Hangende oogleden - wat zijn de opties?

Hangende oogleden kunnen een vermoeid gevoel geven. Of een somber uiterlijk, terwijl u dat helemaal niet bent. Soms is het de oorzaak van vervelende hoofdpijnen.

 

 

De behandeling van deze aandoening wordt niet vergoed door de zorgverzekering
  • Uitgevoerd door  een gespecialiseerd team van KNO-artsen die gespecialiseerd zijn in plastische aangezichtschirurgie
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Meld je aan voor de voorlichtingsavond of gratis intake

Verschijnselen bij hangende oogleden

Bij hangende oogleden is er sprake van het slapper worden van de spieren en huid van de boven- en onderoogleden. In principe zijn hangende oogleden het gevolg van het normale verouderingsproces van de huid. Bij sommige mensen toont zich dit eerder en in ernstiger mate dan bij anderen. Ook verschillen de klachten.

De veel voorkomende klachten bij hangende oogleden zijn:

  • Slechter zien of verminderd gezichtsveld (vooral in de loop van de dag)
  • Drukkend gevoel op het oog
  • Vermoeid gevoel door zware oogleden
  • Hoofdpijn door spierspanning in het voorhoofd

 


Behandeling van hangende oogleden

Een ooglidcorrectie kan een zeer effectieve oplossing tegen hangende oogleden zijn. Er zijn daarnaast ook alternatieve methoden, zoals injectables of fillers. Soms is een wenkbrauwlift aan de orde.

Kom naar een voorlichtingsavond

Overweegt u een ooglidcorrectie? We organiseren regelmatig voorlichtingsavonden. Informatief en geheel vrijblijvend. Op onze voorlichtingsavond krijgt u een  presentatie van een van onze chirurgen. Er wordt heldere uitleg gegeven over het behandeltraject en u kunt ter plekke uw vragen stellen.

Aanmelden kan via deze link. Tevens kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een gratis intakegesprek diezelfde avond. Tijdens deze intake kunt u uw persoonlijke situatie en wensen bespreken met de arts.

Behandelmethoden