Sclerocompressietherapie

Sclerocompressietherapie staat ook wel bekend als het ‘wegspuiten’ van spataderen. Deze methode is geschikt voor kleine en middelgrote spataderen.

Deze behandeling valt mogelijk binnen uw verzekering
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Bij (echogeleide) sclerocompressietherapie worden de spataderen met een kleine naald aangeprikt met een vloeistof. Na deze behandeling krijgt u een steunkous om. Bij deze behandeling is geen verdoving nodig en u houdt er geen littekens aan over.

Na de (echogeleide) sclerocompressietherapie behandeling krijgt u een elastische steunkous. De kous draagt u in totaal maximaal 2 weken, waarbij u de kousen eerst dag en nacht draagt en daarna alleen overdag. U kunt uw normale dagelijkse bezigheden direct hervatten, maar u mag niet intensief sporten en een week niet vliegen.

Mogelijke complicaties

Na deze ingreep kunnen lichte complicaties ontstaan zoals bloeduitstortingen. Deze complicaties verdwijnen vanzelf na een paar weken. Bij het inspuiten van spataderen kunnen bruine verkleuringen van de huid en onderhuidse bobbeltjes ontstaan. Deze trekken soms pas na maanden weg. Zeldzaam is een trombosebeen of longembolie of versterving van een stukje huid.

Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering.

De prijzen indien het niet-verzekerde zorg betreft:

(Echogeleide) Sclerocompressietherapie€ 75 - € 395 per behandeling

Uw arts zal met u overleggen hoe uw behandeltraject eruit zal zien.

Als u deze behandeling zal ondergaan, ontvangt u van ons uitgebreide informatie over voorbereiding en nazorg.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen

Wie zijn uw behandelaars?