Perforantectomie

In het been zitten op verschillende niveaus verbindingsaderen tussen de oppervlakkige en diepe aderen. Perforantectomie wordt toegepast bij verbindingsaderen die niet goed functioneren.

Deze behandeling valt mogelijk binnen uw verzekering
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

De perforantectomie behandeling

Bij perforantectomie wordt een lekkende verbindingsader tussen de oppervlakkige en diepe aderen verwijderd door middel van een kleine snede in het boven- of onderbeen. Vervolgens wordt de lekkende ader (en eventuele zijtakken) dichtgebonden. De huid wordt met oplosbare hechtingen, van binnenuit gesloten. Ook kan er besloten worden de verbindingsader met laser te behandelen. In dat geval is er sprake van een prikgaatje, geen snede. Zie verder bij endoveneuze laserbehandeling.

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving.


Na de perforantectomie behandeling

Na de perforantectomie behandeling wordt de wond bedekt met een speciale wondpleister, die een week op de wond blijft zitten. U mag hier in principe na 1 dag mee douchen, waarna de pleister kan worden droog gedept. Over het algemeen zijn er weinig pijnklachten. Steunkousen zijn na een perforantectomie behandeling niet nodig, tenzij u met de laser bent behandeld. Een perforantectomie behandeling geeft een klein litteken in het boven- of onderbeen.

Mogelijke complicaties

Na elke operatieve behandeling zijn er risico’s van een ontsteking, trombosebeen, longembolie en zenuwletsel. Gelukkig komt dit weinig voor. Na de ingreep kan een bloeduitstorting ontstaan. Deze verdwijnt vanzelf na een paar weken.


Prijzen en vergoedingen van de perforantectomie behandeling

Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering.

De prijzen indien het niet-verzekerde zorg betreft:

Perforantectomie€ 800

Verdere informatie over de perforantectomie behandeling

Als u deze behandeling zal ondergaan, ontvangt u van ons uitgebreide informatie over voorbereiding en nazorg.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?