Hangende oogleden - wat zijn de opties?

Hangende oogleden kunnen een vermoeid gevoel geven. Of een somber uiterlijk, terwijl u dat helemaal niet bent. Soms is het de oorzaak van vervelende hoofdpijnen.

 

 

De behandeling van deze aandoening wordt niet vergoed door de zorgverzekering
  • Uitgevoerd door  een gespecialiseerd team van plastisch chirugen en artsen die gespecialiseerd zijn in plastische aangezichtschirurgie.
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Meld je aan voor het webinar of gratis intake

Verschijnselen bij hangende oogleden

Bij hangende oogleden is er sprake van het slapper worden van de spieren en huid van de boven- en onderoogleden. In principe zijn hangende oogleden het gevolg van het normale verouderingsproces van de huid. Bij sommige mensen toont zich dit eerder en in ernstiger mate dan bij anderen. Ook verschillen de klachten.

De veel voorkomende klachten bij hangende oogleden zijn:

  • Slechter zien of verminderd gezichtsveld (vooral in de loop van de dag)
  • Drukkend gevoel op het oog
  • Vermoeid gevoel door zware oogleden
  • Hoofdpijn door spierspanning in het voorhoofd

 


Behandeling van hangende oogleden

Een ooglidcorrectie kan een zeer effectieve oplossing tegen hangende oogleden zijn. Er zijn daarnaast ook alternatieve methoden, zoals injectables of fillers. Soms is een wenkbrauwlift aan de orde.

Meld u aan voor het Webinar Ooglidcorrectie

Overweegt u een ooglidcorrectie? Op donderdag 30 juli om 20:00u organiseren wij het Webinar “Ooglidcorrectie – relatief kleine ingreep met een groot effect”. Onze plastisch chirurg dr. Sander Beekmans geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ooglidcorrectie. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je vragen te stellen.

Aanmelden kan via deze link.

Behandelmethoden