Elektrische epilatie

Deze vorm van definitieve haarreductie werkt door middel van stroom. Langs de haar wordt een dunne naald in de haarschacht gebracht. Vervolgens wordt enkele seconden stroom gegeven, waarna de haar loslaat.

Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De elektrische epilatie behandeling

Deze vorm van definitieve haarreductie werkt door middel van stroom. Langs de haar wordt een dunne naald in de haarschacht gebracht. Vervolgens wordt enkele seconden stroom gegeven, waarna de haar loslaat. De losse haar wordt met een pincet verwijderd. Door de stroom worden de kiemcellen (dit zijn de cellen waaruit de haar groeit) vernietigd.

Elektrische epilatie bij overbeharing is tijdrovend omdat de haren één voor één behandeld worden. Eén enkele haar moet meerdere keren behandeld worden, voordat hij definitief weg blijft. De behandeling is niet geheel pijnloos. Na de behandeling ziet de huid er rood uit en voelt warm en dik aan. Dit trekt binnen een paar uur weg.

Voordelen en nadelen van elektrische epilatie

Elektrische epilatie is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes in het gezicht. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor lichtere haren die niet verwijderd kunnen worden met de laser. Het is echter wel zo dat dikkere haren een beter effect hebben. Een ander voordeel van elektrische epilatie is dat vrijwel alle haren na de behandeling weg zijn. Het grootste nadeel is dat u de haren minimaal een paar dagen voor de behandeling niet meer korter mag maken, zodat de huidtherapeut hier makkelijk met een pincet bij kan. Daarnaast worden de kosten voor elektrisch ontharen vaak vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u voldoende aanvullend verzekerd bent. Net als bij een laserbehandeling worden de haren definitief verwijderd.

Laser vs elektrische epilatie

  1. Laser en elektrische epilatie: beiden een definitieve ontharingsmethode.
  2. Laser: u mag altijd de haren scheren, ook voor de behandeling.
  3. Elektrische epilatie: u moet de haren zichtbaar hebben, zeker voor de behandeling.
  4. Laser: een snelle behandeling.
  5. Elektrische epilatie: een tijdrovende behandeling.
  6. Laser: ook voor grotere oppervlakten.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Aangezien haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden heeft u meerdere behandelingen nodig. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen worden vernietigd met elektrische epilatie, omdat deze haren nog vastzitten aan de groeicel. Een haar moet meerdere keren in de actieve groeifase behandeld worden voordat de groeikern voldoende vernietigd is. Aangezien dit van buitenaf niet duidelijk is, behandelen we alle haren. Doordat we hetzelfde huidoppervlak meerdere keren behandelen, is de kans groter dat we alle haren in de actieve groeifase aantreffen. Over het algemeen zijn er zeker 12 behandelingen nodig.


Na de elektrische epilatie behandeling

Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou uw huid er normaal uit moeten zien. Het kan zijn dat u korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen. Het is erg belangrijk dat u die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkomt u dat uw huid beschadigd raakt.

Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor uw huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied. U mag thuis wel de haren knippen, maar u moet ervoor zorgen dat de haren zichtbaar zijn als u een behandeling krijgt.


Prijzen en vergoedingen van de elektrische epilatie behandeling

In overleg met uw arts of behandelaar bespreekt u de behandeling.

Tijdens de intake bij de huidtherapuet zal u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, het behandelproces, de kosten hiervan, en of er een vergoeding mogelijk is. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer er een vervolgbehandeling wordt gedaan.

Niet alle behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed. Klik op onderstaande link voor de prijslijst.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te laten weten.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?

Veelgestelde vragen

Waarom is het bedrag zo hoog terwijl ik maar een paar keer bij een arts ben geweest?

Een traject staat gedurende een vaste periode ‘open’. In deze periode kunnen één of meerdere consulten en/of andere zorgactiviteiten plaatsvinden. Een gesloten traject leidt automatisch af naar een zorgproduct, waaraan een prijs gekoppeld is. Uw zorgverzekeraar en zorgaanbieder onderhandelen over de prijs. De bedragen zijn gebaseerd op een gemiddeld consult/behandeling en zijn niet afhankelijk van de duur. Doordat er bij het bepalen van de prijzen uit wordt gegaan van gemiddelden, kan het voorkomen dat een zorgproduct relatief duur of juist prijsgunstig uitvalt. Op dit effect hebben wij geen invloed.

Voor meer uitleg kunt via onderstaande link de uitleg bekijken van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Betalen van ziekenhuiszorg