In de media: Kwaliteit staat voorop

Ooglidcorrectie


Aangezichtschirurgie

KNO-artsen Koen Ingels en Niels van Heerbeek werken al vijftien jaar samen, waardoor ze goed op elkaar ingespeeld zijn. Bij  Mauritskliniek leiden zij een jong en ambitieus team op en voeren zij in de steden Nijmegen, Utrecht en Den Haag hun expertise uit: aangezichtschirurgie.

Volgens Ingels en van Heerbeek houdt het jonge team hen scherp. “We kunnen van elkaar leren. Met de jaren is de vraag naar esthetische chirurgie gegroeid, zo ook naar ooglid- en wenkbrauwcorrecties. We verwachten dat de niet-invasieve ingrepen op het gebied van verjonging zich nog meer zullen ontwikkelen. Er kan ook steeds meer. Daarnaast zien we dat het taboe rondom chirurgische ingrepen steeds meer doorbroken wordt. Ook omdat de media ons steeds meer laten zien wat er allemaal mogelijk is.”

 

Een nieuwe generatie

Dr. Koen Ingels heeft zijn KNO-opleiding gevolgd in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Daarna was hij werkzaam in het Universiteits Ziekenhuis Gent, België, waar hij zich verder bekwaamde in de grotere Hoofd- en Halschirurgie. Vanaf 1996 werkt hij in het Radboudumc Nijmegen, waar hij de subafdeling Aangezichtschirurgie oprichtte. Zijn motto luidt: “Vorm en functie gaan voor mij altijd samen. Ik maak het graag onopvallend mooi!”

Onder aangezichtschirurgie vallen cosmetische ingrepen in het aangezicht, waaronder ook ooglid- en wenkbrauwcorrecties, mini facelifts en het verwijderen van tumoren. “Deze ingrepen kunnen onder plaatselijke verdoving bij Mauritskliniek uitgevoerd worden, net als enkele andere kleine ingrepen,” legt Ingels uit. “Voor de wat grotere ingrepen – waar volledige verdoving voor nodig is – kunnen we uitwijken naar het
Radboudumc. Daarmee hebben we al jaren een waardevolle samenwerking. Niet alleen voor het uitvoeren van bepaalde ingrepen, maar vooral doordat we kennis en ervaringen met elkaar delen.” Het prettige is dat de kwaliteitsnormen die in het academische ziekenhuis gelden, ook bij de Mauritskliniek als standaard gelden. Inmiddels werken Ingels en Van Heerbeek samen met drie andere collega’s, die zich onder de hoede
van de twee experts nog verder ontwikkelen op het gebied van aangezichtschirurgie. Een nieuwe generatie chirurgen ontplooit zich.

Het team van aangezichtschirurgen van Mauritskliniek staat bekend om haar kundigheid en nauwkeurigheid. “Onze chirurgen zijn opgeleid tot KNO-artsen, maar hebben daarnaast ook een intensief fellowship gevolgd. Dit maakt dat ze zich een jaar lang verdiept hebben in de aangezichtschirurgie. Dit traject wordt afgesloten met een internationaal examen. Zodra een chirurg dit succesvol heeft doorlopen, wordt hij of zij op een lijst met erkende plastisch aangezichtschirurgen geplaatst. Op deze lijst is slechts een twintigtal Nederlandse chirurgen terug te vinden,” vertelt Ingels. Hij vervolgt: “We leggen de lat hoog. De chirurgische ingrepen zouden technisch gezien ook door een KNO-arts, een plastisch chirurg of een mondkaakchirurg uitgevoerd kunnen worden, maar bij Mauritskliniek hechten we veel waarde aan expertise en kwaliteit.”

Persoonlijke aanpak

Bij Mauritskliniek staan kwaliteit en gezondheid voorop en door bewezen en effectieve technieken in te zetten, worden chirurgische ingrepen steeds minder ingrijpend. Daarnaast geeft Ingels aan dat het fijn is om samen te werken met de huidtherapeuten en dermatologen van Mauritskliniek. “Onze expertises zijn nauw met elkaar verbonden.” De persoonlijke aanpak van Mauritskliniek wordt als erg prettig ervaren. “Bij ons ben je geen nummer, we denken met je mee,” verzekert Ingels ons. Flexibiliteit en begrijpelijke communicatie zorgen er eveneens voor dat de klinieken van Mauritskliniek zeer positief worden beoordeeld. Ingrepen als ooglid- en wenkbrauwcorrecties, mini facelifts en het verwijderen van tumoren kunnen uitgevoerd worden bij de klinieken in Nijmegen, Utrecht en Den Haag.

Delen

Gerelateerd nieuws