Elektrische epilatie

Deze vorm van definitieve haarreductie werkt door middel van stroom. Langs de haar wordt een dunne naald in de haarschacht gebracht. Vervolgens wordt enkele seconden stroom gegeven, waarna de haar loslaat.

Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

Deze vorm van definitieve haarreductie werkt door middel van stroom. Langs de haar wordt een dunne naald in de haarschacht gebracht. Vervolgens wordt enkele seconden stroom gegeven, waarna de haar loslaat. De losse haar wordt met een pincet verwijderd. Door de stroom worden de kiemcellen (dit zijn de cellen waaruit de haar groeit) vernietigd.

Elektrische epilatie bij overbeharing is tijdrovend omdat de haren één voor één behandeld worden. Eén enkele haar moet meerdere keren behandeld worden, voordat hij definitief weg blijft. De behandeling is niet geheel pijnloos. Na de behandeling ziet de huid er rood uit en voelt warm en dik aan. Dit trekt binnen een half uur tot een uur weg.

Voordelen van elektrische epilatie

Elektrische epilatie is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes op het lichaam zoals het gezicht. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne lichte haren die niet verwijderd kunnen worden met de laser. Andere voordelen van elektrische epilatie zijn dat vrijwel alle haren na de behandeling weg zijn en dat de kosten per behandeling minder hoog zijn dan de kosten van een behandeling met laser. Daarnaast worden de kosten voor elektrisch ontharen vaak vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u voldoende aanvullend verzekerd bent. Net als bij een laserbehandeling worden de haren definitief verwijderd.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Aangezien haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden heeft u meerdere behandelingen nodig. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen worden verwijderd met elektrische epilatie omdat deze haren pigment of melanine bevatten. Aangezien dit van buitenaf niet duidelijk is, behandelen we alle haren. Doordat we hetzelfde huidoppervlak meerdere keren behandelen is de kans groter dat we alle haren in de actieve groeifase aantreffen.

Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou uw huid er normaal uit moeten zien. Het kan zijn dat u korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen. Het is erg belangrijk dat u die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkomt u dat uw huid beschadigd raakt.

Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor uw huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied.

Hieronder vindt u de prijzen per behandeling voor elektrische epilatie.

Overbeharing gelaat€44,-
Overbeharing uitgebreid gelaat €88,-
Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?

Veelgestelde vragen

Waarom is het bedrag zo hoog terwijl ik maar een paar keer bij een arts ben geweest?

Een traject staat gedurende een vaste periode ‘open’. In deze periode kunnen één of meerdere consulten en/of andere zorgactiviteiten plaatsvinden. Een gesloten traject leidt automatisch af naar een zorgproduct, waaraan een prijs gekoppeld is. Uw zorgverzekeraar en zorgaanbieder onderhandelen over de prijs. De bedragen zijn gebaseerd op een gemiddeld consult/ behandeling en zijn niet afhankelijk van de duur. Doordat er bij het bepalen van de prijzen uit wordt gegaan van gemiddelden, kan het voorkomen dat een zorgproduct relatief duur of juist prijsgunstig uitvalt. Op dit effect hebben wij geen invloed.