Nederland is het vanaf 2015 niet toegestaan om permanente fillers (niet-oplosbare fillers) te gebruiken voor cosmetische doeleinden, vanwege het risico op complicaties. Ze staan bovendien op de zwarte lijst van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde). Permanente fillers bevatten geen huideigen stoffen zoals bij natuurlijke fillers. Natuurlijke fillers bevatten hyaluronzuur een component die in de huid voor elasticiteit en stevigheid zorgt. Bij Kliniek Veldhoven wordt enkel gewerkt met natuurlijke fillers.

Zijn tijdelijke fillers gevaarlijk?

De tijdelijke filler bestaat uit hyaluronzuur een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Het heeft als eigenschap veel vocht aan te trekken waardoor er volume wordt gecreëerd. Na 1 jaar breekt het lichaam de hyaluronzuur af en de filler wordt in principe niet door het lichaam ingekapseld. Mocht er bijvoorbeeld onverhoopt een ophoping van fillers optreden of een klein deel ingekapseld worden dan kan de cosmetisch arts hyaluronidase inspuiten. Hyaluronidase lost hyaluronzuur fillers op en treedt na enkele dagen al in werking.

Hoe kom je van je wallen af?

Veel mannen en vrouwen hebben last van ingevallen wallen of donkere kringen onder de ogen. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren als een tekort aan vocht, slecht slapen, pigment of door veroudering. Is er sprake van een verslapte huid en/of overmatige vetzakjes onder de ogen dan kan met een operatie de wallen worden verwijderd. De donkere kringen onder de ogen bij mannen of vrouwen wordt vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en dunner wordt. De oogkringen gaan over in de traangootjes waar de blauwe bloedvaten door de huid schijnen. Door fillers onder de ogen aan te brengen en de traangootjes op te vullen kan de specialist donkere wallen wegwerken. Hierdoor schijnen de bloedvaatjes minder door de huid heen en krijgt u een frisse, uitgeruste uitstraling. Het is een veelvoorkomende injectables behandeling onder mannen en vrouwen. Verder kan pigmentatie een oorzaak zijn van donkere oogkringen. De onderoogleden bevatten meer pigment dan het gebied om de ogen. Dit kan helaas niet worden verholpen met een filler behandeling van de oogwallen.

Ik wil mijn rimpels op mijn bovenlip opvullen. Waar moet ik rekening mee houden?

De rimpels op de bovenlip zijn goed te verhelpen met injectables. Met fillers kunnen de rimpels op de bovenlip tijdelijk opgevuld worden. Wanneer u de rimpels rond de mond laat opvullen heeft u vrijwel direct zichtbaar resultaat. Gemiddeld houdt de werking van de filler ongeveer een jaar aan en dient u de behandeling te herhalen.

Ik wil mijn wenkbrauwen liften zonder operatie, is dat mogelijk?

Een tijdelijke spierontspanner kan de spier die de wenkbrauwen naar beneden trekt laten ontspannen. Soms wordt de injectables behandeling gecombineerd met wenkbrauwfillers. De fillers vullen de verslapte huid boven de wenkbrauw op, waardoor de wenkbrauw licht gelift wordt. Zowel de behandeling met de spierontspanner als de filler dient herhaald te worden om het resultaat te behouden. Voor een grotere en langdurende lift is een wenkbrauwlift noodzakelijk.

Kan de cosmetisch dermatoloog hangende mondhoeken behandelen?

Hangende mondhoeken kunnen u een sombere of boze uitstraling geven. Door de mondhoeken op te vullen kan de specialist de mondhoeken liften. Door met een filler een klein volume in het uiteinde van bovenste lip te spuiten, ‘trekt’ het de afhangende mondhoek subtiel omhoog en zorgt dit voor een sympathieke uitstraling.

Welke injectables zones kunnen behandeld worden?

De tijdelijke spierontspanner vermindert fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes of bunny lines (rimpels bij de neus). Daarnaast kan het een oplossing bieden tegen overmatige zweetproductie, migraine of een gummy smile (zichtbaar tandvlees bij het lachen). Met de tijdelijke filler kunt u uw lippen, traangootjes, wallen, wangen, jukbeenderen, neus-lippenplooi, kaaklijn, lichte overbeet, marionetlijnen en in combinatie met de tijdelijke spierontspanner, ook uw voorhoofdsrimpels of fronsrimpels laten behandelen.

Zijn de marionetlijnen goed te behandelen met injectables?

De marionetlijnen zijn de plooien die van de mondhoeken soms geheel doorlopen langs de kin. Vaak gaan de marionetlijnen samen met afhangende mondhoeken. De specialist gebruikt fillers in de mondhoeken om deze naar de oorspronkelijke positie te liften. De marionetlijn wordt vaak veroorzaakt door overactiviteit van de mondhoekspier. Met een tijdelijke spierontspanner wordt de lijn minder zichtbaar. Indien de lijn zeer diep is kan de specialist ook de marionetlijn opvullen. Na de behandeling van de marionetlijnen krijgt u een tevreden uitstraling.

Overige behandelingen

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een veel voorkomende ingreep met groot effect. Geen vermoeide of sombere uitstraling meer, maar een open en frisse blik.

Ooglidcorrectie behandeling Mauritskliniek
Anti-transpiratie injecties

Anti-transpiratie injecties kan een effectief middel zijn om over-actieve zweetklieren stil te leggen.

Cosmetische dermatologie

Cosmetische dermatologie betreft de behandeling van ontsierende huidafwijkingen en verouderingsverschijnselen van de huid.

Cosmetische dermatologie bij Mauritskliniek
Peeling

Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd ter verbetering of verjonging van de huid. Kleine beschadigingen in de huid, zoals pigmentvlekken, acne, kleine littekens en rimpels verdwijnen.

Peelingbehandeling bij Mauritskliniek
Laser ontharen

Deze snelle manier van ontharen bij overbeharing en ongewenste haargroei gaat via laser. Met behulp van laserlicht kunnen haarzakjes van donker gekleurde haren worden vernietigd.

Laser ontharen bij Mauritskliniek
miraDry

miraDry is de blijvende oplossing voor overmatig okselzweten. Een innovatieve behandeling die zowel vocht als geur blijvend vermindert.

 

MiraDry tegen overmatig zweten Mauritskliniek