Littekentherapie

Er bestaan vele verschillende behandelmethoden, de methode die gebruikt wordt hangt af van het soort litteken. Bij de Mauritskliniek behandelen we middels littekenmassage, in sommige gevallen gecombineerd met siliconenpleisters.

De behandeling valt mogelijk binnen de aanvullende verzekering
Verzekerde en onverzekerde zorg
Korte wachttijden
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De littekentherapie behandeling

Littekentherapie kan op verschillende wijzen worden toegepast. De keus van de therapie hangt af van het soort litteken. Een litteken kan als zeer storend worden ervaren wanneer het litteken op een direct zichtbare plaats zit, zoals gelaat, handen of voeten. Een litteken groot of klein kan een grote rol spelen in het functioneren van uw dagelijks leven. Niet alleen het aangezicht, maar ook de fysieke last zoals jeuk, branderigheid en een trekkend gevoel beïnvloeden uw dagelijks leven. Een huidtherapeut kan in bepaalde gevallen uitkomst bieden en de last verminderen.

Bij een verkleefd litteken kan door middel van littekenmassage, het litteken van de onderhuid losgemaakt worden. Hierdoor worden eventuele bewegingsbeperkingen, als gevolg van het litteken, verminderd en/of opgeheven. Deze manuele littekenmassagetechnieken kunnen bij bepaalde littekens ook zorgen voor vermindering van jeuk, pijn, roodheid en verdikking van een litteken.

Hypertrofische littekens (verdikte littekens) zijn te behandelen door een combinatie van littekenmassage en siliconenpleisters. Deze siliconenpleisters worden voor meerdere maanden op het litteken gedragen. Hierdoor wordt het litteken dunner en soepeler. Voor de pleisters is een recept nodig, deze dient u via de arts aan te vragen.

Er zijn andere manieren om littekens te behandelen zoals:


Na de littekentherapie behandeling

Het litteken kan een aantal weken roze van kleur blijven. Sommige mensen ervaren een jeukend gevoel in het gebied dat behandeld is. Dit is heel normaal en onderdeel van het herstelproces. De huid is ongeveer 2 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht. Wij raden de gehele herstelperiode aan het litteken consequent te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen.


Prijzen en vergoedingen van de littekentherapie behandeling

In overleg met uw arts of behandelaar bespreekt u de behandeling.

Tijdens de intake bij de huidtherapuet zal u meer informatie krijgen over de mogelijkheden, het behandelproces, de kosten hiervan, en of er een vergoeding mogelijk is. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer er een vervolgbehandeling wordt gedaan.

Niet alle behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed. Er is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Klik op onderstaande link voor de prijslijst.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te laten weten. Dit kan telefonisch via 088 628 74 00 op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Let op: aangepaste regels: vanaf 1 augustus 2021 dient u minimaal 48 uur van te voren te laten weten wanneer u uw afspraak wilt wijzigen of annuleren.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?