Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een veel voorkomende ingreep met groot effect.
Geen vermoeide of sombere uitstraling, maar een open en frisse blik.

Een ooglidcorrectie is een veel voorkomende ingreep met groot effect.

Hangende oogleden kunnen een belangrijke reden zijn van een vermoeid of verouderd uiterlijk.  Men kan vermoeid raken van het gevoel de ogen steeds open te moeten houden (compenseren) en het kan hoofdpijnklachten en/of tranende ogen veroorzaken. Hangende oogleden kunnen in sommige gevallen zelfs het zicht belemmeren.

Bij hangende oogleden is er sprake van het slapper worden van de spieren en huid van de boven- en onderoogleden. In principe zijn hangende oogleden het gevolg van het normale verouderingsproces van de huid. Bij sommige mensen toont zich dit eerder en in ernstiger mate dan bij anderen. Ook verschillen de klachten.

Vrijblijvend eerste consult

Overweegt u een ooglidcorrectie? De pré-intake en het eerste consult is kosteloos.

Tijden eens een pré-intake (middels een beveiligde videoverbinding) worden uw klachten in kaart worden gebracht en  kijken we welk type ooglidcorrectie (boven-, onder- en/of wenkbrauwlift) voor u het meest geschikt is.

In overleg met u plannen we een eerste consult met een van onze gespecialiseerde plastisch chirurgen of KNO-artsen die gespecialiseerd zijn in aangezichtschirurgie. Tijdens dit consult krijgt u uitgebreide informatie, worden uw wensen besproken en kunt u uw vragen stellen. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat u goed geïnformeerd een besluit kunt nemen.

Waar kunt u terecht?

Een ooglidcorrectie kan plaatsvinden bij onze Mauritskliniek vestigingen in Den Haag, Utrecht en Nijmegen. Tevens kunt u terecht bij Kliniek Veldhoven (onderdeel van Mauritskliniek).

Webinar ooglidcorrectie

Regelmatig wordt het Webinar ‘Ooglidcorrectie – relatief kleine ingreep met een groot effect’ georganiseerd. Onze plastisch chirurg dr. Sander Beekmans geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ooglidcorrectie. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt. Natuurlijk is er gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan voor de volgende webinar.

 

 

 

 

Heb jij ook last van hangende oogleden? Doe de check!

Bij hangende oogleden is er sprake van het slapper worden van de spieren en huid van de boven- en onderoogleden. In principe zijn hangende oogleden het gevolg van het normale verouderingsproces van de huid. Bij sommige mensen toont zich dit eerder en in ernstiger mate dan bij anderen. Ook verschillen de klachten.

De veel voorkomende klachten bij hangende oogleden zijn:

  • Slechter zien of verminderd gezichtsveld (vooral in de loop van de dag).
  • Drukkend gevoel op het oog.
  • Vermoeid gevoel door zware oogleden.
  • Hoofdpijn door spierspanning in het voorhoofd.

Herken jij je in één of meer van bovenstaande punten?

Prijzen en vergoedingen van de ooglidcorrectie behandeling

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Hieronder vindt u de prijzen voor de diverse behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Ooglidcorrectie boven€ 890
Ooglidcorrectie onder€ 1.650
Ooglidcorrectie boven plus wenkbrauwcorrectie€ 1.750
Ooglidcorrectie boven en onder€ 2.325
Voorhoofdslift/wenkbrauwlift onder lokale verdoving€ 1.975

Prijswijzigingen voorbehouden.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een ooglidcorrectie een annuleringstermijn van 7 dagen. Als u te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie kan een zeer effectieve oplossing tegen hangende oogleden zijn. Er zijn daarnaast ook alternatieve methoden, zoals injectables of fillers. Soms is een wenkbrauwlift aan de orde.

Onderooglidcorrectie

Veel mensen hebben last van wallen onder de ogen. Deze wallen zijn het gevolg van het slapper worden van de huid en de spier rondom het oog en/of van vetophoping onder het oog. Soms ontstaat de zwelling door vochtophoping in het ooglid. Ooglidwallen kunnen worden gecorrigeerd d.m.v. een kleine ingreep. Met een medische term noemt men deze operatie blepharoplastiek (blepharo betekent ooglid en plastiek komt van plastische chirurgie). Soms wordt een onderooglidcorrectie gecombineerd met een bovenooglidcorrectie.

Wenkbrauwlift

Bij een vermoeide blik wordt de verklaring meestal gezocht in een teveel aan ooglidhuid. Dit is te verhelpen door middel van een bovenooglidcorrectie. In veel gevallen zal dat echter niet de enige oplossing zijn, maar blijken ook de wenkbrauwen verantwoordelijk te zijn doordat deze tot op de rand van de oogkas of zelfs eronder gezakt zijn. Voor hangende wenkbrauwen bestaat nu een nieuwe behandelmethode, wenkbrauwcorrectie, die afhankelijk van de noodzaak in combinatie met een bovenooglidcorrectie uitgevoerd kan worden.

Enthousiaste ervaringen van mensen die je voorgingen

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze patiënten. U ook – en dat is logisch. Lees daarom hier de reacties van de mensen die bij ons zijn geweest.

Deze reviews komen van ZorgkaartNederland, de grootste en onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg.

De kracht van Mauritskliniek

  • Behandeling onder plaatselijke verdoving, waardoor je snel weer naar huis kunt.
  • Met een relatief kleine ingreep, heeft u weer een natuurlijke en frisse uitstraling.
  • Behandeling door ervaren specialisten.
  • Gratis persoonlijke intake of krijg antwoord op al uw vragen tijdens ons webinar.