Acne huidaandoening behandelen en voorkomen

Acne is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Acne wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen.

De behandeling valt mogelijk binnen uw verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

Verschijnselen van acne

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die op iedere leeftijd voorkomt, zowel bij mannen als bij vrouwen. Acne komt meestal voor in het gezicht, rug, borst of schouders. Kenmerkend voor acne is een combinatie van een vette en glimmende huid, kleine witte bultjes of zwarte puntjes, rode pukkels met of zonder gele puskopje en de restjes die achterblijven van de acne (littekens).


Diagnose en onderzoek bij acne

Tijdens het intakegesprek wordt door onze specialist gekeken naar de specifieke huidklachten en naar de kenmerken van de acne, de conditie van de huid en uiteraard uw persoonlijke wensen. Het doel van de behandeling is het onder controle krijgen van de acne, het verbeteren van de huidconditie zodat de acne niet terugkeert en eventuele huidschade zoals littekens en/of rode/bruine vlekjes te herstellen.


De behandeling van acne

Veel mensen ervaren acne als zeer hinderlijk en cosmetisch storend in hun dagelijks leven. Acne kan bovendien blijvende littekens achterlaten. Een goede behandeling van acne kan de vorming van littekens voorkomen. Laat uw acne daarom tijdig behandelen. Bij de Mauritskliniek behandelen wij middels twee verschillende therapieen:

Acnetherapie
Acnetherapie bestaat uit het oppervlakkig reinigen van de huid. De behandeling van acne is per patiënt en per vorm van acne verschillend. De specialist zal de huid bekijken en een behandelplan opstellen. Daarmee bepalen wij welke acne behandeling het beste resultaat zal geven. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze folder Acnetherapie.

Blauw lichttherapie
Bij blauw lichttherapie wordt gewerkt met licht dat een specifieke intensiteit en kleur heeft. De verschillende lichtgolven hebben elk een eigen uniek effect op de verschillende lagen van de huid. Wanneer de huid wordt belicht met blauw licht vindt een reactie plaats waarbij de bacterie (P.acnés) wordt geneutraliseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze folder Blauw Lichttherapie.

Huidtherapeutische peeling

Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd ter verbetering of verjonging van de huid. Kleine beschadigingen in de huid, zoals pigmentvlekken, acne, kleine littekens en rimpels verdwijnen.

Dermatologische behandeling

Afhankelijk van de ernst van de acne behoort medicatie tot de mogelijkheden. De dermatoloog zal dit afhankelijk van uw klachten met u bespreken.


Wat kunt u zelf doen tegen acne?

Acne ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Acne verergert door peuteren/krabben, dus kom niet aan uw huid. Gebruik daarnaast liever geen foundation. Onze specialisten kunnen voor het gebruik van een wasgel en/of dagcrème een passend advies geven. Ook kunnen bepaalde medicijnen acne verergeren, overleg dit met uw arts.


Prijzen en vergoedingen voor de behandeling tegen acne

De behandelingen bij de dermatoloog vallen onder uw basisverzekering. Houd hierbij rekening met uw eigen risico.

Behandelingen bij de huidtherapeut vallen onder de aanvullende verzekering. In overleg met uw behandelaar wordt bepaald welke peeling het meest geschikt is voor uw huidtype. Raadpleeg voor de mogelijke vergoedingen uw zorgverzekeraar.

Klik op onderstaande link om de prijslijst te bekijken.

Behandelmethoden

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?