Adviezen voor goed herstel na een bovenooglidcorrectie

Wij doen er alles aan om uw ooglidcorrectie goed uit te voeren. Zodat u straks weer met een frisse blik de wereld inkijkt en geen zwaar gevoel meer hebt van de ogen. We hopen op een goed herstel en mooi resultaat. Het is goed om hierbij met enkele zaken rekening te houden.

Voorbereiding

Een goed herstel begint met een goede voorbereiding. U moet goed beseffen dat het om een operatieve ingreep gaat. De specialist neemt tijdens uw intake daarom alle tijd voor u. Het is verstandig indien u kinderen heeft, om vooraf te regelen, dat iemand anders op uw kinderen past in de dagen na de ingreep. Om nabloedingen en complicaties tegen te gaan, moet u enkele dagen voor de operatie tijdelijk stoppen met medicijnen die uw bloed verdunnen. Overleg dit met uw arts. Ook alcohol verdunt het bloed. We raden u daarom aan voor de operatie geen alcoholhoudende dranken te drinken.
Ook bevordert u uw eigen genezing als u rond de operatie niet rookt. Roken vernauwt de bloedvaten en verstoort de genezing van de wondjes op uw oogleden. In de praktijk betekent dit drie weken voor en drie weken na de operatie niet roken. Beter is het natuurlijk om helemaal te stoppen. De ooglidcorrectie duurt zo’n 30 tot 45 minuten.

De eerste dagen na de behandeling

Het herstelproces begint direct na de operatie. In de eerste week kan de huid blauw worden en kunnen de ogen nog wat rood en gezwollen zijn. Dit herstelt zich meestal binnen enkele dagen.
Voor een prachtig resultaat geven we u de volgende adviezen:

 

 • Stap na de operatie niet zelf achter het stuur van uw auto. Laat u ophalen, neem een taxi of kies voor openbaar vervoer.
 • Neem voldoende rust. Neem bijvoorbeeld een weekje vrij van uw werk, dan kunnen de wondjes in alles rust herstellen.
 • U kunt na de ingreep uw bril weer opdoen.
 • Doe geen zwaar werk, buk niet te veel.
 • Slaap ’s nachts met een extra kussen. Dit vermindert de druk op de ogen.
 • Na de behandeling krijgt u vanuit de Mauritskliniek een ‘ijsbril’ mee naar huis. Met deze koelbril kunt u uw ogen koelen. De bril gaat zwelling tegen. Koel de ogen minimaal vier keer per dag, in het begin elk uur een kwartier.
 • Zorg dat de pleisters droog blijven. Ze mogen met douchen niet nat worden.

Vier tot zes dagen na de behandeling

De zwelling zal nu minder zijn. U kunt weer contactlenzen dragen en de specialist in de Mauritskliniek bezoeken om de hechtingen te laten verwijderen. Dit gaat op afspraak.

Eén tot twee weken na de behandeling

Als na ongeveer een week de hechtingen verwijderd zijn, gaan de meeste mensen weer aan het werk. Dat mag, behalve als u zwaar lichamelijk werk verricht. Dit zorgt voor druk op de ogen. Het operatiegebied is nog broos, de druk zou tot complicaties kunnen leiden.
Gebruik nog geen oogmake-up in de eerste twee weken. Ook bloedverdunnende medicijnen moet u de eerste twee weken na de operatie niet gebruiken. Paracetamol mag wel, dat verdunt het bloed niet.

Tot zes weken na de behandeling

De UV-stralen van zonlicht en een zonnebank hebben een negatieve invloed op het genezen van de wondjes. Ga daarom de eerste zes weken niet in de zon of onder de zonnebank. Doet u dat wel, dan is het risico dat littekens zichtbaar blijven groter. Verzorg uw littekens eventueel met littekencrème. Heeft u last van droge ogen? Vraag dan uw arts om oogdruppels.

Tot enkele maanden na de behandeling

Langzamerhand vervagen de littekens. Na enkele maanden ziet niemand ze meer, ze vallen weg in de plooien van de huid boven uw oog.

De belangrijkste adviezen nog een keer op een rij:

 • Niet zelf autorijden na de operatie. Laat u ophalen, neem een taxi of kies voor openbaar vervoer.
 • Neem zeker de eerste dagen voldoende rust. Vermijd enkele weken (zware) lichamelijke arbeid.
 • Voorkom druk op de ogen, dus niet bukken, geen zware voorwerpen tillen.
 • Zorg dat met douchen uw ogen droog blijven.
 • Niet roken rond de operatie.
 • Twee weken na de operatie geen oogmake-up en niet zwemmen.
 • De eerste zes weken niet in de zon en niet onder een zonnebank.
 • Last van droge ogen? Vraag uw arts om oogdruppels.
 • Verzorg uw littekens met littekencrème.

Nog vragen?:

Heeft u nog vragen over het herstel of de nazorg? Bel dan 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Hieronder vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Bovenooglidcorrectie€ 890
Bovenooglidcorrectie plus wenkbrauwcorrectie€ 1.750
Ooglidcorrectie boven en onder€ 2.325

Prijswijzigingen voorbehouden.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een ooglidcorrectie een annuleringstermijn van 7 dagen. Als u te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

 • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
 • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
 • U wordt behandeld door ervaren specialisten
 • De Mauritskliniek heeft vier vestigingen; bekijk de vestiging bij u in de buurt
 • Meld u aan voor ons gratis webinar en krijg antwoord op al uw vragen
 • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend

Gratis eerste consult

Overweegt u een correctie van uw hangende oogleden? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. We brengen dan uw klachten in kaart en bespreken samen met u de beste oplossing. Dit eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Webinar ooglidcorrectie

Wij organiseren regelmatig het Webinar “Ooglidcorrectie – relatief kleine ingreep met een groot effect”. Onze plastisch chirurg dr. Sander Beekmans geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ooglidcorrectie. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan!

Afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kan dat hier of bel 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).