MiraDry kop tegen overmatig zweten Mauritskliniek

miraDry-behandeling: dit moet je weten om permanent minder te zweten!

Overmatig transpireren


Zweten is heel normaal. Het zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur gekoeld wordt en geregeld blijft. Iedereen zweet dus, echter hebben ongeveer 400.000 mensen in Nederland last van overmatig zweten. En dan voornamelijk bij de oksels. Een oplossing hiervoor is de MiraDry-behandeling.

Wat is de miraDry?

De miraDry is een behandeling die gaat door microwaves. Dat zijn een soort stralingen die hitte opwekken in de huid waardoor de zweetklieren gekookt worden. Hierdoor wordt zowel het vocht als de geur van zweet onder de oksel permanent verminderd. Dit is dus anders dan bij botox. Botox is namelijk tijdelijk en dus moet je vaker terugkomen. Bij de miraDry zijn de meeste patiënten tevreden na 1 behandeling, ca. 20% van de mensen hebben nog een tweede nodig voor het gewenste resultaat. Het verschilt namelijk per persoon.

Hoe verloopt de miraDry-behandeling?

We beginnen voor de behandeling eerst met een vragenlijst. Hierbij kijken we door middel van cijfers hoeveel last je hebt van je zweten. Ook nemen we een zogeheten jodiumzetmeltest af. Hierbij we kunnen goed zien waar de overactieve zweetklieren zich bevinden. Met een soort plakplaatje tekenen we het exacte gebied af wat we gaan behandelen. De oksles worden eerst volledig verdoofd. Hier voel je amper iets van. De verdovingsvloeistof wordt verdund met een zoutoplossing. Hierdoor worden alle belangrijke structuren zoals spieren beschermt. Na de verdoving kunnen we beginnen met de miraDry-behandeling. Op het apparaat zit een speciale kop die op de oksel wordt geplaatst. Deze kop trekt vacuüm, verhit alleen de specifieke laag in de huid waar de (meeste) zweetklieren zich bevinden, daarna koelt het apparaat weer af. Door de verdoving voel je niks van de behandeling zelf.

Wat zijn de bijwerkingen?

Doordat er hitte optreedt kan het zo zijn dat er een zwelling plaatsvindt na de behandeling. De cellen vormen namelijk een ontstekingsreactie die je nodig hebt om de zweetklieren kapot te maken. Daarom is het ook erg belangrijk om het direct te koelen en dit ook zoveel mogelijk te doen de eerste 24 uur. Daarnaast kan het zo zijn dat je door de verdoving wat minder gevoel hebt in een paar vingers. Dit is zo omdat de zenuwen best oppervlakkig liggen, gelukkig kan dit geen kwaad en gaat dit ook snel genoeg weer over als de verdoving is uitgewerkt.

Welke resultaten kan je verwachten?

Na de eerste behandeling duurt het ongeveer twee weken tot je echt de volledige resultaten ziet die de MiraDry levert. In de meeste gevallen is het zweten dan al met 50% gedaald. Hierna is de tweede behandeling dus optioneel. Als je ervoor kiest om die ook te doen dan kan het zweten tot 80% verminderen. Natuurlijk verschilt dit altijd per persoon, dus bij de een is het iets minder en bij de ander iets meer. De MiraDry-behandeling zorgt er niet voor dat het zweten permanent weg is, het vermindert de geur en het vocht alleen. Overigens is zweten natuurlijk ook gewoon normaal en heeft het een nuttige functie voor je lichaam.

Delen

Gerelateerd nieuws