Drs. Eva Walthuis

Flebologie (spataderen)  |  Fleboloog

'Ik vind de combinatie van het medische en het cosmetische aspect heel mooi. Als iemand dan vertelt weer zonder zware en pijnlijke benen een concert bij te hebben gewoond. Dat is waar je het natuurlijk voor doet!'

Drs. Eva Walthuis

Drs. Eva Walthuis heeft eerst twee jaar Farmacie in Utrecht gestudeerd. Daarna werd zij ingeloot voor Geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Na haar studie is zij direct als flebologisch arts begonnen bij de Velthuis kliniek (Eindhoven en Rotterdam). Later ook voor de Mauritskliniek (Nijmegen en Utrecht). In 2011 is drs. Eva Walthuis gestart met de opleiding Flebologie en zij is sinds 2013 gecertificeerd fleboloog, waarvan er overigens slechts 6 in Nederland zijn. Sindsdien voert zij ook duplexdiagnostiek en echogeleide schuimsclerosering uit.

“Ik werk inmiddels ruim 10 jaar binnen de flebologie en blijf het nog steeds een heel leuk en interessant vakgebied vinden. Wat ik onder andere mooi vind is de combinatie van het medische en het cosmetische aspect. Bij de ene patiënt staan de klachten meer voorop, bij de ander de ontsierende aders. Bij het opstellen van het behandelplan is het uiteraard heel belangrijk om naast de technische mogelijkheden rekening te houden met deze wensen. Als iemand dan vertelt weer zonder zware en pijnlijke benen een concert bij te hebben gewoond of na jaren weer eens een jurkje te hebben gekocht en dan ook te hebben gedragen! Dat is waar je het voor doet natuurlijk”.