Drs. Claire van Heuven

Flebologie (spataderen)  |  Fleboloog

'Het werken in een gespecialiseerd team met vaatchirurgen, dermatologen, flebologen en vaatlaboranten maakt mijn werk aantrekkelijk en uitdagend.'

Drs. Claire van Heuven
BIG
89057696501

Drs. Claire van Heuven is als fleboloog verbonden aan het Spatadercentrum Mauritskliniek in Den Haag. Dokter Van Heuven ronde haar studie geneeskunde af in Leiden en werkte ruim 10 jaar als huisarts. Daarna richtte zij zich volledig op de flebologie, het specialisme dat zich bezig houdt met spataderen.

“Het werken in een gespecialiseerd team met vaatchirurgen, dermatologen, flebologen en vaatlaboranten maakt mijn werk aantrekkelijk en uitdagend. De ervaring die ik heb opgedaan in mijn periode als huisarts, stelt mij mede in staat om bepaalde problematiek bij patiënten in een breder perspectief te zien. Dit komt niet alleen de patiënt ten goede, maar ook de terugkoppeling aan de huisarts. Wat mijn werk erg leuk maakt, is dat de meeste patiënten met gezonde en mooiere benen de kliniek verlaten. Het geeft je als arts een extra voldaan gevoel wanneer mensen in het nazorgtraject vertellen dat ze na de behandeling sinds lange tijd weer met blote benen het strand op durven.”

 

Mijn collega's