Smeren, weren, controleren
Het goed beschermen van uw huid tegen UV-straling is van groot belang om huidaandoeningen, zoals huidkanker, te voorkomen. Smeer uw huid regelmatig in met een zonnebrandcrème, draag beschermende kleding en controleer uw huid regelmatig op verdachte plekjes. Raadpleeg bij twijfel altijd uw huisarts. Hij/zij kan u doorverwijzen naar een dermatoloog voor een huidcheck. Bescherm uw huid en geniet veilig van de zon!

Smeren, weren en controleren

UV-straling kan schadelijk zijn voor uw huid en kan leiden tot verschillende huidaandoeningen, zoals huidkanker. U kunt uw huid goed beschermen door te smeren, weren en te controleren.

Smeren

Een van de belangrijkste manieren om uw huid te beschermen tegen UV-straling is door het aanbrengen van een zonnebrandcrème. Het is belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken met een SPF van minimaal 30. De crème zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt, minder snel veroudert én het verkleint je kans op huidkanker. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe beter je beschermd bent. Een goede zonnebrand begint bij minimaal factor 30. Breng de zonnebrandcrème ruim aan op uw huid, ongeveer 30 minuten voordat u de zon in gaat. Herhaal het aanbrengen van de zonnebrandcrème elke 2 uur en na het zwemmen of transpireren.

Weren

Naast het aanbrengen van een zonnebrandcrème is het ook belangrijk om uw huid te beschermen door het dragen van beschermende kleding. Denk hierbij aan een shirt met lange mouwen, een hoed en een zonnebril. Ook het zitten onder een parasol of in de schaduw helpt. Op deze manier beschermt u niet alleen uw huid, maar ook uw ogen tegen de schadelijke UV-straling.

Controleren

Het is belangrijk om uw huid regelmatig te controleren op verdachte plekjes of veranderingen in moedervlekken. Wanneer u iets opmerkt dat niet lijkt te genezen, groter wordt of van vorm verandert, neem dan contact op met uw huisarts voor een verwijzing naar een dermatoloog.

De dermatologen bij Mauritskliniek kunnen u helpen bij het beoordelen van eventuele verdachte plekjes op uw huid.

Ook interessant om te lezen