Ooglidcorrectie stap voor stap

Om u een goed beeld te geven wat u te wachten staat, doorlopen we hieronder stap voor stap het hele proces. Als u zich aanmeldt voor een voorlichtingsbijeenkomst of eerste consult – beide gratis en vrijblijvend – neemt de chirurg ook alle stappen nog een keer in detail met u door

Gratis eerste consult

U kunt direct een gratis consult aanvragen bij Mauritskliniek Utrecht of Mauritskliniek Nijmegen. Tevens kunt u terecht bij Kliniek Veldhoven. Sinds november 2020 in Kliniek Veldhoven onderdeel van Mauritskliniek.

Tijdens een pré-intake bespreken we uw persoonlijke wensen en bespreken we wat de mogelijkheden zijn en welk type ooglidcorrectie (boven-, onder- en/of wenkbrauwlift) voor u het meest geschikt is.

Vervolgens krijgt u tijdens een eerste consult met onze specialist op locatie, uitgebreide informatie en kunt u uw vragen stellen. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat u goed geïnformeerd een besluit kunt nemen.Ook dit eerste consult schept geen verplichtingen. Bel ons of mail ons en we nodigen u uit voor een afspraak.

Als u besluit een ooglidcorrectie te laten uitvoeren, bereiden wij u daar zo goed mogelijk op voor. Zo is het onverstandig om rond de operatie te roken, dat vertraagt de genezing. Gebruikt u medicijnen die het bloed verdunnen? De arts overlegt met u wanneer u deze bloedverdunners moet stoppen en wanneer u ze weer mag innemen. Ook alcohol verdunt het bloed en vergroot de kans op bloedingen tijdens en na de operatie; het is daarom raadzaam enkele dagen voor de ingreep geen alcohol te drinken. Allemaal zaken die vóór de operatie met u besproken worden. Zo bent u goed voorbereid.

Het consult

Tijdens het consult bespreekt u met de chirurg van de Mauritskliniek uw klachten. Ook doet de arts lichamelijk onderzoek. Als alles in kaart is gebracht, bespreekt de arts in een persoonlijk gesprek, wat voor u de beste oplossing is en welk resultaat u kunt verwachten. Welke behandeling u ook kiest, bij de Mauritskliniek bent u verzekerd van de beste zorg.

U maakt de keuze

We kunnen ons goed voorstellen dat u alle informatie even rustig op u in wilt laten werken, voordat u een definitieve beslissing neemt. Neem daar de tijd voor, slaap er een nachtje over. Het is belangrijk de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Alleen zo kunt u een goed gemotiveerde keuze maken. Natuurlijk kunt u ook tijdens het eerste consult of tijdens het intakegesprek op een voorlichtingsbijeenkomst een besluit nemen en de ingreep direct bij ons plannen.

Afspraak maken voor ooglidcorrectie

Wanneer u in samenspraak met uw arts besloten heeft over te gaan tot een ooglidcorrectie, kunt u een afspraak maken bij de Mauritskliniek. Bel naar telefoonnummer 088-6287400 of vul het contactformulier in via onze website www.mauritskliniek.nl en we maken een afspraak voor de behandeling. Dit lukt vaak al binnen enkele weken.

Vooraf vrij nemen van uw werk

U kunt na de ooglidcorrectie een paar dagen tot een week niet werken. Neem daarom vooraf vrij van uw werk.

