overmatig okselzweet mannen

Last van overmatige transpiratie bij mannen?

Overmatig transpireren


Natte zweetplekken in de overhemden en gele vlekken in de ondershirts? 

Voor veel mannen is overmatig zweten (de medische term is ‘axillaire hyperhidrosis’) een dagelijkse strijd. Grote zichtbare natte plekken onder de oksels, ook in de zomer een ondershirt moeten dragen of zelfs meerdere keren per dag schone kleding aantrekken. Overmatig transpireren kan enorme effecten hebben op je emotionele welzijn en zelfbeeld. 

Hoe rot het ook klinkt, sommige mannen zweten nu eenmaal meer dan de ander. Maar dit betekent niet dat je de rest van het jaar met gele vlekken onder je oksels moet rondlopen. De miraDry behandeling kan uitkomst bieden.

Hoe werkt miraDry?

De miraDry behandeling is een niet-invasieve behandeling die gebruik maakt van elektromagnetische energie om de zweetklieren onder de oksels te vernietigen. Door het vernietigen van de zweetklieren wordt de productie van zweet permanent verminderd. Het is een veilige en effectieve behandeling die meestal in slechts één sessie kan worden uitgevoerd. De meeste mannen ervaren geen pijn tijdens de behandeling en kunnen dezelfde dag weer hun dagelijkse activiteiten hervatten. De resultaten van de behandeling zijn direct zichtbaar en zijn permanent.

Onze miraDry specialist bepaalt, aan de hand van de plaats van de overactieve zweetklieren, de exacte plaats van behandeling. De oksels worden plaatselijk verdoofd. Daarna zal de arts de handset van het miraDry apparaat bij de oksels aanbrengen, zodat het de elektromagnetische energie op de goede plaats afgeeft en de zweetkliertjes elimineert. De behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.


Resultaat behandeling

Na een miraDry behandeling groeien de zweetklieren niet opnieuw aan, waardoor het resultaat blijvend is. Een groot voordeel is ook dat na de behandeling men ook geen last meer heeft van vervelende okselgeur. Dit komt omdat de zweetklieren die verantwoordelijk zijn voor de geur ook worden uitgeschakeld. Zoals bij elke medische procedure kunnen de resultaten per persoon verschillen.

 

 

'Met droog overhemd op kantoor'

Mijn transpirerende oksels waren voor mij een grote ergernis op kantoor. Moest ik klanten te woord staan met natte plekken… Na wat zoekwerk op internet kwam ik uit bij Mauritskliniek Den Haag. Daar werd ik behandeld met een methode die direct werkte. Nu hou ik elke dag een droog overhemd op kantoor!’

Ron (32 jaar)

Delen

Gerelateerd nieuws