Injectable behandeling bij Mauritskliniek

Wat is het verschil tussen spierontspanners en fillers

Injectables


Spierontspanners en fillers zijn beide populaire cosmetische (cosmetica) behandelingen die worden gebruikt om te verjongen en verbeteren van uiterlijk dit zou ik zo niet zeggen, of zelfs helemaal weghalen. Hoewel beide behandelingen worden gebruikt om de huid te verbeteren, zijn er enkele belangrijke verschillen.

  • Een injectie met spierontspanner is een neuromodulator die wordt gebruikt om rimpels te verminderen door het ontspannen van spieren in het gezicht. De werkzame stof wordt geïnjecteerd in specifieke spieren en verhindert signalen die de spieren aanmoedigen om te bewegen. Hierdoor vermindert (de verschijning) het ontstaan van rimpels en lijnen, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes.
  • Fillers daarentegen, zijn producten die worden geïnjecteerd in de huid om verlies van volume en rimpels te corrigeren. Fillers bevatten meestal hyaluronzuur of synthetische materialen die helpen bij het opvullen van gebieden met verlies van volume, zoals de jukbeenderen, lippen, of de slapen.
  • Een ander belangrijk verschil is de manier waarop ze werken. Een injectie met spierontspanner werkt door het ontspannen van spieren, terwijl fillers werken door het toevoegen van volume en het opvullen van gebieden met verlies van volume.
  • Een injectie met spierontspanner is geschikt voor het verminderen van rimpels en lijnen die veroorzaakt worden door bewegingen van de spieren. Fillers zijn meer geschikt voor het verbeteren van verlies van volume in specifieke gebieden, zoals de lippen, jukbeenderen, of de slapen.
  • Bovendien zijn deze behandelingen verschillend in werkingsduur termen van hoe lang ze werken. De injectie met spierontspanners heeft  effecten duren gemiddeld 3-6 maanden, terwijl de effecten van fillers langer kunnen duren, tot een jaar of langer, afhankelijk van het soort filler en de plaats van injectie.

In conclusie, beide zijn populaire cosmetische behandelingen die worden gebruikt om het uiterlijk te verbeteren. Een injectie met spierontspanner is geschikt voor het verminderen van rimpels en lijnen, terwijl fillers zijn meer geschikt voor het opvullen van gebieden met verlies van volume. Beide behandelingen hebben verschillende effecten en duur, dus het is belangrijk om goed  geïnformeerd te zijn voordat je een besluit neemt. Onze cosmetisch artsen zijn KNMG gecertificeerd en kunnen hier uiteraard goed advies bij geven.

Mauritskliniek
Delen

Gerelateerd nieuws