Informatie voor verwijzers

Mauritskliniek is een gespecialiseerd ZBC voor dermatologie, flebologie, proctologie, huidtherapie en medisch-cosmetische zorg. Wij bieden sinds 2001 hoogwaardige medisch specialistische zorg met vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Utrecht.

Covid-19

Graag informeren wij u dat wij i.v.m. Covid-19 onze zorgverlening op een aangepaste manier voortzetten met inachtneming van de door het RIVM aangegeven voorzorgsmaatregelen en de adviezen van de NVDV. Naast de fysieke consulten op de vestigingen, consulteren we onze en uw patienten ook telefonisch, zo nodig aangevuld met beeldmateriaal.

Voor dermato-oncologische patiënten waarborgen wij een korte toegangstijd, waarbij noodzakelijke excisies direct of op korte termijn kunnen plaatsvinden. Dit betekent dat u op de gebruikelijke manier voor alle dermatologische problemen kunt blijven verwijzen.

Beveiligde foto's versturen

Om uw patiënten ook in deze tijd op een veilige manier goed te kunnen behandelen, kunnen voorafgaand aan een telefonisch- of videoconsult foto’s worden opgevraagd. Uw patiënt ontvangt een mail met een link waarmee de foto’s op een beveiligde wijze gedeeld kunnen worden met de behandelaar.

Eerstelijnsverwijzingen dermato-oncologische zorg

U kunt patiënten huidmaligniteiten voor behandeling naar de Mauritskliniek verwijzen. Wij bieden het volledige palet aan behandelingen voor de diverse vormen van (non) melanoma huidmaligniteiten en voorstadia hiervan, waaronder ook de complexere reconstructieve chirurgie. Voor patiënten waarbij tertiaire en/of multidisciplinaire behandeling aangewezen is, zijn er duidelijke zorgpaden en korte lijnen met andere centra zodat snelle verwijzing plaats kan vinden.

Voor onderstaande indicaties hanteren wij een korte toegangstijd:

  • (Verdenking op) non-melanoma huidmaligniteiten (basaalcelcarcinoom, morbus Bowen en plaveiselcelcarcinoom)
  • Melanocytaire laesies
  • Uitgebreide actinische keratosen

 

Verwijzen kunt u op de volgende manieren:

In ZorgDomein kunt u eenvoudig de zorgvraag selecteren. Wij verzoeken u de zorgvraag zo expliciet mogelijk aan te geven zodat wij de verwijzing correct kunnen verwerken en uw patiënt op een juiste wijze kunnen inplannen.

  • Verwijzingen dermato-oncologische zorg: korte wachttijd 1-7 dagen.
  • Verwijzingen voor overige dermatologische zorg: wachttijd gemiddeld 20-30 dagen.
  • Verwijzingen voor flebologische zorg: wachttijd gemiddeld 15-30 dagen.
  • Mocht u een patiënt met spoed willen verwijzen (zowel dermato-oncologische zorg als overige dermatologische, proctologische en flebologische zorg), kunt u contact opnemen met telefoonnummer 088-628 74 00 (keuze 4 voor intercollegiaal overleg). Wij zullen ervoor zorgdragen uw patiënt zo spoedig mogelijk te zien.

 

 

Alle verwijzingen worden nog dezelfde dag ingevoerd. Wanneer we uw patiënt op korte termijn willen zien, dan nemen zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak in te plannen. Alle overige verwijzingen worden automatisch ingepland waarna uw patiënt een afspraakbevestiging ontvangt.

Intercollegiaal overleg

Het directe telefoonnummer voor verwijzers en intercollegiaal overleg is 088-628 74 00 (keuze 4) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.00 uur.

 

 

Blijf op de hoogte van onze online (geaccrediteerde) nascholingen en praktijktrainingen

In de afgelopen jaren hebben onze dermatologen, flebologen en verpleegkundig specialisten diverse  (geaccrediteerde) nascholingen en praktijkavonden verzorgd. In verband met Covid-19 zijn we momenteel bezig online nascholingen te ontwikkelen.

Wilt u op de hoogte blijven wanneer u of uw dokterassistent deze kan volgen? Vul dan hieronder uw gegevens in.

Nieuwsbericht: Overname Kliniek Veldhoven

Met trots willen we u u op de hoogte stellen van de overname van Kliniek Veldhoven door Mauritskliniek. Kliniek Veldhoven is een goed aangeschreven kliniek gespecialiseerd in cosmetische chirurgie, is aangesloten bij de ZKN en wordt gewaardeerd met een 9,3 op Zorgkaart Nederland.

De continuïteit en kwaliteit van de zorg die u van ons gewend bent blijft gewaarborgd, met een uitbreiding van cosmetische en haarchirurgische behandelingen bij Kliniek Veldhoven. Hierdoor is tevens de capaciteit van dermato-onco verrichtingen bij de Mauritskliniek vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Utrecht verhoogd.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

100% vergoed

Mauritskliniek heeft afspraken met alle zorgverzekeraars. Een behandeling die valt binnen het basispakket wordt daarom gewoon 100% vergoed na verwijzing door een huisarts of een medisch specialist en bij een medische indicatie. Uiteraard dient uw patiënt wel rekening te houden met het eigen risico.

Snel een afspraak

Wij streven ernaar dat uw patiënt altijd binnen één tot twee weken bij ons op een regulier consult kan komen.

Hoge waardering door cliënten

Patiënten behandelen we als cliënten. We zijn trots op de hoge waarderingen op Zorgkaart Nederland.

Persoonlijk, duidelijk, goed geregeld.