Oedeemtherapie

Oedeem wordt behandeld door middel van manuele lymfedrainage. Hierbij wordt het lymfestelstel geactiveerd en het overtollige vocht naar de lymfeknopen afgedreven.

De behandeling valt mogelijk binnen de aanvullende verzekering
Korte wachttijden
Verzekerde & onverzekerde zorg
Vergoed door alle verzekeraars
Hoge kwaliteit zorg op een prettige manier

De oedeemtherapie behandeling

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van een oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan een gevolg zijn van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, operatie of een ongeval. Hierdoor kunnen de lymfevaten beschadigen met vochtophopingen als gevolg.

Het doel van oedeemtherapie:

  • Verbetering van functionaliteit van het lichaam.
  • Vermindering van pijn.
  • Ondersteuning en verbetering van vochtafvoer.
  • Bevordering van wondgenezing.

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte pompende massage die het lymfesysteem in haar werking stimuleert. Hierdoor wordt de opname en afvoer van weefselvocht verhoogd. Na elke behandeling krijgt u thuisoefeningen mee om het lymfestelsel te blijven stimuleren.


Na de oedeemtherapie behandeling

Het is mogelijk dat er reacties na de behandeling optreden. Het kan zijn dat u wat vermoeid bent en vaker naar het toilet moet. Dit zijn normale effecten van de behandeling die vanzelf weer overgaan. Daarnaast kan er een beurs gevoel optreden na de behandeling. Dit verdwijnt meestal weer in 2 dagen en is een normale reactie.


Prijzen en vergoedingen van de oedeemtherapie behandeling

In overleg met uw arts of behandelaar bespreekt u de behandeling. Onderstaande prijzen gelden voor behandeling die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed.

 

Oedeemtherapie (30 minuten)€ 49,50

Kunt u niet komen? Of vindt u het niet meer nodig?

Let op: aangepaste regels te laat of niet afzeggen

Mauritskliniek is continu bezig met het verbeteren van haar kwaliteit van zorg. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder tijdige afmelding niet op een afspraak komt. Hierdoor kan de arts of behandelaar deze kostbare tijd niet inzetten voor een andere patiënt en loopt de wachttijd voor andere patiënten op. Mauritskliniek berekent de kosten hiervan door aan patiënten die wegblijven.

Bent u verhinderd voor een afspraak, dan dient u dat minimaal 48 uur van tevoren te laten weten. Dit kan telefonisch via 088 628 74 00 op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Wij bieden deze zorg in onderstaande vestigingen
Wie zijn uw behandelaars?