Dag van de behandeling

 • Naar de kliniek voor de behandeling
  Kom op de dag van de ingreep een half uur tot een kwartier voor de ooglidcorrectie naar onze kliniek. Neemt plaats in de wachtruimte. Een van onze medewerkers brengt u naar de behandelkamer.
 • Foto’s
  Voorafgaand aan de behandeling, maken we foto’s van uw gezicht. Deze foto’s komen in uw medisch dossier. Ook na de behandeling maken we foto’s, zodat we goed het verschil kunnen zien voor en na de operatie.
 • Aftekenen
  Voordat de operatie start, tekent de chirurg met een speciale stift uw oogleden af. Zo weet de chirurg hoeveel huid moet worden weggenomen. Dit doet de chirurg terwijl u zit of staat. Als u ligt, hangen de oogleden wat meer, dat zou een vertekend beeld geven.
 • Lokale verdoving
  Bang voor de operatie? Niet nodig. U krijgt een plaatselijke verdoving, u voelt uw oogleden dan niet meer. Misschien dat u alleen het verdovingsprikje even kort voelt. Voor elk ooglid brengt de oogarts een verdoving aan. Voor een boven- of onderooglidcorrectie betekent dit twee verdovingen, voor elk oog één. Laat u zowel de onder- als de bovenoogleden liften? Dan krijgt u minimaal vier verdovingsprikjes.
 • Oogleden corrigeren
  Voor de operatie test de oogarts eerst of uw oogleden goed verdoofd zijn. Als u de aanraking op uw oogleden niet meer voelt, werkt de verdoving goed. Dan start de chirurg met het corrigeren van uw oogleden door het eerder afgetekende reepje huid op uw oogleden weg te halen.
 • Hechten van de huid
  Na het weghalen van huid en overtollig vet maakt de chirurg de wondjes secuur weer dicht met dun hechtdraad. Zo kunnen de wondjes goed en mooi genezen. De hechtingen worden afgeplakt met kleine pleistertjes, zodat er geen vuil in de wondjes kan komen.
 • Koelbril
  De kans bestaat dat uw oogleden na de behandeling wat opzwellen en dat bloeduitstortingen ontstaan die eruitzien als blauwe plekken. Om de bloeding in te perken, is het belangrijk regelmatig te koelen. U krijgt direct na de behandeling een koelbril op.
 • Naar huis
  Ongeveer een half uur na de operatie mag u naar huis. U mag niet zelf autorijden of reizen met openbaar vervoer. Vraag daarom iemand die u naar huis brengt. Eenmaal thuis kan het herstel beginnen.
  Wat kunt u thuis zelf doen om uw genezing te bevorderen? Hierover leest u meer informatie op de pagina Adviezen voor goed herstel bovenooglidcorrectie.

bovenooglidcorrectie in 6 stappen

Nazorg

 • Controle genezing
  Vier tot zes dagen na de ooglidcorrectie heeft u op de Mauritskliniek een afspraak met de chirurg die u behandeld heeft. Die kijkt of u de operatie goed heeft doorstaan en hoe uw oogleden zich herstellen.
 • Hechtingen verwijderen
  Als alles goed is gegaan, zijn de wondjes keurig dichtgegroeid. De arts verwijdert dan de hechtingen. U krijgt een littekencrème mee naar huis. Als de korstjes verdwenen zijn, kunt u uw oogleden insmeren met deze crème. Na een week is een begin van het herstel te zien. Het uiteindelijke resultaat ziet u pas na enkele maanden. De bloeduitstortingen zijn dan helemaal verdwenen en de littekentjes vervaagd en mooi ‘verstopt’ in de huidplooi. Nu kunt u volop genieten van uw jongere uitstraling en frisse blik.

 

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig zelden nog vergoed door de zorgverzekering, zodat de behandeling voor eigen rekening is.  Tijdens uw intake ontvangt u een offerte. Voorafgaand aan de behandeling dient deze te zijn voldaan. Hiervoor is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Hieronder vindt u de prijzen voor de behandelopties. Uw arts zal uitgebreid met u overleggen welke ingreep voor u van toepassing is.

Ooglidcorrectie boven€ 890,-
Ooglidcorrectie onder€ 1.650,-
Ooglidcorrectie boven plus wenkbrauwcorrectie€ 1.750,-
Ooglidcorrectie boven en onder€ 2.325,-
Voorhoofdslift/wenkbrauwlift onder lokale verdoving€ 1.975,-

Prijswijzigingen voorbehouden.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

LET OP: I.v.m. de benodigde tijd van zowel arts als medische ondersteuning, geldt voor een ooglidcorrectie een annuleringstermijn van 7 dagen. Als u te laat of niet afzegt, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

 

Wat is de kracht van Mauritskliniek?

 • De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt daardoor snel weer naar huis
 • De ingreep is klein, met groot effect: u heeft weer een natuurlijke en frisse uitstraling
 • U wordt behandeld door ervaren specialisten
 • Meld u aan voor ons gratis webinar en krijg antwoord op al uw vragen
 • Het eerste consult is gratis en vrijblijvend

Gratis eerste consult

Overweegt u een ooglidcorrectie? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. We brengen dan uw klachten in kaart en bespreken samen met u de beste oplossing. Dit eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Webinar ooglidcorrectie

Wij organiseren regelmatig het Webinar “Ooglidcorrectie – relatief kleine ingreep met een groot effect”. Onze plastisch chirurg dr. Sander Beekmans geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden en type ooglidcorrectie. Ook mogelijke complicaties komen aan de orde, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan!

Afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kan dat hier of bel 088-6287400 (maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur).