Milia (gerstekorrels) - witgele bultjes bij de ogen

Milia (gerstekorrels) zijn kleine witgele bultjes die ongeveer zo groot zijn als een speldenknop. In enkele gevallen kunnen ze groter worden. Ze komen frequent voor op alle leeftijden. Milia zitten met name rondom de ogen en de wangen.

De behandeling valt niet binnen uw verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

Verschijnselen bij milia

Milia (gerstekorrels) zijn kleine witgele bultjes die ongeveer zo groot zijn als een speldenknop. In enkele gevallen kunnen ze groter worden. Ze komen frequent voor op alle leeftijden. Ze geven geen pijn of jeuk. Milia zitten met name rondom de ogen en de wangen. Milia zijn onschuldig en hoeven niet behandeld te worden, maar zijn eenvoudig te verwijderen wanneer er cosmetische bezwaren zijn.

 


Onderzoek en diagnose bij milia

De diagnose wordt met het blote oog gesteld door de huidtherapeut.


Behandeling van milia

Meestal is er geen behandeling nodig. Als ze cosmetisch storend zijn, kunnen ze door middel van een acnebehandeling worden verwijderd.


Wat kunt u zelf doen tegen milia?

Er is niets wat u kunt doen om het ontstaan van milia te voorkomen. Wel wordt er aangeraden om ze niet zelf uit te drukken omdat ze ontstoken kunnen raken.


Prijzen en vergoedingen van de behandeling van milia

Behandelingen bij de huidtherapeut vallen onder de aanvullende verzekering. In overleg met uw behandelaar wordt bepaald welke peeling het meest geschikt is voor uw huidtype. Raadpleeg voor de mogelijke vergoedingen uw zorgverzekeraar.

Klik op onderstaande link om de prijslijst te bekijken.

 

Behandelmethoden

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?