Camouflagetherapie

Camouflagetherapie zorgt ervoor dat storende huidkleurverschillen minder zichtbaar worden gemaakt. De therapie is geschikt voor de behandeling van o.a. huidverkleuringen zoals wijnvlekken, pigmentverschillen (donkerder of lichter) en storende littekens.

De behandeling valt mogelijk binnen de aanvullende verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De camouflagetherapie behandeling

Camouflagetherapie zorgt ervoor dat storende huidkleurverschillen minder zichtbaar worden gemaakt. U kunt zich in uw dagelijks functioneren gehinderd voelen, wanneer u last heeft van storende kleurverschillen in de huid. Vooral de zichtbare plekken in het gelaat of op handen en voeten kunnen als zeer storend worden ervaren.

De daadwerkelijke camouflage gebeurt door middel van het gebruiken van camouflagecrèmes. Een camouflagecrème is een stugge crème met een grote hoeveelheid pigment erin. Dit is goed toepasbaar op een klein gebied. Vaak zijn er twee kleuren nodig voor de gewenste kleur. Deze crème kan tevens water- en veegvast worden gemaakt, door middel van een crème of spray, en is dagelijks toepasbaar. Bij de camouflagetherapie ligt het accent op het vinden van de juiste kleur om de camouflage zo onopvallend mogelijk te maken.


Na de camouflagetherapie behandeling

Nadat de juiste crèmekleur is gevonden, staat het aanleren van het aanbrengen van de camouflage centraal, zodat de gebruiker de camouflage dagelijks of wanneer nodig zelf kan aanbrengen.

Ook is er aandacht voor het verwijderen van het camouflage product, dit kan namelijk niet met water. Hiervoor dient een speciale vette reinigingscrème gebruikt te worden


Prijzen en vergoedingen van de camouflagetherapie behandeling

In overleg met uw arts of behandelaar bespreekt u de behandeling.

Tijdens een intake bij de huidtherapuet zal u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, het behandelproces, de kosten hiervan, en of er een vergoeding mogelijk is. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer er een vervolgbehandeling wordt gedaan.

Niet alle behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed.  Er is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Klik op onderstaande link voor de prijslijst.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te laten weten. Dit kan telefonisch via 088 628 74 00 op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Let op: aangepaste regels: vanaf 1 augustus 2021 dient u minimaal 48 uur van te voren te laten weten wanneer u uw afspraak wilt wijzigen of annuleren.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?