Oedeemtherapie

Oedeem wordt behandeld door middel van manuele lymfedrainage. Hierbij wordt het lymfestelstel geactiveerd en het overtollige vocht naar de lymfeknopen afgedreven.

De behandeling valt mogelijk binnen de aanvullende verzekering
Korte wachttijden
Gespecialiseerde behandelteams
Contracten met alle verzekeraars

De oedeemtherapie behandeling

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van een oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan een gevolg zijn van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, operatie of een ongeval. Hierdoor kunnen de lymfevaten beschadigen met vochtophopingen als gevolg.

Het doel van oedeemtherapie:

  • Verbetering van functionaliteit van het lichaam.
  • Vermindering van pijn.
  • Ondersteuning en verbetering van vochtafvoer.
  • Bevordering van wondgenezing.

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte pompende massage die het lymfesysteem in haar werking stimuleert. Hierdoor wordt de opname en afvoer van weefselvocht verhoogd. Na elke behandeling krijgt u thuisoefeningen mee om het lymfestelsel te blijven stimuleren.


Na de oedeemtherapie behandeling

Het is mogelijk dat er reacties na de behandeling optreden. Het kan zijn dat u wat vermoeid bent en vaker naar het toilet moet. Dit zijn normale effecten van de behandeling die vanzelf weer overgaan. Daarnaast kan er een beurs gevoel optreden na de behandeling. Dit verdwijnt meestal weer in 2 dagen en is een normale reactie.


Prijzen en vergoedingen van de oedeemtherapie behandeling

Hieronder vindt u de prijs van de oedeemtherapie.

Oedeemtherapie (30 minuten)€ 49,50
Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?