Perforantectomie

In het been zitten op verschillende niveaus verbindingsaderen tussen de oppervlakkige en diepe aderen. Perforantectomie wordt toegepast bij verbindingsaderen die niet goed functioneren.

Deze behandeling valt mogelijk binnen uw verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De perforantectomie behandeling

Bij perforantectomie wordt een lekkende verbindingsader tussen de oppervlakkige en diepe aderen verwijderd door middel van een kleine snede in het boven- of onderbeen. Vervolgens wordt de lekkende ader (en eventuele zijtakken) dichtgebonden. De huid wordt met oplosbare hechtingen, van binnenuit gesloten. Ook kan er besloten worden de verbindingsader met laser te behandelen. In dat geval is er sprake van een prikgaatje, geen snede. Zie verder bij endoveneuze laserbehandeling.

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving.


Na de perforantectomie behandeling

Na de perforantectomie behandeling wordt de wond bedekt met een speciale wondpleister, die een week op de wond blijft zitten. U mag hier in principe na 1 dag mee douchen, waarna de pleister kan worden droog gedept. Over het algemeen zijn er weinig pijnklachten. Steunkousen zijn na een perforantectomie behandeling niet nodig, tenzij u met de laser bent behandeld. Een perforantectomie behandeling geeft een klein litteken in het boven- of onderbeen.

Mogelijke complicaties

Na elke operatieve behandeling zijn er risico’s van een ontsteking, trombosebeen, longembolie en zenuwletsel. Gelukkig komt dit weinig voor. Na de ingreep kan een bloeduitstorting ontstaan. Deze verdwijnt vanzelf na een paar weken.


Prijzen en vergoedingen van de perforantectomie behandeling

Afhankelijk van de diagnose wordt deze behandeling wel of niet vergoed door uw verzekering.

Niet alle behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed. Er is een pinapparaat aanwezig bij de balie van Mauritskliniek.

Klik op onderstaande link voor de prijslijst.

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 24 uur van tevoren te laten weten. Dit kan telefonisch via 088 628 74 00 op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Let op: aangepaste regels: vanaf 1 augustus 2021 dient u minimaal 48 uur van te voren te laten weten wanneer u uw afspraak wilt wijzigen of annuleren.


Verdere informatie over de perforantectomie behandeling

Als u deze behandeling zal ondergaan, ontvangt u van ons uitgebreide informatie over voorbereiding en nazorg.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?